ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Όταν τα... σπάει, νικάει ο Παναθηναϊκός

Όταν τα... σπάει, νικάει ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός έβαλε μόνο ένα τρίποντο σε αγώνα της Stoiximan.gr Basket League για πρώτη φορά έπειτα από τρία χρόνια.

Έχουν ειπωθεί και γραφτεί πολλά για τη “σχέση εξάρτησης” του φετινού Παναθηναϊκού με τα τρίποντα. Εν πολλοίς δικαιολογημένα. Οι “πράσινοι” ολοκλήρωσαν την EuroLeague με 9,3 εύστοχα τρίποντα ανά αγώνα (3οι στη διοργάνωση) και τις περισσότερες προσπάθειες από κάθε άλλη ομάδα (26,2 μ.ό.). Το τέλος της κανονικής περιόδου στη Stoiximan.gr Basket League, δε, τους βρήκε πρώτους σε εύστοχα τρίποντα (9,8 μ.ό.). Καλά όλα αυτά. Μέχρι που ήρθε ο πρώτος ημιτελικός με την ΑΕΚ ...

Αν κοιτάξει κανείς την ομαδική στατιστική του Παναθηναϊκού, ένας είναι ο αριθμός που ξεχωρίζει: τα 1/15 τρίποντα. Κι όμως, ένα τρίποντο όλο κι όλο σημείωσαν οι “πράσινοι” στο ματς. Αυτό που έβαλε ο Νικ Καλάθης στο τέταρτο δεκάλεπτο, κι ενώ είχαν προηγηθεί 12 συνεχόμενα άστοχα από την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ, η οποία άφησε έτσι το αρνητικό ρεκόρ στον ΠΑΟΚ -και τα 0/20 που είχε στο ντέρμπι με τον Αρη τον περασμένο Φεβρουάριο. Υπάρχει πάντως και ένα παράδοξο στην υπόθεση.

Άστοχος μεν, νικητής δε...

Όπως και ο “δικέφαλος” (κόντρα στον Αρη), έτσι και ο Παναθηναϊκός κέρδισε το παιχνίδι με την ΑΕΚ (80-70). Όπως είχε κάνει άλλωστε και την προηγούμενη φορά που πέτυχε μόνο ένα τρίποντο σε αγώνα της Stoiximan.gr Basket League. Αυτό συνέβη πριν από περίπου τρία χρόνια, στις 22 Μαΐου 2014 και στον πρώτο Τελικό με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, όταν ο Παναθηναϊκός είχε επικρατήσει με 59-56, παρότι είχε τελειώσει τον αγώνα με 1/20 τρίποντα.

Σε εκείνο το παιχνίδι το μοναδικό εύστοχο τρίποντο του Παναθηναϊκού το είχε σημειώσει ο Τζέιμς Γκιστ, ενώ τα πράσινα φορούσαν τότε δύο παίκτες που παίζουν πλέον στην ΑΕΚ: ο Ρόκο Λένι Ούκιτς και ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης. Πάντως, νικητής (με 79-72) είχε φύγει από το γήπεδο ο Παναθηναϊκός και στο παιχνίδι στο οποίο κατέγραψε την τρίτη χειρότερη του επίδοση την τελευταία πενταετία. Ήταν στο περσινό εκτός έδρας ματς με το Λαύριο, στο οποίο είχε 2/10 τρίποντα.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ