ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Πασκουάλ: "Έχουμε μεγάλο πάθος και καρδιά"

Πασκουάλ: "Έχουμε μεγάλο πάθος και καρδιά"

Ο Τσάβι Πασκουάλ μίλησε για το ψυχολογικό υπόβαθρο του ντέρμπι του ΟΑΚΑ και την απουσία του Βασίλη Σπανούλη, αλλά και την τακτική προσέγγιση σε σχέση με τον πρώτο τελικό.

Ο Παναθηναϊκός Superfoods έφερε τη σειρά των τελικών με τον Ολυμπιακό στα ίσα (1-1) χάρη στη νίκη του στο Game 2 , με τον Τσάβι Πασκουάλ να στέκεται στο ψυχολογικό κομμάτι του ντέρμπι, ειδικά εν τη απουσία του Βασίλη Σπανούλη.

" Είμαστε ικανοποιημένοι που πήραμε αυτή τη νίκη. Θέλω να εκφράσω την περηφάνια που νιώθω που μπορώ να διευθύνω την ομάδα σε αυτό το γήπεδο, με τέτοιο κοινό. Θέλω να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο που ήρθε σήμερα εδώ, κι όσους μας βοηθάνε με την παρουσία τους. Πιστεύω ότι επιστρέψαμε στα μεγάλα παιχνίδια που κάναμε, απέναντι σε έναν αντίπαλο υψηλού επιπέδου. Με τα καλά και τα άσχημά μας. Νομίζω ότι πλέον είναι σαφές ότι είμαστε μια ομάδα χωρίς εμπειρία, και κάνουμε λάθη που δεν είναι δυνατό να κάνουμε σε έναν τελικό. Από την άλλη όμως, έχουμε μεγάλο πάθος, δίνουμε τα πάντα για να κερδίσουμε, με μεγάλη καρδιά", δήλωσε αρχικά ενώ πρόσθεσε:

" Απόψε πιστεύω ότι στο πρώτο μέρος, κάναμε αναρίθμητα αμυντικά λάθη, λόγω της επιθυμίας μας. Προσπαθούσαμε να κλέψουμε διαρκώς την μπάλα, με αποτέλεσμα να δεχτούμε εν τέλει πολλά εύκολα καλάθια από τον Ολυμπιακό. Από την άλλη, ξέραμε ότι ο αντίπαλός μας ήταν έτοιμος να μας "σκοτώσει" για κάθε λάθος που κάναμε. Μετά από αυτό, παίκτες μεγάλης ποιότητας κατάφεραν να σκοράρουν πολύ δύσκολα καλάθια. Από την άλλη, ήμασταν πολύ καλύτεροι επιθετικά σε σχέση με το ΣΕΦ. Ήμασταν πιο επιθετικοί και πιο επίμονοι".

Σε ερώτηση για την τακτική προσέγγιση και τα πολλά post-up που πήρε ο Γιάννης Μπουρούσης εξήγησε πως " δυσκολευόμαστε κάποιες φορές να τον βρούμε. Σήμερα διαβάσαμε καλά το παιχνίδι και του δώσαμε μπάλες. Ήταν πολύ κρίσιμος για το παιχνίδι. Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό και πρέπει να βρίσκεις τον δρόμο για να κερδίσεις".

" Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι μαζί του. Στο ΣΕΦ, για παράδειγμα, ο Κέι Σι (Ρίβερς) πήρε περισσότερες πρωτοβουλίες, σήμερα ανέλαβε δράση ο Νίκος (Παππάς)", για να προσθέσει απαντώντας σε ερώτηση για την τακτική προσέγγιση εν τη απουσία του Βασίλη Σπανούλη :

" Δεν θα ήθελα να μιλήσω υπερβολικά γι αυτό, μιας κι είμαστε εν μέσω της σειράς των τελικών. Μπορώ να μιλήσω συνολικά για τέτοιες καταστάσεις, γιατί το έχω αντιμετωπίσει επίσης ως προπονητής της Μπαρτσελόνα. Το DNA του Ολυμπιακού το δίνουν οι Βασίλης Σπανούλης και Γιώργος Πρίντεζης. Από την άλλη, μπορεί να νιώθουν ένα είδος απελευθέρωσης και έλλειψης άγχους. Επίσης, όταν μια ομάδα έχει το προβάδισμα, είναι λογικό να έχει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στο δεύτερο παιχνίδι και καλύτερα ποσοστά. Για μένα, ο Ολυμπιακός είναι ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος, είτε παίζει ο Βασίλης Σπανούλης, είτε όχι. Κάποιες λεπτομέρειες μπορούν να αλλάξουν. Συνολικά όμως, δεν είναι τόσο διαφορετικές οι περιπτώσεις".

Τέλος, σε ερώτηση για τον Μάικ Τζέιμς και το γεγονός πως ήταν πολύ "μετρημένος" στις επιλογές του, εξήγησε πως " είναι ένας παίκτης που βελτιώνεται συνεχώς, γίνεται κάθε μέρα καλύτερος. Πέρασε έναν τραυματισμό με την ΑΕΚ, που δεν του επέτρεψε να παίξει. Τώρα που είναι καλύτερα σωματικά, μας βοηθάει".

Παππάς: "Όλοι, δίνουμε την ψυχή μας"

Από την πλευρά του, ο Νίκος Παππάς δήλωσε αρχικά πως " νομίζω ότι η νίκη σε αυτό το γήπεδο, με αυτόν τον αντίπαλο και τη συγκεκριμένη συγκυρία, ήταν μονόδρομος. Έχουμε μπροστά μας το παιχνίδι στο ΣΕΦ. Θα πάμε με όλη μας την ψυχή, το ταλέντο και τη δουλειά για να πάρουμε το "διπλό". Ξέρουμε ότι είναι δύσκολο. Είχαμε γνώση ότι χωρίς τον Βασίλη Σπανούλη, ο Ολυμπιακός θα ερχόταν αποφασισμένος. Μπορεί να ακουστεί οξύμωρο, αλλά ο Ολυμπιακός ήταν πιο απελευθερωμένος γιατί δεν είχε άγχος. Ελπίζουμε στο ότι θα "σπάσουμε" την έδρα του Ολυμπιακού", ενώ πρόσθεσε:

" Αυτή η ομάδα έχει τόσο ταλέντο, που σε κάθε παιχνίδι θα παίρνει κάποιος άλλος τις πρωτοβουλίες. Σήμερα έτυχε να είμαι εγώ σε κάποιες περιπτώσεις. Η ομάδα είναι απρόβλεπτη. Μακάρι στο ΣΕΦ να βάλουμε όλοι το λιθαράκι μας για να πάρουμε τη νίκη".

Σε ερώτηση για την απουσία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου από το γήπεδο, απάντησε πως " ο πρόεδρος δεν παίζει. Σίγουρα η ψυχολογική υποστήριξη που μας δίνει είναι μεγάλη. Δείχνει έμπρακτα. Όλοι μας όμως, δίνουμε την ψυχή μας, παίζουμε για την ομάδα, για τον πρόεδρο, για τους προπονητές".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ