ΜΠΑΣΚΕΤ

Παναθηναϊκός – Νταρουσάφακα: Μήτογλου, ο ασυνήθης ήρωας μίας παράδοξης βραδιάς

EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός πήγε κόντρα στην μπασκετική λογική κόντρα στη Νταρουσάφακα λόγων των απουσιών. Για καλή του τύχη, ο Ντίνος Μήτογλου ήταν εκεί να σώσει την κατάσταση.

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ περνάει περίοδο αγωνιστικής κρίσης. Το επιβεβαίωσε κόντρα στη Νταρουσάφακα, η οποία ήρθε στο ΟΑΚΑ μετρώντας 9 σερί ήττες και κόντεψε να κάνει την ζημιά. Ευτυχώς για τους “πράσινους”, ο Ντίνος Μήτογλου έδωσε το κάτι παραπάνω όταν χρειάστηκε και οι "πράσινοι" κέρδισαν με 75-67.

Έχει αναφερθεί πολλές φορές ότι οι “πράσινοι” έχουν ένα ανισοβαρές ρόστερ. Οι απουσίες του Ιωάννη Παπαπέτρου και – κυρίως – του Ματ Λοτζέσκι έκαναν τα πράγματα ακόμα χειρότερα και οδήγησαν σε αλχημίες από πλευράς του Τσάβι Πασκουάλ που δύσκολα θα δοκιμάσει ξανά. Όχι τουλάχιστον μετά την εικόνα που είχε η ομάδα του στο παρκέ.

ΒΑΡΙΑ ΣΧΗΜΑΤΑ, “ΚΟΝΤΑ” ΣΧΗΜΑΤΑ, ΓΕΝΙΚΩΣ... ΣΧΗΜΑΤΑ

Με τους δύο σμολ φόργουορντ της ομάδας να απουσιάζουν και τον έναν εξ αυτών (Λοτζέσκι) να είναι ο ένας από τους μόλις δύο σουτέρ της ομάδας (Ο Τόμας είναι ο άλλος), ήταν δεδομένο ότι ο Τσάβι Πασκουάλ θα δοκίμαζε διαφορετικά πράγματα για να καλύψει τα κενά. Αυτό οδήγησε σε μία σειρά από παράδοξα σχήματα, τα οποία έφεραν και τα αναμενόμενα σκαμπανεβάσματα .

Ο έμπειρος τεχνικός επέλεξε να ξεκινήσει το παιχνίδι έχοντας μαζί στην πεντάδα τους Ντίνο Μήτογλου και ΝτεΣόν Τόμας στο πλευρό του Γιώργου Παπαγιάννη, σε ένα βαρύ σχήμα που είχε στόχο τις καλύτερες αποστάσεις στην επίθεση. Κι αν αυτό το σχήμα από μόνο του ήταν... εναλλακτικό, αυτό που ακολούθησε όταν χρειάστηκε να γίνει το απαραίτητο ροτέισον έκανε τα πράγματα ακόμα πιο περίεργα.

Η αλήθεια είναι ότι ο Πασκουάλ δεν είχε ουσιαστικά επιλογή. Με τους δύο σμολ φόργουορντ του εκτός δράσης και την ανάγκη να κάνει ένα ροτέισον που θα κρατούσε φρέσκους τους παίκτες του (μόνο ο Καλάθης αγωνίστηκε περισσότερα από 30 λεπτά) ο έμπειρος τεχνικός απλώς χρησιμοποίησε τους παίκτες που είχε στην διάθεσή του, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Ο ΜΗΤΟΓΛΟΥ ΕΣΩΣΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΑΛΛΑ...

Σε μία βραδιά που πολύ εύκολα μπορούσε να στραβώσει η κατάσταση, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να κάνει έστω το ελάχιστο: Να μην χάσει, κάτι που θα έκανε τα πράγματα πολύ χειρότερα, αφού μία εντός έδρας ήττα από την χειρότερη ομάδα της διοργάνωσης δύσκολα θα μπορούσε να “μαζευτεί” στην συνέχεια.

EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

. Στηρίχθηκε στον δημιουργικό οίστρο του Νικ Καλάθη, έδωσε προσωπικές φάσεις στους Λάνγκφορντ και Παππά, έψαξε τον Γκιστ. Όλα αυτά όμως δεν θα ήταν αρκετά αν δεν είχε το δικό του αγωνιστικό ξέσπασμα ο Μήτογλου, δίνοντας το κάτι παραπάνω που τόσο χρειαζόντουσαν οι “πράσινοι” για να μην πάθουν την ζημιά.

Ο νεαρός πάουερ φόργουορντ πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνισή του, πιθανότατα επειδή οι συγκυρίες τα έφεραν έτσι ώστε ένιωσε ότι ο Παναθηναϊκός τον χρειάζεται. Κινήθηκε εξαιρετικά χωρίς την μπάλα, πάλεψε στα ριμπάουντ, εκμεταλλεύτηκε κάθε πάσα του Καλάθη. Οι 20 πόντοι του δεν ήρθαν μέσα από σχέδιο, όσο περισσότερο λόγω ενστίκτου και χημείας που έχει αποκτήσει με τον διεθνή γκαρντ. Αν ωστόσο κόντρα στη Νταρουσάφακα αυτό ήταν αρκετό, με τον απόφοιτο του Κολεγίου του Wake Forest να είναι ο απαραίτητος... αστάθμητος παράγοντας που έγειρε το παιχνίδι στην πλευρά των “πράσινων”, κόντρα σε καλύτερες ομάδες αυτό δεν θα είναι αρκετό.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο Παναθηναϊκός περνάει άσχημο φεγγάρι. Αυτό, όπως τόνισε και ο Γιώργος Συρίγος στον Sport24 Radio 103.3, συμβαίνει τόσο για αγωνιστικούς όσο και για πνευματικούς λόγους . Δεδομένου όμως ότι δεν προβλέπεται ενίσχυση άμεσα , ο Τσάβι Πασκουάλ και οι παίκτες του δεν έχουν άλλη επιλογή από το να βρουν έναν τρόπο να φέρουν τούμπα την κατάσταση. Το πώς θα γίνει αυτό είναι κάτι που πρέπει να βρουν μόνοι τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ