ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Πρώτη επιλογή ο Πιέρ Τζάκσον

Detroit Pistons' Pierre Jackson (55) moves the ball against the Charlotte Hornets during the second half of an NBA summer league basketball game, Wednesday, July 5, 2017, in Orlando, Fla. (AP Photo/John Raoux)
Detroit Pistons' Pierre Jackson (55) moves the ball against the Charlotte Hornets during the second half of an NBA summer league basketball game, Wednesday, July 5, 2017, in Orlando, Fla. (AP Photo/John Raoux) AP

Ο Πιέρ Τζάκσον αποτελεί τη μεταγραφική προτεραιότητα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ για τη θέση του βασικού πόιντ γκαρντ της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου. Κινούνται για την απόκτησή του οι πράσινοι. (VIDEOS)

Από την στιγμή που η υπόθεση του Νικολάς Λαπροβίτολα δεν προχώρησε μέσα στα χρονικά πλαίσια που είχε θέσει ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, ο Γιώργος Βόβορας έστρεψε την προσοχή του σε άλλες περιπτώσεις. Ήδη από την αρχή της εβδομάδας, ο προπονητής των πρασίνων τροποποίησε τον σχεδιασμό σε ό,τι είχε να κάνει με την αγορά που κοιτούσε, εστιάζοντας εσχάτως σε αυτή των ΗΠΑ.

Έτσι, προκρίθηκε το όνομα του Πιέρ Τζάκσον (29, 1μ80) ως επικρατέστερο για να αποτελέσει τον βασικό πόιντ γκαρντ του τριφυλλιού την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο.

Ο 29χρονος πόιντ γκαρντ έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στη G-League, έχοντας παράλληλα σύντομα περάσματα από την Ευρώπη με τη φανέλα της Φενέρμπαχτσε (2014) και της Τσεντεβίτα (2016), πριν υπογράψει μονοετές συμβόλαιο με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ για το 2017/18.

Την περσινή σεζόν βρέθηκε στη G-League με τη φανέλα των Σάουθ Μπέι Λέικερς, μετρώντας 20.8 πόντους (με 39.9% στα τρίποντα), 3.8 ριμπάουντ, 6.3 ασίστ, 1.8 κλεψίματα και 3.2 λάθη ανά 35.9' συμμετοχής.

Πρόκειται για πόιντ γκαρντ με κύριο χαρακτηριστικό γνώρισμα την ικανότητα στην εκτέλεση, αλλά και δεδομένη αδυναμία στο πίσω μέρος του γηπέδου.



TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ