ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Τα δεδομένα και οι δυσκολίες για Όγκαστ

Παναθηναϊκός: Τα δεδομένα και οι δυσκολίες για Όγκαστ
EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να αναζητά έναν αθλητικό σέντερ για να προσθέσει στο ρόστερ του, με το όνομα του Ζακ Όγκαστ να πέφτει στο τραπέζι, σε μία υπόθεση όμως που έχει πάρα πολλές δυσκολίες.

Το όνομα του Ζακ Όγκαστ (27 χρονών, 2.08 μέτρα) είναι το τελευταίο όνομα σέντερ που συνδέθηκε με το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού, με κάποιες πληροφορίες να αναφέρουν ότι εξετάζεται. Η περίπτωση του ομογενή φόργουορντ/σέντερ βέβαια δεν είναι τόσο απλή για μία σειρά από λόγους.

Είναι αλήθεια πως ο Όγκαστ -προέρχεται από μία εξαιρετική διετία με την φανέλα της Γαλατάσαραϊ- έχει κάποια από τα στοιχεία που ψάχνει ο Παναθηναϊκός από το νέο του σέντερ: Αθλητικός, καλός στο Πικ εν Ρολ στην επίθεση, ο οποίος υπό προϋποθέσεις μπορεί να ποστάρει. Στα bonus είναι το γεγονός ότι έχει ελληνικό διαβατήριο, κάτι που θα ανοίξει αυτόματα τις επιλογές για τις θέσεις των ξένων. Υπάρχει όμως μία παράμετρος που κάνει δύσκολο την υπόθεση: Οι οικονομικές απαιτήσεις του.

Την σεζόν 2017/18 που ο Όγκαστ είχε έρθει στον Παναθηναϊκό είχε ένα συμβόλαιο με αποδοχές κοντά στα 500.000 δολάρια. Έκτοτε ωστόσο το κασέ του έχει ανέβει μετά την διετία στην Τουρκία, κάτι που εκ των πραγμάτων κάνει δύσκολη την περίπτωσή του.

Με τον Παναθηναϊκό να έχει γνωστοποιήσει ότι ακολουθεί πλέον μία νέα οικονομική πολιτική μετά την αποχώρηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, ποσά σαν αυτό που φέρεται να ζητάει ο Όγκαστ δεν ταιριάζουν στα νέα δεδομένα. Για να αλλάξουν θα πρέπει ο μεν Παναθηναϊκός να κάνει υπέρβαση, ο δε Όγκαστ να ρίξει το κασέ του προκειμένου να υπάρξει συμφωνία, χωρίς αυτή τη στιγμή να μοιάζει εύκολο να γίνει κάτι από τα δύο. Το μόνο ίσως που ενδεχομένως να άλλαζε τα δεδομένα είναι αν οι "πράσινοι" δεν βρουν στην αγορά τον παίκτη που θέλουν και αποφασίσουν να στραφούν στην λύση του ομογενή σέντερ.

Υπενθυμίζεται ότι αυτή τη στιγμή στην γραμμή ψηλών του Παναθηναϊκού υπάρχουν τρεις παίκτες με συμβόλαιο: Οι Ντίνος Μήτογλου, Μπεν Μπεντίλ και Γιώργος Παπαγιάννης. Στόχος του Παναθηναϊκού είναι να συμπληρωθεί το ροτέισον με τρεις ακόμα παίκτες: Έναν ξένο με ικανότητα να αγωνιστεί στην θέση του παόυερ φόργουορντ και ικανότητα να αγωνιστεί και ως σμολ φόργουορντ ( με τον Γκρεγκ Γουίτινγκτον που ταιριάζει σε αυτό το προφίλ να μην είναι πλέον στην λίστα), έναν αθλητικό σέντερ με ικανότητα στην άμυνα στο Πικ εν Ρολ και έναν ακόμα ψηλό - κατά προτίμηση Έλληνα - που θα έχει συμπληρωματικό ρόλο στην γραμμή ψηλών, είτε πρόκειται για τον Ίαν Βουγιούκα, είτε για κάποιον άλλο.

Όπως γίνεται σαφές, η περίπτωση του Όγκαστ είναι ιδιαίτερη για μία σειρά από λόγους. Από το γεγονός ότι οι απαιτήσεις του είναι υψηλές, μέχρι ότι δεν ταιριάζει απόλυτα στο προφίλ του παίκτη που έχει στο μυαλό του ο κόουτς Βόβορας. Ακόμα κι έτσι ωστόσο, είναι μία περίπτωση που θα μπορούσε υπό συγκεκριμένες συνθήκες να εξεταστεί.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ