ΜΠΑΣΚΕΤ

Παναθηναϊκός: Σαν... τελικός το ματς με την Νταρουσάφακα

Παναθηναϊκός: Σαν... τελικός το ματς με την Νταρουσάφακα

Έπειτα από τρεις συνεχόμενες ήττες ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει το παιχνίδι με την Νταρουσάφακα (14/12, 21:30) σαν να είναι ο τελικός της EuroLeague. Εκτός οι Παπαπέτρου, Λοτζέσκι.

Χωρίς τους Ιωάννη Παπαπέτρου και Ματ Λοτζέσκι θα υποδεχτεί αύριο (14/12, 21:30) την Νταρουσάφακα ο Παναθηναϊκός , σε ένα παιχνίδι στο οποίο η νίκη αποτελεί μονόδρομο για τον Τσάβι Πασκουάλ και τους παίκτες του. Οι τρεις συνεχόμενες ήττες είναι ήδη πολλές για τους "πράσινους", οι οποίοι δεν έχουν φυσικά περιθώρια για άλλο στραβοπάτημα, ειδικά με αντίπαλο την αδύναμη Νταρουσάφακα.

Η αναγκαιότητα της νίκης επισημάνθηκε τόσο από τον Ισπανό προπονητή, όσο και από τους Τζέιμς Γκιστ και Λούκας Λεκαβίτσιους ενόψει της αυριανής αναμέτρησης.

Διαβάστε τι είπαν για το αυριανό παιχνίδι οι "πράσινοι":

Τσάβι Πασκουάλ: "Πρέπει να βρούμε αυτοπεποίθηση"

" Δεν νομίζω ότι θα είναι σε καμία περίπτωση εύκολο παιχνίδι.Άλλαξαντον προπονητή τους και είναι ομάδα που κάνει δύο τρία πράγματα καλά. Είναι μία από τις καλύτερες ομάδες στα επιθετικά ριμπάουντ, αφού παίρνουν 13-14 ανά αγώνα, ενώ στον αιφνιδιασμό παίρνουν 14 πόντους ανά αγώνα. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι γι' αυτό. Έχουν πλέον και τον Τόνι Ντάγκλας που έχει ποιότητα και μπορεί να βοηθήσει την ομάδα. Δεν είναι εύκολο ματς", τόνισε αρχικά ο Πασκουάλ. " Πρέπει να νικήσουμε. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να βρούμε αυτοπεποίθηση. Στο τέλος πρέπει να νικήσουμε και να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω για να συνεχίσουμε έτσι. Η νίκη είναι κάτι που θέλουμε σίγουρα σε αυτό το παιχνίδι".

Γκιστ: "Δεν υπάρχουν κακές ομάδες στην EuroLeague"

" Είναι κάτι που δουλεύουμε, είναι δύσκολη σεζόν, κάθε χρονιά έχει σκαμπανεβάσματα. Μόνο με τη δουλειά θα τα καταφέρουμε. Δεν είναι μόνο θέμα αυτοπεποίθησης. Παρότι έχουμε χάσει αρκετά παιχνίδια, έχει να κάνει και με την προσπάθεια σε κάθε αγώνα. Σε πολλά σημεία δεν είμαστε συνεπείς επιθετικά και αμυντικά. Εδώ είναι EuroLeague, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι 100%. Πρέπει να είμαστε πιο επιθετικοί και ενωμένοι, δεν μπορούμε να χάσουμε την συγκέντρωσή μας ούτε για 2-3 λεπτά", είπε από τη μεριά του ο Τζέιμς Γκιστ, που συνέχισε αναφερόμενος στον αυριανό αντίπαλο του Παναθηναϊκού, την Νταρουσάφακα.

" Δεν έχει να κάνει με το ρεκόρ. Είναι μία ομάδα που είναι μέσα στο ματς μέχρι το φινάλε, παρά τις ήττες της. Είναι σκληρή ομάδα. Αν κρίνεις με βάση την κατάταξη θα πεις ότι είναι κακή ομάδα, αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει επειδή τέτοιες δεν υπάρχουν στην Euroleague", είπε ο Αμερικανός σέντερ, που αναφέρθηκε και σε αυτόν που θα βρει απέναντί του, τον Μάικλ Έρικ, έναν από τους πιο επικίνδυνους παίκτες της τουρκικής ομάδας:" Είναι σαν… φορτηγό. Είναι παίκτης που κάνει την διαφορά για τη Νταρουφάφακα. Εμείς πρέπει να παίξουμε και να είμαστε ανταγωνιστικοί. Κανένας παίκτης δεν μπορεί να κρίνει μία αναμέτρηση μόνος του".

Λεκαβίτσιους: "Προετοιμαζόμαστε σαν να είναι τελικός"

" Δεν παίζει κανέναν ρόλο το γεγονός ότι η Νταρουσάφακα βρίσκεται χαμηλά στην κατάταξη, είναι δύσκολο παιχνίδι και προετοιμαζόμαστε σαν να είναι τελικός, ώστε να φτάσουμε στην νίκη. Πρέπει να κερδίσουμε, για αυτό προετοιμαζόμαστε σαν να είναι τελικός. Πρέπει να κερδίσουμε ένα παιχνίδι, για να αποκτήσουμε ξανά αυτοπεποίθηση".

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ