ΜΠΑΣΚΕΤ

Ομπράντοβιτς: "Προνόμιο που μπόρεσα να μιλάω για την ζωή με τον Παύλο Γιαννακόπουλο"

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÖÁÉÍÁË 4 / ÇÌÉÔÅËÉÊÏÓ / ÖÅÍÅÑÌÐÁ×ÔÓÅ - ÆÁËÃÊÉÑÉÓ ÊÁÏÕÍÁÓ / EUROLEAGUE / FINAL 4 / SEMIFINAL / FENERBAHCE - ZALGIRIS KAUNAS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÖÁÉÍÁË 4 / ÇÌÉÔÅËÉÊÏÓ / ÖÅÍÅÑÌÐÁ×ÔÓÅ - ÆÁËÃÊÉÑÉÓ ÊÁÏÕÍÁÓ / EUROLEAGUE / FINAL 4 / SEMIFINAL / FENERBAHCE - ZALGIRIS KAUNAS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δήλωσε ότι ήταν ξεχωριστό για αυτόν ότι μπόρεσε να περάσει 13 χρόνια στο πλευρό του Παύλου Γιαννακόπουλου, κυρίως επειδή γνώρισε τι άνθρωπος ήταν.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν θα ξεχάσει ποτέ τον Παύλο Γιαννακόπουλο. Ο λόγος όμως δεν είναι αγωνιστικός, αλλά ανθρώπινος, αφού, όπως τόνισε στο πλαίσιο της Συνέντευξης Τύπου του 1ου τουρνουά "Παύλος Γιαννακόπουλος", ο ιστορικός παράγοντας του Παναθηναϊκού του έμαθε πολλά πράγματα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σέρβου τεχνικού: " Για εμένα είναι ξεχωριστό αυτο το τουρνουά, γιατί πέρασα 13 χρόνια με τον κύριο Παύλο και την οικογένειά του. Η συνεισφορά του στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και τον Παναθηναϊκό είναι κάτι που αναγνωρίζουν όλοι. Είχαμε βαθιά σχέση. Θέλω να πω ότι μου έμαθε πολλά πράγματα. Κάποια δεν θα τα ξεχάσω ποτέ. Μου μίλησε για την ζωή, τις εμπειρίες του και την αξία της ζωής. Αυτά τα πράγματα που μου είπε τα χρησιμοποιώ μιλώντας στους παίκτες μου και τους κοντινούς μου ανθρώπους. Δε μπορώ να εκφράσω σε όλο το εύρος τα συναισθήματά μου, αλλά είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ και θέλω να ευχαριστήσω τον Παναθηναϊκό που μας κάλεσε στο τουρνουά.

Την πρώτη φορά που συναντηθήκαμε, το 1992, όταν ήμουν μέλος της Γιουγκοσλαβίας, είχαμε δείπνο με τους Θανάση και Παύλο Γιαννακόπουλο. Τότε κατάλαβα ότι θέλει να βοηθήσει το μπάσκετ. Σε όποιον άνθρωπο στην Ευρώπη και αν πεις την λέξη "Γιαννακόπουλος" θα σκεφτεί "Παναθηναϊκός". Αυτός ο σεβασμός που κέρδισε είναι απίστευτος και πιστεύω ότι όλοι καταλαβαίνουν την προσφορά του.

Αρκεί να σκεφτεί κανείς πόσο σημαντικοί παίκτες έπαιξαν στην ομάδα για να καταλάβει το μέγεθός του. Είναι ακόμα πιο σημαντικό όμως το πόσος κόσμος τον θυμάται ως άνθρωπο. Το προνόμιό μου ήταν ότι είχα την τύχη να του μιλάω για την ζωή".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ