ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Φόστερ και με τη βούλα

Παναθηναϊκός: Φόστερ και με τη βούλα

Παίκτης του Παναθηναϊκού είναι πλέον και επίσημα ο Μάρκους Φόστερ, με την "πράσινη" ΚΑΕ να ανακοινώνει την απόκτησή του. Συμβόλαιο 1+1 χρόνων υπέγραψε ο Αμερικανός γκαρντ.

Ο Μάρκους Φόστερ (25 χρονών, 1.91 μέτρα) ανήκει πλέον με κάθε επισημότητα στο δυναμικό του Παναθηναϊκού. Οι "πράσινοι" ανακοίνωσαν την απόκτησή του, σε μία αναμενόμενη κίνηση, αφού πρακτικά τον Αμερικανό είχε ανακοινώσει ο Γιώργος Βόβορας.

Ο Φόστερ είναι το δεύτερο φετινό μεταγραφικό απόκτημα τω "πράσινων", οι οποίοι χθες (13/7) ανακοίνωσαν την απόκτηση του Νεμάνια Νέντοβιτς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την απόκτηση του Μάρκους Φόστερ για τα επόμενα 1+1 χρόνια.

ΟΜάρκους Φόστεργεννήθηκε στις 3/6/1995 στην πόληWichita FallsτουTexas,έχει ύψος 1.91μ. και αγωνίζεται στη θέση «2». Την αγωνιστική περίοδο 2019/2020 διέπρεψε με τη φανέλα τηςHapoel Holon,έχοντας20.2πόντους, με42.3% ποσοστό ευστοχίαςστα τρίποντα και58.3%στα δίποντα,3.4ασίστ και3,5ριμπάουντ κατά μέσο όρο στο πρωτάθλημα του Ισραήλ. Παράλληλα, στοBCLσκόραρε 17.8 πόντους με35.4% ποσοστό ευστοχίαςστα τρίποντα και61.9%στα δίποντα, μοιράζοντας παράλληλα και3,8ασίστ ανά αγώνα.

Φοίτησε στοHirschiHighSchoolκαι ακολούθως στο φημισμένο Κολέγιο τουKansasState.

Το πρώτο του καλοκαίρι που είχε πάει στο Κολέγιο είχε δοκιμάσει τις δυνάμεις του στην«LeBronJamesSkillAcademy»,προκειμένου να βελτιωθεί.

ΣτοKansasStateέκανε τρομερή εκκίνηση καθώς στο δεύτερο μόλις παιχνίδι του σκόραρε 25 πόντους κόντρα στοOralRoberts, ενώ ολοκλήρωσε τη σεζόν έχοντας 15.5 πόντους κατά μέσο όρο ανά αγώνα.

Η πρώτη διετία της κολεγιακής του καριέρας ήταν στοKansas, ενώ ολοκλήρωσε τη φοίτησή του στο Κολέγιο τουCreighton.Εκεί έκανε πράγματα και θαύματα καθώς στην πρώτη του χρονιά έγινε ο πρώτος παίκτης του Κολεγίου που τα τελευταία 30 χρόνια, σκόραρε πάνω από 30 πόντους στα 8 πρώτα ματς! Στην τελευταία του σεζόν εκεί είχε 19.8 πόντους με 41.3% ποσοστό ευστοχίας στατρίποντα, με 3.2 ριμπάουντ και 2.7 ασίστ κατά μέσο όρο ανά παιχνίδι.

Μετά το πέρας των σπουδών του (2018) αναζήτησε την τύχη του έξω από τιςΗΠΑαγωνιζόμενος στηΝότιο Κορέακαι στηWonjuDBPromy,όπου είχε κατά μέσο όρο 25.2 πόντους, με 5.2 ριμπάουντκαι 3.7 ασίστ ανά αγώνα. Ακολούθησε ηChampvilleSCτουΛιβάνου,με την οποία ολοκλήρωσε τη σεζόν 2018/2019, ενώ το καλοκαίρι του 2019 σειρά είχε ηHapoel Holon.

ΦΟΣΤΕΡ: «ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ, ΘΑ ΔΩΣΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ»

Στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης τουΠαναθηναϊκού,οΜάρκους Φόστερεξέφρασε τον ενθουσιασμό του που ντύθηκε στα πράσινα.

«Είμαι ενθουσιασμένος που αποτελώ μέλος αυτής της μεγάλης και ιστορικής ομάδας με τους εκπληκτικούς οπαδούς, όπως είναι ο Παναθηναϊκός»,τόνισε αρχικά και έδειξε να γνωρίζει αρκετά για την ομάδα στην οποία έρχεται: «Σίγουρα ξέρω πολλά για τον Παναθηναϊκό. Παρακολουθώ χρόνια το πρωτάθλημα της Ευρωλίγκας και αντιλαμβάνομαι τη δύναμη του Παναθηναϊκού. Γνωρίζω πως είναι μια ομάδα που έχει κατακτήσει έξι ευρωπαϊκά τρόπαια και παραμένει στο κορυφαίο επίπεδο της διοργάνωσης».

Ο 25άχρονος γκαρντ προέρχεται από μια εξαιρετική σεζόν με τη Hapoel Holon και έδειξε έτοιμος για το επόμενο βήμα της καριέρας του: «Πράγματι είχα μια πολύ καλή χρονιά στο Ισραήλ. Δούλεψα και συνεχίζω να δουλεύω σκληρά προκειμένου να βελτιώνομαι συνεχώς. Ήμουν έτοιμος να κάνω το βήμα παραπάνω στην καριέρα μου. Αισθάνομαι ευλογημένος που ένα σπουδαίο κλαμπ όπως ο Παναθηναϊκός μου προσφέρει αυτή την ευκαιρία».

Όσο για τα συναισθήματά του όταν ενημερώθηκε για το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού, ήταν ξεκάθαρος:«Ένιωσα καταπληκτικά όταν μου το είπε ο μάνατζέρ μου. Όπως σας είπα και νωρίτερα γνώριζα το μέγεθος του Παναθηναϊκού και την ιστορία του. Έχω μεγάλο κίνητρο να προσφέρω στη νέα μου ομάδα».

Πριν κλείσει η συμφωνία ο Μάρκους Φόστερ είχε μιλήσει με τον προπονητή του «τριφυλλιού», Γιώργο Βόβορα: «Είχαμε μια εξαιρετική συζήτηση. Καταλάβαμε ο ένας τον άλλο. Μου έδειξε ότι ξέρει το παιχνίδι μου και γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα το πως θα με βοηθήσει να βελτιωθώ ώστε να προσφέρω στην ομάδα το καλύτερο που μπορώ».

Αναφορικά με τον προσωπικό και τον ομαδικό του στόχο εν όψει της νέας σεζόν σημείωσε: «Το ζητούμενο είναι να βρούμε χημεία ως ομάδα το συντομότερο δυνατό. Θα είμαστε ένα σύνολο με αρκετά νέα πρόσωπα και θα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να μάθουμε ο ένας τον άλλο. Προσωπικά, έχω μεγάλο κίνητρο να προσφέρω στον Παναθηναϊκό και να κατακτήσω τίτλους μαζί του».

Ο Νεμάνια Νέντοβιτς θα αποτελέσει τον… παρτενέρ του στη θέση «2» και ο Μάρκους Φόστερ είχε μόνο καλά λόγια να πει για εκείνον: «Γνωρίζω τον Νέντοβιτς, τον έχω παρακολουθήσει αρκετά τα τελευταίαχρόνια στην Ευρωλίγκα. Είναι ένας εκπληκτικός και έμπειρος παίκτης. Έχει πολύ ταλέντο στο σκοράρισμα. Είμαι ενθουσιασμένος που θα παίξω μαζί του και είμαι βέβαιος πως θα έχουμε καλή σύνδεση. Θέλω να μάθω αρκετά πράγματα από εκείνον».

Κλείνοντας τις δηλώσεις του έδωσε μια υπόσχεση στους φίλους του Παναθηναϊκού: «Είναι υπέροχοι. Με καλωσόρισαν με πολλά μηνύματα σταsocialmediaκαι μου έδειξαν την αγάπη τους. Αυτή την αγάπη και τη στήριξη θέλω να τους την ανταποδώσω. Ανυπομονώ να αγωνιστώ μπροστά τους στο ΟΑΚΑ. Υπόσχομαι ότι θα δίνω τα πάντα σε κάθε ματς παίζοντας με όλη μου την ενέργεια. Ακολουθώντας πάντοτε τις οδηγίες του προπονητή μου θα κάνω ό,τι μου ζητά για να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της».

Διαβάστε ακόμα:

Νέμανια Νέντοβιτς: Ο Παναθηναϊκός τζογάρει, γιατί δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο

Δείτε το VIDEO με τα highlilghts του Φόστερ από την φετινή σεζόν:

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ