ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ρεάλ - Παναθηναϊκός: Ένα Καλάθη(ς) μακριά

Ρεάλ - Παναθηναϊκός: Ένα Καλάθη(ς) μακριά
EUROKINISSI

Η ανάλυση της ήττας του Παναθηναϊκού από την Ρεάλ. Ο Τέιλορ που έμοιαζε με τον Κλέι Τόμπσον, ο Καλάθης που τον κουβάλησαν οι συμπαίκτες του μέχρι να ξυπνήσει και τα λάθη στο τέλος.

Ενα σουτ. Ένα ριμπάουντ. Ένα φάουλ. Ένα λάθος. Η διαφορά ανάμεσα στη νίκη και την ήττα καμία φορά μπορεί να είναι πράγματα σαν αυτά ή όλα μαζί. Ο Παναθηναϊκός έκανε – τηρουμένων των αναλογιών – ένα σχεδόν τέλειο παιχνίδι σε επίπεδο τακτικής στη Μαδρίτη κόντρα στην Ρεάλ. Στο τέλος όμως γνώρισε την ήττα με 72-75 .

Παίζοντας κόντρα σε μία από τις πιο πλήρεις ομάδες της Ευρώπης – ακόμα και χωρίς τον Σέρχιο Γιουλ – και μάλιστα εκτός έδρας, οι “πράσινοι” δεν κοίταξαν απλώς στα μάτια την πρωταθλήτρια Ευρώπης. Υπήρξε και ένα διάστημα που ήταν ανώτεροι, ειδικά στην τέταρτη περίοδο. Απλώς κόντρα σε ομάδες αυτού του επιπέδου, κάθε λάθος μετράει . Η Ρεάλ δεν έφτασε μέχρι εδώ αφήνοντας ασυγχώρητα τα λάθη των αντιπάλων της. Αν το έκανε, δεν θα ήταν η Ρεάλ.

ΤΟ ΠΙΚ ΕΝ ΡΟΛ ΤΗΣ ΡΕΑΛ ΚΑΙ Ο ΤΕΪΛΟΡ

Οι “πράσινοι” κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν μία Ρεάλ που είχε ως πρώτο στόχο να τους χτυπήσει στην πιο ξεκάθαρη αδυναμία τους: Την άμυνα στο Πικ εν Ρολ. Οι Μαδριλένοι “πλήγωσαν” από την αρχή τον Παναθηναϊκό σε αυτό του το ψεγάδι, αλλά όχι με τον.. παραδοσιακό τρόπο, δηλαδή την πάσα στον ψηλό που ρόλαρε στο καλάθι. Το έκαναν με έναν διαφορετικό τρόπο.

Η αλήθεια βέβαια είναι ότι αυτό που έκαναν οι Μαδριλένοι δεν ήταν τόσο απλό όσο φαινόταν. Η πάσα στην αδύνατη πλευρά μετά από Πικ εν Ρολ κόντρα σε απλωμένα χέρια δεν είναι απλή υπόθεση. Οι Μαδριλένοι όμως έχουν καλούς πασέρ – με πρώτο τον Φακούντο Καμπάτσο – και για αυτό δημιούργησαν τέτοιο πρόβλημα στην άμυνα του Παναθηναϊκού.

Η ΟΜΑΔΑ ΚΟΥΒΑΛΗΣΕ ΤΟΝ ΚΑΛΑΘΗ

Ο Παναθηναϊκός έκανε αυτό που έπρεπε. Παρά το γεγονός ότι ο ηγέτης του, Νικ Καλάθης, δεν ήταν καλός για 30 λεπτά, έμεινε μέσα στο παιχνίδι. Άντεξε τους κραδασμούς. Άντεξε τα ξεσπάσματα της Ρεάλ. Άντεξε το ξεκίνημα του αγώνα που ο Τζέφρι Τέιλορ έμοιαζε με τον... Κλέι Τόμπσον σημειώνοντας 11 σερί πόντους. Ανταπέδωσε κάθε χτύπημα και το έκανε με τον δικό του τρόπο.

Ρεάλ - Παναθηναϊκός: Ένα Καλάθη(ς) μακριά
EUROKINISSI

και οι εκλάμψεις των Λεκαβίτσιους και Παπαπέτρου – ειδικά στο σημείο που ο διεθνής φόργουορντ ευστόχησε σε διαδοχικά τρίποντα στην τρίτη περίοδο – τον κράτησαν μέσα στο ματς. Ο Παναθηναϊκός έτρεχε όποτε μπορούσε, πόσταρε γρήγορα τους ψηλούς του πριν οργανωθεί η άμυνα της Ρεάλ, πάλεψε. Και, μετά, πήρε μπροστά ο Καλάθης.

ΕΝΑ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟ ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ ΚΑΙ Η ΚΟΥΡΑΣΗ

Ήταν σημαντικό για τον Παναθηναϊκό ότι άντεξε το διάστημα που ο Καλάθης ήταν σχεδόν επιβλαβής για την ομάδα. Για να ερχόταν βέβαια η υπέρβαση έπρεπε ο ηγέτης των “πράσινων” να εμφανιστεί στο παρκέ, κάτι που έγινε στην τέταρτη περίοδο.

Ρεάλ - Παναθηναϊκός: Ένα Καλάθη(ς) μακριά
EUROKINISSI

Τα δύο λάθη του και τα δύο χαμένα σουτ στοίχισαν. Δεν μπορεί όμως να ψέξει κάποιος τον Καλάθη για τα δύο τρίποντα που αστόχησε στο τέλος, όταν νωρίτερα έχει ευστοχήσει σε δύο τεράστια σουτ και η αυτοπεποίθησή του βρίσκεται στα ύψη. Αν ευστοχούσε σε ένα από τα δύο σουτ που επιχείρησε, η νίκη θα "κλείδωνε" και η συζήτηση θα ήταν εντελώς διαφορετική.

ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Ο Παναθηναϊκός είχε την ευκαιρία να “σπάσει” την έδρα της Ρεάλ με το “καλημέρα” και την έχασε. Βρέθηκε ένα σουτ, ένα καλάθι (το άστοχο τρίποντο του Τόμας στο τέλος) από τη νίκη. Έχει κάθε λόγο να πιστεύει πως έχασε ένα δικό του παιχνίδι , όπως δήλωσε και ο Σον Κιλπάτρικ στον Sport24 Radio 103.3. Θα μπορούσε τώρα να έχει το πάνω χέρι, αλλά είναι αναγκασμένος να κάνει ξανά το τέλειο παιχνίδι για να φέρει την σειρά στα ίσα, προσέχοντας μικρά πράγματα που μπορούν να κάνουν την διαφορά, όπως εκείνο το χαμένο αμυντικό ριμπάουντ με το σκορ στο 72-66 που οδήγησε στο τρίποντο του Ρούντι Φερνάντεθ που έβαλε ξανά την Ρεάλ στο ματς. Ένα κακό μπλοκ άουτ, ένα χαμένο ριμπάουντ, μία κακή κάλυψη στην άμυνα, ένα τρίποντο.

Ρεάλ - Παναθηναϊκός: Ένα Καλάθη(ς) μακριά
EUROKINISSI
TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ