ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναγιωτόπουλος: "Ο Πασκουάλ προσαρμόστηκε αρκετά στους παίκτες"

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐËÅÉ ÏÖ / ÐÁÏ - ÖÅÍÅÑÌÐÁ×ÔÓÅ / EUROLEAGUE / PLAY OFF / PANATHINAIKOS - FENERBAHCE (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐËÅÉ ÏÖ / ÐÁÏ - ÖÅÍÅÑÌÐÁ×ÔÓÅ / EUROLEAGUE / PLAY OFF / PANATHINAIKOS - FENERBAHCE (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο βοηθός προπονητής του Παναθηναϊκού, Διαμαντής Παναγιωτόπουλος, μίλησε στον Sport24 Radio 103.3 για την κατάκτηση του τίτλου και όσα έμαθαν οι "πράσινοι" τη φετινή αγωνιστική περίοδο.

Λίγα λεπτά μετά τον Αντώνη Φώτση , ήταν η σειρά του Διαμαντή Παναγιωτόπουλου να μιλήσει στον αέρα του Sport24 Radio 103.3 για όσα έγιναν φέτος στον Παναθηναϊκό Superfoods, με την κατάκτηση του νταμπλ. Ο συνεργάτης του Τσάβι Πασκουάλ αναφέρθηκε στα κομμάτια που έπαιξαν μείζονα ρόλο στο να γίνει το 2/2 εντός των συνόρων, αλλά και στο μάθημα που πήραν όλοι στο ΟΑΚΑ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τη φετινή σεζόν: "Φέτος ήταν μία πολύ ιδιαίτερη χρονιά. Υπήρχε το καινούριο σύστημα στην EuroLeague, για το οποίο δεν γνωρίζαμε πολλά πράγματα, ειδικά στο πως θα εξελιχθεί από πλευράς κόπωσης. Στη διάρκεια της σεζόν είχαμε σκαμπανεβάσματα, αφού ήμασταν μία καινούρια ομάδα με καινούρια υλικά. Αυτό είχε μεγάλο μερίδιο στο να μην υπάρχει σταθερότητα σε πολλές καταστάσεις. Ήταν μία δύσκολη σεζόν και αντιμετωπίσαμε νέα πράγματα τα οποία κληθήκαμε να διαχειριστούμε. Πάντως, όταν το ταξίδι είναι δύσκολο, φτάνεις στον προορισμό σου πιο σοφός και έχοντας μεγαλύτερη ικανοποίηση".

Για την αντίδραση του Παναθηναϊκού μετά τον αποκλεισμό από τη Φενέρμπαχτσε: "Έχει να κάνει με το προσωπικό κίνητρο του καθενός. Τον εσωτερικό του κόσμο και το χαρακτήρα του. Όλα τα παιδιά που ήταν σε αυτήν την προσπάθεια είχαν έντονο χαρακτήρα, σημαντική προσωπικότητα, θίχτηκαν και έκαναν μεγάλη προσπάθεια. Εκεί φαίνεται το πως είναι δομημένη μία ομάδα και το ποιος είναι ο κάθε παίκτης. Το κατόρθωμα του προπονητή ήταν ότι έφερε όλα τα παιδιά στο δρόμο της ομάδας και όλοι κάναμε μία μεγάλη προσπάθεια για τον τίτλο. Όλα έχουν να κάνουν με τη διαχείριση καταστάσεων".

Για την αλλαγή του προπονητή: "Η ικανότητα του κόουτς Πεδουλάκη είναι γνωστή, όπως και το τι έχει πετύχει. Το καλοκαίρι έφτιαξε μία ομάδα, με παιδιά που μπορούσαν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του σύγχρονου μπάσκετ. Η αλλαγή προπονητή ήταν πιο δύσκολη για τους παίκτες, διότι έγινε στην αρχή της σεζόν και ο βαθμός δυσκολίας ήταν ακόμα μεγαλύτερος, αφού υπήρχαν συνεχώς παιχνίδια και ταξίδια. Αυτό μείωνε τον προπονητικό χρόνο, κάνοντας ακόμα πιο δύσκολο για τον προπονητή να περάσει τη φιλοσοφία του στην ομάδα αμέσως. Και το θέμα είναι ότι ήμασταν μία καινούρια ομάδα, χωρίς δομές.

Ο κ. Πασκουάλ που ανέλαβε είναι ένας ευφυής άνθρωπος, που μας βοήθησε πάρα πολύ να καταλάβουμε αμέσως το τι ζητάει και το πως θα βοηθήσουμε κι εμείς την ομάδα. Είναι πολύ ανοιχτός στην επικοινωνία και τη συνομιλία. Αυτό έκανε πιο γρήγορη την προσαρμογή του στην ομάδα και έτσι φτάσαμε πιο γρήγορα στο στόχο. Επίσης, μας έκανε να νιώθουμε ότι μπορούμε να βοηθήσουμε και να συζητάμε τα σημαντικά πράγματα. Οπότε ήταν θέμα χρόνου να βρούμε κανόνες επικοινωνίας, που θα μας οδηγούσαν στο καλύτερο αποτέλεσμα".

Για τη φιλοσοφία του Τσάβι Πασκουάλ: "Δουλεύει πάρα πολύ και περνάει πολλές εργατοώρες στο γήπεδο. Προετοίμασε την ομάδα πολύ καλά, πνευματικά, τακτικά και τεχνικά. Έχει κάποιες σταθερές απόψεις, αλλά προσαρμόζεται στα χαρακτηριστικά των παικτών. Είναι χαρακτηριστικό ότι τελειώσαμε την κανονική περίοδο της EuroLeague με την καλύτερη άμυνα. Ουσιαστικά προσπαθούσε να χτυπήσει τον αντίπαλο στα αδύναμά του στοιχεία. Προσαρμόστηκε αρκετά στους παίκτες και έκανε κάποιες αλλαγές με σκοπό να κυριαρχήσει η ομάδα αμυντικά, να ελέγχει το παιχνίδι και επιθετικά να παίρνει πλεονέκτημα από τις αδυναμίες του αντιπάλου. Τη φιλοσοφία του την έχουμε δει στην Μπαρτσελόνα και τώρα θα τη δούμε την επόμενη σεζόν που θα έχει χρόνο να χτίσει και να βάλει ο ίδιος τα στοιχειά που θέλει".

Για το τι κρατούν ως μάθημα για την επόμενη σεζόν: "Ήταν μία μεγάλη και με πολλά ταξίδια χρονιά. Αυτό που θα κρατούσα, πέρα από τα τακτικά κομμάτια, έχει να κάνει με τα θέματα της διαχείρισης. Με γνώση του παρελθόντος μπορείς να διαχειρίζεσαι τις καταστάσεις και μετά να πετύχεις το στόχο σου. Η αγάπη για αυτό που κάνουμε είναι ο δρόμος για την επιτυχία. Το πιο σημαντικό ήταν ότι ο κόουτς έφερε όλα τα παιδιά στο δρόμο να αντιληφθούν τη σημασία και τη σημαντικότητα του τελευταίου μας στόχου. Αυτό ήταν το βασικό για την επιτυχία και τον κυριότερο ρόλο τον έπαιξε το πνευματικό κομμάτι. Μετά έρχεται το τακτικό, αφού χρειάζεσαι συνειδητοποιημένους αθλητές για να εκτελεστεί το πλάνο. Ακόμα κι αν υπάρχει πλάνο, αν δεν υπάρχει η συγκέντρωση και η επιτυχία δεν μπορείς να πετύχεις τίποτα.

Στους τελικούς χρησιμοποιήσαμε διάφορα πράγματα για να χτυπήσουμε τις αδυναμίες του Ολυμπιακού. Στο δεύτερο παιχνίδι παίξαμε με τρία γκαρντ, μετά αλλάξαμε στοιχεία και παίξαμε με τρεις ψηλούς. Πάντα προσπαθείς να κοιτάς την εξέλιξη και να είσαι ένα βήμα μπροστά. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να εκπλήξεις τον αντίπαλο, αλλά ο στόχος σου είναι να κερδίσεις κάτι από μία ή δύο φάσεις. Στο αγωνιστικό πλάνο κάναμε κάποια πράγματα, αλλά το σημαντικό ήταν η προετοιμασία της ομάδας και το πως ο Νικ (σ.σ. Καλάθης), ο Γιάννης (Μπουρούσης) και τα άλλα παιδιά προσαρμόστηκαν".

Για τα επεισόδια: "Δε χρειάζεται να πω κάτι εγώ. Πάντα ευχόμαστε να διορθωθεί η κατάσταση, διότι στη θέση μου θα μπορούσε να είναι κάποιος άλλος, κάποιος προπονητής του Ολυμπιακού. Πρέπει να έχουμε μία διαφορετική προσέγγιση στον αθλητισμό, να αναγνωρίζουμε την προσπάθεια των παικτών. Όλοι οι φορείς, οι προπονητές, οι παίκτες μπορούμε να το διορθώσουμε, είναι στο χέρι μας. Είναι κρίμα και για τους παίκτες του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, που μεταξύ τους δεν έχουν κανένα πρόβλημα".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ