ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Ανακοίνωσε τον Νέντοβιτς

Παναθηναϊκός: Ανακοίνωσε τον Νέντοβιτς

Παίκτης του Παναθηναϊκού είναι και επίσημα πλέον ο Νεμάνια Νέντοβιτς, με την "πράσινη" ΚΑΕ να ανακοινώνει την απόκτησή του. Συμβόλαιο ενός χρόνου υπέγραψε ο Σέρβος.

Ο Νεμάνια Νέντοβιτς (29 χρονών, 1.91 μέτρα) είναι πλέον παίκτης του Παναθηναϊκού. Οι "πράσινοι" ανακοίνωσαν την απόκτησή του, προς επιβεβαίωση των πληροφοριών που ανέφεραν ότι οι δύο πλευρές ήταν κοντά σε συμφωνία. Ο Νέντοβιτς υπέγραψε συμβόλαιο ενός χρόνου.

Ο Σέρβος είναι το πρώτο φετινό μεταγραφικό απόκτημα των "πράσινων". Υπενθυμίζεται ότι υπάρχει συμφωνία και με τον Μάρκους Φόστερ, την οποία επιβεβαίωσε ο τεχνικός της ομάδας, Γιώργος Βόβορας, ωστόσο η "πράσινη" ΚΑΕ δεν έχει ανακοινώσει την απόκτηση του Αμερικανού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση για την απόκτηση του Νέντοβιτς:

"Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την απόκτηση του Νεμάνια Νέντοβιτς για την αγωνιστική περίοδο 2020-2021.

ΟΝεμάνια Νέντοβιτςγεννήθηκε στις 16/6/1991 στην πόληNovaVarošτης Σερβίας, έχει ύψος 1.91μ. και αγωνίζεται στις θέσεις των γκαρντ.

Έκανε τα πρώτα του μπασκετικά βήματα σε ηλικία 11 ετών στην Ιταλία με τηνAscoli, εξαιτίας του πατέρα του, ο οποίος ήταν επαγγελματίας παίκτης χάντμπολ στην ομάδα.

Σε ηλικία 15 ετών επέστρεψε στη Σερβία αγωνιζόμενος στονCrvenaZvezdaόπου άρχισε να δείχνει το σπουδαίο του ταλέντο. Το 2008 προήχθη στην πρώτη ομάδα και εντυπωσίασε από την πρώτη του κιόλας σεζόν. Παρέμεινε εκεί μέχρι το 2012 όταν και «μετακόμισε» στη Λιθουανία για λογαριασμό τηςLietuvosRytas,αγωνιζόμενος μάλιστα και στηνEuroleagueέχοντας 9.8 πόντους, 2.5 ριμπάουντ και 2.1 ασίστ ανά παιχνίδι.

Στις 27 Ιουνίου του 2013 έγινε draft από τουςPhoenixSunsστην 30η θέση και ακολούθως πήγε με ανταλλαγή στουςGolden State Warriors.

Μάλιστα, ένας αναλυτής τουESPNτον είχε χαρακτηρίσει«Ντέρικ Ρόουζ της Ευρώπης»και τούτο γιατί η αθλητικότητα, η εκρηκτικότητα, το ύψος και η ικανότητά του να παίξει τόσο στη θέση «1», όσο και στη θέση «2» θυμίζουν έντονα τον Αμερικανό γκαρντ.

Στο πρωτάθλημα τουNBAαγωνίστηκε σε 23 ματς τη σεζόν 2013/2014 και άλλα 17 στην αναπτυξιακή τους ομάδα, τουςSanta Cruz WarriorsστηνG- league.Εκεί είχε πολύ καλή παρουσία με 14 πόντους, 4.1 ασίστ και 2.5 ριμπάουντ κατά μέσο όρο ανά αγώνα.

Το καλοκαίρι του 2014 συμμετείχε στοSummerLeagueμε τουςGolden State Warriorsέχοντας 9.4 πόντους και 2.2 ασίστ κατά μέσο όρο. Τον Νοέμβριο του 2014 έμεινε ελεύθερος και επέστρεψε στην Ευρώπη για λογαριασμό της ισπανικήςValencia.Πρόλαβε να αγωνιστεί σε 5 ματς στηνEuroleagueέχοντας 8 πόντους και 3.6 ασίστ ανά ματς.

Το 2015 πήρε μεταγραφή για τηνUnicajaMalagaόπου αγωνίστηκε μέχρι το 2018. Με την ισπανική ομάδα είχε τρεις εξαιρετικές σεζόν με κορυφαία την τελευταία, όπου διέπρεψε στηνEuroleagueμε 16.8 πόντους, 4.8 ασίστ και 2 ριμπάουντ κατά μέσο όρο. Το 2017 κατέκτησε τοEurocupσυνεισφέροντας 9.3 πόντους και 3.5 ασίστ ανά παιχνίδι.

Οι εμφανίσεις του αποτέλεσαν «διαβατήριο» για τηνAX Armani Exchange Milan,στην οποία αγωνίστηκε τις δύο τελευταίες σεζόν. Την αγωνιστική περίοδο 2018-2019 είχε 11.5 πόντους και 2.7 ασίστ κατά μέσο όρο και την επόμενη είχε 7.9 πόντους και 1.7 ασίστ κατά μέσο όρο.

ΟΝεμάνια Νέντοβιτςείναι βασικό στέλεχος της Εθνικής Ομάδας της Σερβίας από το 2013".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ