ΜΠΑΣΚΕΤ

Παναθηναϊκός - Χίμκι 90-63: Το βράδυ του Παύλου Γιαννακόπουλου

ΤΟΥΡΝΟΥΑ "ΠΑΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ" / ΠΑΟ - ΧΙΜΚΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΤΟΥΡΝΟΥΑ "ΠΑΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ" / ΠΑΟ - ΧΙΜΚΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η αύρα του Παύλου Γιαννακόπουλου κατέκλυσε το ΟΑΚΑ κι ο Παναθηναϊκός νίκησε τη Χίμκι (90-63) για να προκριθεί στον τελικό της Παρασκευής (28/9, 20:30) όπου τον περιμένει η Φενέρμπαχτσε του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Αυτό το βράδυ, ήταν το δικό του βράδυ. Ο Παύλος Γιαννακόπουλος δεν βρισκόταν στο ΟΑΚΑ, παρακολούθησε όμως από κάπου ψηλά όλα τα τμήματα του συλλόγου να βρίσκονται μαζί στην Καλογρέζα για να τον τιμήσουν για όσα έδωσε στην πράσινη οικογένεια. Και ήταν χαρούμενος, χαμογελαστός. Η αγάπη του κόσμου, το χειροκρότημά του, το λάβαρο που υψώθηκε στην οροφή του γηπέδου, τα γεμάτα συναίσθημα λόγια του αδελφού του, Θανάση και του γιου του, Δημήτρη , μαζί με εκείνα των καλεσμένων της ΚΑΕ, δημιούργησαν ένα... γλυκά στενάχωρο κλίμα, αντάξιο με τον "κύριο Παύλο του ελληνικού μπάσκετ" και με όσα εκείνος έδωσε στο άθλημα.

Η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τη Χίμκι (90-63) πέρασε σε δεύτερη μοίρα, όχι πως ο Τσάβι Πασκουάλ και οι παίκτες του δεν έδωσαν την απαραίτηση σημασία στο σαραντάλεπτο, κάθε άλλο, σίγουρα όμως όσοι πήγαν το βράδυ της Πέμπτης (27/9) στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων θα θυμούνται για πάντα το pre-game και τις όμορφες στιγμές του. Αμέσως μετά, οι "πράσινοι" επικράτησαν της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα και προκρίθηκαν στον αυριανό τελικό (28/9, 20:30) όπου θα συναντήσουν την Φενέρμπαχτσε του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ( νίκησε 94-92 στην παράταση τη Μακάμπι Τελ Αβίβ ) που αποθέωσε με δάκρυα στα μάτια ο Θανάσης Γιαννακόπουλος. Θα είναι σίγουρα μια ενδιαφέρουσα βραδιά, αξίζει να επισκεφθείτε την Καλογρέζα...

O MVP

Ο Νικ Καλάθης είναι ο κορυφαίος πόιντ γκαρντ στην Ευρώπη, ένας από τους 3-4 κορυφαίους παίκτες της EuroLeague και μακράν του δεύτερου ό,τι καλύτερο έχει ο Παναθηναϊκός στο ρόστερ του. Απέναντι στη Χίμκι ο Νικ δεν ήταν... αυτοκρατορικός, δεν σκόραρε εντός πεδιάς, όποτε όμως πατούσε το γκάζι, οι αντίπαλοί του τον έχαναν από το οπτικό τους πεδίο. Οι συνεργασίες του με τους Γκιστ, Λάσμε, Λάνγκφορντ, ακόμη και με τον Παπαπέτρου ήταν εντυπωσιακές , βέβαια πίσω του δεν υπάρχει backup δημιουργός καθώς ο Λούκας Λεκαβίτσιους παραμένει σκόρινγκ γκαρντ και όχι πλέι μέικερ. Κι αυτό είναι ένα "θέμα" που θα αντιμετωπιστεί εκ των έσω (Λάνγκφορντ, Παππάς, Λοτζέσκι, Καλαϊτζάκης). Παπαπέτρου και Τόμας ήταν οι πρώτοι σκόρερ και είχαν εύκολο έργο.

ΤΟΥΡΝΟΥΑ "ΠΑΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ" / ΠΑΟ - ΧΙΜΚΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΤΟΥΡΝΟΥΑ "ΠΑΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ" / ΠΑΟ - ΧΙΜΚΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Τα 21 λάθη της Χίμκι που είχε μόλις 9 ασίστ, σούταρε με 35.5% στα δίποντα και πήρε 8/31 σουτ από την τριάδα των Σβεντ - Μποστ - Κρόκερ. Με τέτοια επίδοση, δεν είχε καμία τύχη να κερδίσει στο ΟΑΚΑ. Ο Παναθηναϊκός βρήκε 65 πόντους από τον πάγκο του και έδειξε ότι έχει και φέτος πολύ βάθος, με τον Παπαγιάννη να παίζει στο τέταρτο δεκάλεπτο και να κάνει θραύση κοντά στο καλάθι.

ΤΟΥΡΝΟΥΑ "ΠΑΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ" / ΠΑΟ - ΧΙΜΚΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΤΟΥΡΝΟΥΑ "ΠΑΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ" / ΠΑΟ - ΧΙΜΚΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS


ΤΟΥΡΝΟΥΑ "ΠΑΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ" / ΠΑΟ - ΧΙΜΚΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΤΟΥΡΝΟΥΑ "ΠΑΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ" / ΠΑΟ - ΧΙΜΚΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Με τους Καλάθη, Λοτζέσκι, Παπαπέτρου, Μήτογλου, Λάσμε στη αρχική του πεντάδα, ο Πασκουάλ έριξε τον βασικό του πόιντ γκαρντ στο μαρκάρισμα του Σβεντ και είδε τον "Παπ" να πετυχαίνει το πρώτο του καλάθι μετά από τρία λεπτά για το 6-5, πριν βάλει και μακρινό σουτ για το 8-7 σε δευτερεύοντα αιφνιδιασμό στο 4'. Γκιστ αντί Λάσμε ήταν η πρώτη αλλαγή των γηπεδούχων, Λάνγκφορντ αντί Λοτζέσκι η δεύτερη, για να ακολουθήσει ένα σερί 6-0, να απαντήσει η Χίμκι με τον ίδιο τρόπο και να κλείσει η πρώτη περίοδος, μια πολύ ισορροπημένη πρώτη περίοδος, στο 19-19.

Με τους Λεκαβίτσιους, Λάνγκφορντ, Αντετοκούνμπο, Τόμας, Γκιστ στο παρκέ στις αρχές του δευτέρου δεκαλέπτου, οι πράσινοι δεν είχαν καλό ρυθμό στην επίθεση, ήταν όμως σκληροί στην άμυνα και κράτησαν τους Ρώσους στον ρόλο του κυνηγού. Ο Παππάς χρησιμοποιήθηκε ως τρίτος στο rotation των σούτινγκ γκαρντς, σκόραρε γκολ-φάουλ για το 31-28 στο 17', οι γηπεδούχοι κράτησαν το προβάδισμα κι ο Λάνγκφορντ έγραψε με τρίποντο το 40-34 του πρώτου μέρους. Με 12/25 δίποντα, 2/7 τρίποντα, έξι ασίστ και οκτώ λάθη, ο Παναθηναϊκός δεν ήταν κακός, δεν ήταν όμως και φαντασμαγορικός. Συνέπεια χρειαζόταν και να... συνηθίσει τις νέες του εμφανίσεις .

ΤΟΥΡΝΟΥΑ "ΠΑΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ" / ΠΑΟ - ΧΙΜΚΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
ΤΟΥΡΝΟΥΑ "ΠΑΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ" / ΠΑΟ - ΧΙΜΚΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Θανάσης με την ενέργειά του, ο Λάνγκφορντ με το περιφερειακό του σουτ, ο Καλάθης με τις δημιουργίες του, ήταν αυτοί που άνοιξαν τη διαφορά στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου. Ο Λάσμε βρήκε το χέρι του και τα πατήματά του, έγραψε το 53-38 στο 25', το σερί έφτασε το 12-0 για το 56-38 και το δεκάλεπτο έκλεισε στο 62-50 με τους παίκτες του Μπαρτζώκα (που ήταν όπως πάντα πολύ... ανήσυχος) να στέκονται όρθιοι όταν όλα έδειχναν εναντίον τους. Ο Παππάς με τρίποντο για το 67-55 στο 33' τους κράτησε σε απόσταση, ο Παπαγιάννης κάρφωσε για το 71-58 και κάπου εκεί κρίθηκε οριστικά η αναμέτρηση καθώς η Χίμκι δεν είχε άλλες δυνάμεις για να διεκδικήσει την ανατροπή.

Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ: Δεν γέμισε το ΟΑΚΑ, είχε όμως 13.000-14.000 θεατές που θα είναι περισσότεροι το βράδυ της Κυριακής απέναντι στη Φενέρμπαχτσε.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Λάτισεφς, Ρότσα, Κορτές

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-19, 40-34, 62-50, 90-63

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Πασκουάλ): Τόμας 14 (4/6 τρίποντα), Λάνγκφορντ 12 (2/3 τρίποντα), Παπαγιάννης 6 (3/3 δίποντα, 4 ριμπάουντ σε 10 λεπτά), Λάσμε 6, Σακελλαρίου, Παπαπέτρου 15 (4/6 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα), Παππάς 8 (1), Γκιστ 13 (6 ριμπάουντ), Βουγιούκας, Καλαϊτζάκης 1, Λεκαβίτσιους 5, Λοτζέσκι, Καλάθης 1 (0/3 δίποντα, 2 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 2 κλεψίματα σε 20 λεπτά), Αντετοκούνμπο 6, Μήτογλου 3

ΧΙΜΚΙ (Μπαρτζώκας): Σβεντ 16 (2/6 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 2 ασίστ, 4 λάθη σε 27 λεπτά), Μποστ 2 (1/8 σουτ), Κρόκερ 8 (3/11 σουτ), Βιάλτσεφ, Ζαϊτσεφ, Μάρκοβιτς 8 (2), Μόνια 3 (1), Γκιλ 2 (6 ριμπάουντ), Ζούμπκοφ, Τζένκινς 3 91), Τόμας 13 (1), Μίκι 8 (7 ριμπάουντ)

Τα ομαδικά στατιστικά του Παναθηναϊκού: 22/42 δίποντα, 8/18 τρίποντα, 22/27 βολές, 38 ριμπάουντ (24 αμυντικά - 14 επιθετικά), 16 ασίστ, 13 κλεψίματα, 6 κοψίματα, 14 λάθη

Τα ομαδικά στατιστικά της Χίμκι: 11/31 δίποντα, 9/26 τρίποντα, 14/21 βολές, 34 ριμπάουντ (18 αμυντικά - 16 επιθετικά), 9 ασίστ, 7 κλεψίματα, 2 κοψίματα, 21 λάθη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ