ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παράταση μέχρι και στα φιλικά για Παναθηναϊκό και Λαύριο

Παράταση μέχρι και στα φιλικά για Παναθηναϊκό και Λαύριο

Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε του Λαυρίου Megabolt στην παράταση (84-77) σε φιλική αναμέτρηση που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ. Πρώτος σκόρερ ξανά ο Κιθ Λάνγκφορντ για το "τριφύλλι".

Φιλικό σαν... επίσημο ήταν το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με το Λαύριο Megabolt, που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ. Κι αυτό γιατί η αναμέτρηση κρίθηκε στην παράταση, δείγμα του υψηλού βαθμού ανταγωνιστικότητας, αλλά και της διάθεσης των παικτών να παίξουν στα "κόκκινα" προκειμένου να φτάσουν στην επικράτηση. Ένα παιχνίδι που, ως ένα βαθμό, θύμισε το ντέρμπι που είχαμε δει τον Ιανουάριο για την Basket League .

Οι "πράσινοι" έφτασαν στην τελική επικράτηση χάρη στην άμυνά τους, αφού κράτησαν χαμηλά τους παίκτες του Χρήστου Σερέλη στο έξτρα πεντάλεπτο.

Πρώτος σκόρερ για τον Παναθηναϊκό αναδείχθηκε σε ένα ακόμη φιλικό ο Κιθ Λάνγκφορντ (22 πόντοι), με τον ΝτεΣον Τόμας (15 πόντοι) και τον Ματ Λοτζέσκι (14 πόντοι) να ακολουθούν. Κι όλα αυτά, την ώρα που ο Τσάβι Πασκουάλ ήταν υποχρεωμένος να διαχειριστεί τις πολλές απουσίες διεθνών παικτών, αφού απόντες -λόγω υποχρεώσεων με τις εθνικές- ήταν οι Νικ Καλάθης, Ιωάννης Παπαπέτρου, Ντίνος Μήτογλου, Γιώργος Παπαγιάννης, Θανάσης Αντετοκούνμπο και Λούκας Λεκαβίτσιους.

Για το Λαύριο Megabolt, ο Ντορόν Λαμπ σημείωσε 13 πόντους, ενώ τον ακολούθησαν ο Γιάννης Κουζέλογλου (11 πόντοι), Μιχάλης Λούντζης (11 πόντοι) και Τάι Οντιάσε (11 πόντοι). Εξάλλου, στα αξιοσημείωτα και η πρώτη εμφάνιση του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου απέναντι στην πρώην ομάδα του, με τον 21χρονο φόργουορντ να ολοκληρώνει το παιχνίδι με 9 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 23-20, 38-36, 56-60, 72-72 (κ.α.), 84-77.

Παναθηναϊκός (Πασκουάλ): Λάνγκφορντ 22, Τόμας 15 (1), Λοτζέσκι 14 (2), Γκιστ 10, Παππάς 8 (1), Σακελλαρίου 6 (2), Λάσμε 6, Καλαϊτζάκης 2, Παπαντωνίου 1, Βουγιούκας.

Λαύριο (Σερέλης): Νίξον 4, Λαμπ 13 (2), Χαραλαμπόπουλος 9 (2), Κουζέλογλου 11, Κακλαμανάκης 10, Λούντζης 11 (2), Μέλσον 7 (1), Μαστρογιαννόπουλος, Ντιάσε 11, Ερμείδης, Γκαβασιάδης 1.

Παράταση μέχρι και στα φιλικά για Παναθηναϊκό και Λαύριο

Ακολουθεί μια σειρά δύσκολων φιλικών παιχνιδιών

Μετά το φινάλε της αναμέτρησης, ο εκ των άμεσων συνεργατών του Τσάβι Πασκουάλ, Νίκος Παππάς δήλωσε:

" Ολοκληρώθηκε μια σειρά φιλικών παιχνιδιών τα οποία ήταν πάρα πολύ καλά για εμάς. Τόσο για τους παίκτες, αλλά και για τους προπονητές για να μπορέσουμε να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα αναφορικά με την πορεία της ομάδας μας στην προετοιμασία. Και στο παιχνίδι με το Λαύριο καταφέραμε να δούμε αρκετά πράγματα και το σημαντικότερο ήταν να διαπιστώσουμε κατά πόσο μπορούσαν τα παιδιά να περάσουν στο παιχνίδι μας κάποιες από τις λεπτομέρειες που δουλεύουμε πολύ το τελευταίο διάστημα στις προπονήσεις.

Ακολουθεί μία ακόμα σειρά δύσκολων φιλικών παιχνιδιών και αυτά θα είναι ακόμα πιο δύσκολα, μιας και θα είναι πιο ισχυρές οι ομάδες που θα αντιμετωπίσουμε αλλά θα πρέπει παράλληλα να διαχειριστούμε και την έλλειψη των διεθνών παικτών μας. Έτσι, οι υπόλοιποι παίκτες που θα αγωνιστούν θα έχουν την ευκαιρία και θα πρέπει να κάνουν το παραπάνω βήμα.

Η προετοιμασία έχει κυλήσει πάρα πολύ καλά και είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι και από το επίπεδο των παικτών αλλά και από την προσπάθειά τους όλο αυτό το διάστημα. Το κλίμα στην ομάδα είναι πάρα πολύ καλό τόσο στο μπασκετικό κομμάτι όσο και σε θέματα χαρακτήρων και συμπεριφορών και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό για εμάς".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ