ΜΠΑΣΚΕΤ

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ: Διαστημικό πρώτο δεκάλεπτο από τους πράσινους

BASKET LEAGUE / ΠΑΟ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΠΑΟ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το ξέσπασμα που έψαχνε, ο Παναθηναϊκός το βρήκε απέναντι στην ΑΕΚ με μια καταπληκτική πρώτη περίοδο που διεκδικεί... μπασκετικό όσκαρ. Δείτε τι κατάφεραν οι πράσινοι το βράδυ της Κυριακής (23/12).

Πληγωμένος; Ναι. Σε κακή ψυχολογική και αγωνιστική κατάσταση; Ξεκάθαρα. Με υπηρεσιακό προπονητή τον Γιώργο Βόβορα, ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να σταθεί στα πόδια του, απέναντι στην ΑΕΚ όμως έκανε μια απίθανη πρώτη περίοδο διαλύοντας τους κιτρινόμαυρους και κάθε πλάνο του Λούκα Μπάνκι.

Οι Πρωταθλητές Ελλάδας προηγήθηκαν με 20 πόντους (!) των αντιπάλων τους, το 36-16 δείχνει το τρομερό πείσμα τους και τα ποσοστά τη διαφορά δυναμικότητας τουλάχιστον σε αυτό το δεκάλεπτο. Είχαν 12/14 δίποντα, 2/5 τρίποντα και 6/11 βολές, 13 ριμπάουντ, 9 ασίστ για μόλις ένα λάθος, ένα κλέψιμο, δύο μπλοκ και επτά κερδισμένα φάουλ, με τον Θανάση Αντετοκούνμπο να έχει εννέα πόντους (4/4 δίποντα, 1/2 βολές) και τον Ντίνο Μήτογλου οκτώ (2/2 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 1/2 βολές).

Η ΑΕΚ, από την άλλη, έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο με 16 πόντους από 2/6 δίποντα, 3/7 τρίποντα και 3/6 βολές, είχε τέσσερις ασίστ, είχε και έξι λάθη. Δέχθηκε 24 πόντους στη ρακέτα, εννέα στο ανοιχτό γήπεδο και οκτώ από τα δικά της λάθη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ