ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: "Σπασμένα" καλάθια την Πέμπτη, σπασμένα... ρεκόρ το Σάββατο!

Παναθηναϊκός: "Σπασμένα" καλάθια την Πέμπτη, σπασμένα... ρεκόρ το Σάββατο!
EUROKINISSI

Το βράδυ της Πέμπτης ήταν για τον Παναθηναϊκό ένα απο τα χειρότερα της ιστορίας του στη EuroLeague πίσω από τα 6,75μ. Δύο μέρες αργότερα, το βαρομετρικό χαμηλο του τριπόντου έγινε... ρεκόρ στη Basket League!

Απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ είχε 3/20 τρίποντα. Αυτό το "απαγορευτικό" 15% που εν πολλοίς στέρησε τη δεύτερη νίκη του στη EuroLeague μπήκε στο Top-10 των χειρότερων ποσοστών τριπόντου του στην ιστορία της διοργάνωσης.

Για την ακρίβεια, κατέχει πλέον τη 10η θέση της σχετική λίστας πίσω από το 14,29% του αγώνα με το Μαρούσι τη σεζόν 2009-10 αλλά και του -κάπως- πιο πρόσφατου (2015-16) με τη Μπαρτσελόνα. Στο ματς με την Αρμάνι, αυτά τα 20 τρίποντα που εκτελέστηκαν προήλθαν από τα χέρια 8 παικτών, ωστόσο μόνο ένας (Καλάθης) κατάφερε να ευστοχήσει και μάλιστα και στα τρία των "πρασίνων" που βρήκαν στόχο.

Μέσα σε λίγες μέρες βέβαια, στην σαφώς λιγότερο ανταγωνιστική ΕΚΟ Basket League, ο Παναθηναϊκός είχε ένα τελειως διαφορετικό προφίλ στο συγκεκριμένο κομμάτι, πηγαίνοντας από τα... σπασμένα καλάθια της Πέμπτης στα... σπασμένα ρεκόρ το Σάββατο!

Στο ματς με τον ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός ευστόχησε σε 17 τρίποντα, έχοντας λοιπόν κορυφαία επίδοση του φετινού Πρωταθλήματος όπως ανέφερε ο ΕΣΑΚΕ! Αυτό το 58,62% (17/29) μάλιστα αποτελεί φετινό ρεκορ μετά το 51,85% που είχε στο (14/27).

Το "τριφύλλι" επίσης, μετά απο εννέα χρόνια ισοφάρισε τη δεύτερη μεγαλύτερη επίδοση εύστοχων τρίποντων στην ιστορία του στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα, με πρώτη και καλύτερη εκείνη της 20ης Δεκεμβρίου του 200, ξανά απέναντι στον ΠΑΟΚ (αλλά στο ΟΑΚΑ) με 18 εύστοχα! Στα 17 "σταμάτησε" άλλες τρεις φορές, στις 22 Μαίου του 2005 (εντός με τον Πανιώνιος), στις 18 Μαίου του 2006 (με τον Άρη) και στις 3 Μαίου του 2010 (εκτός με Πανιώνιο).

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ