ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Γουάιλι στο Sport24.gr: "Μόλις έμαθα για τον Παναθηναϊκό, είπα το ναι"

EUROLEAGUE / ÃÊÑÁÍ ÊÁÍÁÑÉÁ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ÃÊÑÁÍ ÊÁÍÁÑÉÁ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Τζέικομπ Γουάιλι μίλησε στο Sport24.gr για τη μεταγραφή στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, πότε αποφάσισε να αποδεχθεί την πρόταση του "τριφυλλιού" και το χρονικό της συμφωνίας με τους νταμπλούχους.

Ο Ταϊρίς Ράις ήταν ο πρώτος παίκτης που ανακοινώθηκε από τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ το φετινό καλοκαίρι, αλλά τα πρωτεία αναφορικά με τη συμφωνία ανήκουν στον Τζέικομπ Ουάιλι . Ο δυναμικός φόργουορντ/σέντερ έχει δώσει τα χέρια με τους ανθρώπους του "τριφυλλιού" εδώ και αρκετό καιρό, με την επισημοποίηση της συμφωνίας να γίνεται πριν από μερικές ώρες.

Η ουσία δεν άλλαξε βέβαια, κι έχει να κάνει με το γεγονός πως ο Αργύρης Πεδουλάκης θα έχει υπό την καθοδήγησή του έναν παίκτη με την ταυτότητα του... εκρηκτικού να τον συνοδεύει. Ο Φώτης Λαμπρόπουλος είχε εξηγήσει άλλωστε πως πρόκειται για μια περίπτωση που μοιάζει με αυτή του Θανάση Αντετοκούνμπο, στο θέμα της ενέργειας και της διάθεσης να προσφέρει.

Δεδομένου ότι μιλάμε πλέον για παίκτη του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, ο 25χρονος σέντερ μίλησε στο Sport24.gr για την απόφασή του να συνεχίσει την καριέρα του στην Αθήνα. " Ήταν μια εύκολη απόφαση, στόχος μου είναι να βρίσκομαι στο υψηλότερο επίπεδο. Κι αυτό συμβαίνει με την παρουσία μου στον Παναθηναϊκό", ήταν οι πρώτες ατάκες του πρώην παίκτη της Γκραν Κανάρια στη συνομιλία που είχαμε, πριν τονίσει πως "μου δόθηκε η ευκαιρία που έψαχνα". Κι όπου ευκαιρία, βάλτε τον ανταγωνισμό με τους κορυφαίους ψηλούς της EuroLeague και κατ' επέκταση τη δυνατότητα να δείξει τι μπορεί να καταφέρει.

Στο μικρό διάστημα που φόρεσε τη φανέλα της Γκραν Κανάρια στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, πρόλαβε να κάνει αισθητή την παρουσία του με 10 πόντους, 2.6 ριμπάουντ και 1 τάπα κατά μέσο όρο. Χρειάστηκε να μιλήσει με κάποιον για να... πειστεί να πει το "ναι"; " Ούτε καν", απάντησε σε πρώτο χρόνο για να προσθέσει πως " με το που έμαθα ότι υπάρχει ενδιαφέρον για μένα από έναν τόσο μεγάλο σύλλογο, ήξερα ότι εκεί θα συνεχίσω την καριέρα μου".

Όταν ρωτήθηκε πότε ενημερώθηκε για το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, απάντησε πως " σχεδόν αμέσως μετά το φινάλε της σεζόν με την Γκραν Κανάρια, ο ατζέντης μου με ενημέρωσε ότι ο Παναθηναϊκός θέλει να με κάνει δικό του".

Κι όλα σιγά σιγά πήραν τον δρόμο τους για τον ίδιο. Θα ξαναβρεθεί στην Αθήνα, για μόνιμη εγκατάσταση αυτή τη φορά. " Είχα επισκεφτεί την Αθήνα μια φορά στο παρελθόν, πέρσι για την ακρίβεια, για το Final Four του Basketball Champions League. Οπότε, τότε ήταν που εκμεταλλεύτηκα την ευκαιρία να επισκεφτώ κάποια ιστορικά μνημεία και να μάθω περισσότερα για την Ελλάδα. Εννοείται πως τώρα θα έχω την ευκαιρία να δω όλα όσα θέλω", ανέφερε και στη συνέχεια μίλησε για το πότε έμαθε τι σημαίνει το "τριφύλλι" στο ευρωπαϊκό στερέωμα:" Μη νομίζεις ότι περίμενα να παίξουμε αντίπαλοι φέτος για να μάθω ποιος είναι ο Παναθηναϊκός. Ξέρω περί τίνος πρόκειται από τότε που έπαιζα στο NCAA, γιατί παρακολουθούσα τι συμβαίνει στην Ευρώπη και ποιες ομάδες είναι αυτές που ξεχωρίζουν. Οπότε νιώθω ευγνώμων για το γεγονός πως θα έχω τη δυνατότητα να παίξω με την πράσινη φανέλα, μπροστά στο κοινό του Παναθηναϊκού".

Επιστρέφοντας στο χρονικό της μεταγραφής του στο "τριφύλλι" εξήγησε πως " όταν έγιναν οι πρώτες επαφές, ο Ρικ Πιτίνο ήταν στην ομάδα. Τώρα δεν είναι βέβαια, αλλά αυτό δεν αλλάζει όσα έχω στο μυαλό μου για τις φιλοδοξίες και του στόχους μου. Θέλω να πετύχω και πιστεύω ότι μπορώ να τα καταφέρω, θα παλεύω σε κάθε παιχνίδι, για κάθε κατοχή, όποιος κι αν βρίσκεται στον πάγκο".

Πώς θα περιέγραφε τον εαυτό του; " Δραστήριος και εργατικός", απάντησε για να προσθέσει πως " το μεγαλύτερο κίνητρο το δίνω ο ίδιος στον εαυτό μου. Η θέληση που έχω για να παρουσιάζω το καλύτερο κομμάτι μου στο παρκέ αρκεί για να με έχει στην... τσίτα όλη την ώρα. Δεν χρειάζομαι κάτι άλλο. Σου ξαναλέω, ξέρω πού έρχομαι".

Όσο για το γεγονός πως το scouting report κάνει λόγο για έναν ψηλό με ικανότητα στο pick n roll, σημείωσε ότι " το λατρεύω! Δεν θα σου πω ψέματα, έχω δουλέψει πολύ πάνω σε αυτό το κομμάτι και μου αρέσει να τελειώνω τις φάσεις με καρφώματα". Οπότε η συνεργασία με τον Νικ Καλάθη (μας διέκοψε, πριν τελειώσουμε την ερώτηση) " θα πάει άψογα. Ο Νικ είναι ο καλύτερος πόιντ γκαρντ της Ευρώπης κατά την άποψή μου, οπότε πλέον η ευθύνη θα βαραίνει εμένα. Ξέρω ότι αυτός θα στέλνει την μπάλα εκεί που πρέπει, εγώ είμαι υποχρεωμένος να τελειώνω καλά τις φάσεις από τις πάσες που θα μου δίνει".

Η συνέχεια στο παρκέ για τον Τζέικομπ Γουάιλι, ο οποίος θα έχει την ευκαιρία να κοντραριστεί με τους καλύτερους ψηλούς της EuroLeague και να δικαιολογήσει όσα καλά ακούγονται γι αυτόν...

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ