ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ολες οι μετακινήσεις μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού

BASKET LEAGUE / 5ος ΤΕΛΙΚΟΣ / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ /  EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / 5ος ΤΕΛΙΚΟΣ / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Με αφορμή τη μετακίνηση του Ιωάννη Παπαπέτρου από τον Ολυμπιακό στον Παναθηναϊκό το Sport24.gr καταγράφει όλες τις μετακινήσεις μεταξύ των "αιωνίων" αντιπάλων (Poll).

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τον Παναθηναϊκό Superfoods, αποτελώντας το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας του Τσάβι Πασκουάλ. Ο 24χρονος φόργουορντ πήρε τη μεγάλη απόφαση να μετακομίσει από το ΣΕΦ στο ΟΑΚΑ, για να γίνει μόλις ο έβδομος παίκτης στην ιστορία που άλλαξε φανέλα κι από τα "ερυθρόλευκα" έβαλε τα "πράσινα" μέσα σε ένα καλοκαίρι. Ένα χρόνο μάλιστα μετά τον Ματ Λοτζέσκι, ο οποίος έκανε την ίδια ακριβώς διαδρομή.

Το... άμεσο ταξίδι από τον Ολυμπιακό στον Παναθηναϊκό έχουν κάνει στο παρελθόν επίσης ο Γιώργος Σκροπολίθας (1983), ο Νίκος Δαρίβας (1986), ο Ζάρκο Πάσπαλι (1994), ο Τζόνι Ρότζερς (1999), ο Άντριγια Ζίζιτς (2007) και ο Ματ Λοτζέσκι (2017), ενώ την αντίθετη διαδρομή έχουν κάνει στο παρελθόν ο Χρήστος Ιορδανίδης (1979), ο Σάσα Βολκόφ (1994), ο Νίκος Μπουντούρης (2000), ο Βασίλης Σπανούλης (2010) και ο Στράτος Περπέρογλου (2012).

Πέραν αυτών, τη φανέλα των "αιωνίων" έχουν φορέσει επίσης οι: Βασίλης Ξανθόπουλος, Δημήτρης Παπανικολάου, Πάτρικ Φέμερλινγκ, Γκιόρκι Σερμαντίνι, Ανδρέας Γλυνιαδάκης, Ίαν Βουγιούκας, Σοφοκλής Σχορτσανίτης, Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, Χάρης Γιαννόπουλος, Γιάννης Μπουρούσης και Γιώργος Μπόγρης.

ΣΚΡΟΠΟΛΙΘΑΣ, Ο ΠΡΩΤΟΣ ΔΙΔΑΞΑΣ

Ολες οι μετακινήσεις μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού


Ο Γιώργος Σκροπολίθας έχει συνδέσει το όνομά του με τον Παναθηναϊκό, στον οποίο αγωνίστηκε από το 1983 έως το 1992. Το ενδιαφέρον της υπόθεσης βέβαια είναι ότι στον Παναθηναϊκό πήγε από τον Ολυμπιακό, αφού φορούσε τα "ερυθρόλευκα" από το 1980 έως και το 1983! Το καλοκαίρι του 1983 θα έγραφε πάντως ιστορία, ως ο πρώτος μπασκετμπολίστας που αποχώρησε από τον Ολυμπιακό με προορισμό τον Παναθηναϊκό χωρίς.. ενδιάμεσους σταθμούς.

Ο ΖΑΡΚΟ ΣΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ

Ολες οι μετακινήσεις μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού


Ο Ζάρκο Πάσπαλι αγαπήθηκε όσο κανένας άλλος ξένος στην ιστορία του Ολυμπιακού, αφού ήταν αυτός που επανέφερε την ομάδα στον δρόμο των επιτυχιών στο λυκαυγές της δεκαετίας του 90'. Αγωνίστηκε στους "ερυθρόλευκους" για μία τριετία (1991-'94), κατακτώντας δύο πρωταθλήματα και ένα κύπελλο Ελλάδος. Το καλοκαίρι του 1994 ωστόσο, με τον Ολυμπιακό να αποφασίσει να τον αφήσει ελεύθερο μετά την αποτυχία κατάκτησης του Κυπέλλου Πρωταθλητριών (πλέον EuroLeague) κόντρα στη Μπανταλόνα, ο Ζάρκο Πάσπαλι έκανε αυτό που δεν περίμενε κανείς: Υπέγραψε στον Παναθηναϊκό!

Οι φίλοι του Ολυμπιακού, που τον στήριζαν τόσα χρόνια, δεν άντεξαν και τον έκαναν "κόκκινο πανί". Η σχέση των δύο πλευρών πέρασε κρίση, οι "ερυθρόλευκοι" τον έβριζαν συνεχώς και ταυτόχρονα αποθέωναν συνεχώς τον αντικαταστάτη του (Έντι Τζόνσον). Το τέλος της σεζόν βρήκε τον Ολυμπιακό να κερδίζει τον Παναθηναϊκό του Πάσπαλι στον ημιτελικό του Final Four της EuroLeague και να κατακτά το πρωτάθλημα. Μετά από 22 χρόνια, ο Πάσπαλι ακόμα λατρεύεται σαν θεός από τους φίλους του Ολυμπιακού, με τον καιρό να "γιατρεύει" τις "πληγές".

Ο ΣΥΜΠΑΘΗΣ ΡΟΤΖΕΡΣ

¦°Ã-꼦 ºË¦¶¤¤Ã ¼°¹Á°¤ ¼ÃÄ ¸»¹Æ¶¤¹ºÃª
olympiakos-panthinaikos cup final four semi-final
¦°Ã-꼦 ºË¦¶¤¤Ã ¼°¹Á°¤ ¼ÃÄ ¸»¹Æ¶¤¹ºÃª olympiakos-panthinaikos cup final four semi-final ¦°A-Aª¼¦ ºE¦¶¤¤A ¼°¹A°¤ ¼AA ¸»¹Æ¶¤¹ºAª OLYMPIAKOS-PANTHINAIKOS CUP FINAL FOUR SEMI-FINAL


Ήταν το καλοκαίρι του 1997 όταν ο Τζόνι Ρότζερς ήρθε στον -εν ενεργεία πρωταθλητή Ευρώπης- Ολυμπιακό ως αντικαταστάτης του Κρίστιαν Βελπ. Ο περίεργος τρόπος που σούταρε τον έκανε συμπαθή, κυρίως βέβαια επειδή η μπάλα κατέληγε στο καλάθι.

Η αλήθεια είναι ότι ο Αμερικανός με το ισπανικό διαβατήριο πάουερ φόργουορντ είχε μόνο συμπάθειες στον Πειραιά, αφού ήταν τζέντλεμαν. Η απόφασή του πάντως να αποχωρήσει το καλοκαίρι του 1999 για χάρη του Παναθηναϊκού -στον οποίο έμεινε μέχρι το 2002, κατακτώντας δύο πρωταθλήματα Ελλάδος και 2 φορές την EuroLeague- δεν φάνηκε να απασχολεί ιδιαίτερα τους φίλους του Ολυμπιακού, οι οποίοι σεβάστηκαν το γεγονός ότι δεν προκάλεσε ποτέ με την συμπεριφορά του.

Ο "ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ" ZIZITΣ

Ολες οι μετακινήσεις μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού
ACTION IMAGES PRESS AGENCY


Ο Άντρια Ζίζιτς μπαίνει ουσιαστικά και αυτός στην κατηγορία "Τζόνι Ρότζερς". Ο Κροάτης φόργουορντ/σέντερ αγωνίστηκε μία διετία στον Ολυμπιακό (2005-'07), έχοντας μία καλή παρουσία. Το καλοκαίρι του 2007 ωστόσο ο τότε τεχνικός του Ολυμπιακού, Πίνι Γκέρσον, του ανακοίνωσε ότι δεν "χωρούσε" στα πλάνα του. Και τότε ήταν που ο Παναθηναϊκός δεν έχασε την ευκαιρία και τον πρόσθεσε στο ρόστερ του, δίνοντας βάθος στην γραμμή ψηλών του.

Ο Ζίζιτς έμεινε μία σεζόν στον Παναθηναϊκό (2007/08) και το μόνο πρόβλημα που αντιμετώπισε ήταν κάποιες... χλιαρές αποδοκιμασίες όποτε πήγαινε στο ΣΕΦ. Ποτέ ωστόσο κάτι περισσότερο, αφού η αλήθεια είναι ότι και αυτός είχε μεν συμπάθειες στον Πειραιά, αλλά ποτέ δεν είχε κάποιο ιδιαίτερο "δέσιμο" με τους φίλους της ομάδας.

ΛΟΤΖΕΣΚΙ Ο (ΠΡΟ)ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ

Ολες οι μετακινήσεις μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού

Χρειάστηκε να περάσουν 11 χρόνια για να "τολμήσει" ξανά ένας παίκτης να πάει κατευθείαν από τον Ολυμπιακό στον Παναθηναϊκό. Αυτός που πήρε τη μεγάλη απόφαση ήταν ο Ματ Λοτζέσκι, ο οποίος έπειτα από 4 χρόνια (2013-2017) και δύο πρωταθλήματα (2015, 2016) με τον Ολυμπιακό ενημερώθηκε ότι δεν υπολογίζεται από τους "ερυθρόλευκους". Τότε ήταν που εμφανίστηκε στον δρόμο του ο Παναθηναϊκός.

Τον Αύγουστο του 2017 οι "πράσινοι" ανακοίνωσαν την απόκτηση του Αμερικανού με το βέλγικο διαβατήριο, βάζοντάς τον δίπλα στον Κέι Σι Ρίβερς στην θέση του σμολ φόργουορντ. Οι φίλοι του Ολυμπιακού φάνηκε να εκνευρίζονται από αυτό το γεγονός, φροντίζοντας να γιουχάρουν τον Λοτζέσκι σε κάθε περσινή επίσκεψή του στο ΣΕΦ. Ο ίδιος από την πλευρά του δεν επηρεάστηκε. παρά τελικά αποδείχθηκε καθοριστικός στο φινάλε της σεζόν, πραγματοποιώντας καλές εμφανίσεις στους τελικούς του πρωταθλήματος.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ