ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ομπράντοβιτς: "Ο δυσκολότερος τελικός"

Ομπράντοβιτς: "Ο δυσκολότερος τελικός"
INTIME SPORTS

Συγχαρητήρια στους παίκτες του για τη νίκη έδωσε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο οποίος τόνισε πώς αυτός είναι ο πιο δύσκολος και ο πιο περίεργος τελικός της καριέρας του.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού στον τελικό Κυπέλλου με 71-70 αναφέρθηκε στην εμφάνιση των παικτών του.

" Θα ήθελα να επαναλάβω ότι ήταν ένα παιχνίδι με τέσσερα διαφορετικά δεκάλεπτα. Ξεκινήσαμε εξαιρετικά τον αγώνα. Μετά από αυτό δεν ξέρω γιατί σταματήσαμε να παίζουμε κάνοντας ορισμένα ανόητα λάθη και δώσαμε την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να μπει στο παιχνίδι", ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε στη συνέχεια:

" Φυσικά είχαμε μπροστά μας μια ομάδα που δουλεύει σκληρά και ξέρει πως να πιέσει στην μπάλα, αλλά δείξαμε ότι έχουμε χαρακτήρα. Η αρχή του δεύτερου ημιχρόνου ήταν πολύ άσχημη. Δεν σουτάραμε την μπάλα και παρακολουθούσαμε τους παίκτες του Ολυμπιακού να σκοράρουν στον αιφνιδιασμό.

Αρχίσαμε να παίζουμε με εκνευρισμό. Θέλαμε σε όλες τις επιθέσεις να σουτάρουμμε στην πρώτη επιλογή. Κάλεσα τους παίκτες και προσπάθησε να τους ηρεμήσω. Ήταν προφανές ότι ήταν δύσκολο να αλλάξει το παιχνίδι με ένα σουτ ή με μια καλή άμυνα.

Δεν ξέρω και εγώ πόσους τελικούς έχω παίξει αλλά αυτός ο τελικός ήταν ο πιο δύσκολος. Για μία ακόμα φορά θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου γιατί σε μια πολύ δύσκολη μάχη που έδωσαν βρήκαν τον τρόπο να πάρουν τη νίκη. Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια και στον Ολυμπιακό γιατί και εκείνοι άξιζαν να κερδίσουν το παιχνίδι.

Είναι προφανές ότι ένα ματς κρίνεται στο σουτ. Γιατί ήταν εύκολο για εμάς να ελέγξουμε το παιχνίδι στο πρώτο μέρος όπως ήταν εύκολο και για τον Ολυμπιακό. Το να μιλήσουμε για θέματα τακτικής, εμείς ξέρουμε τι έγινε μέσα στον αγώνα. Ήταν ένας πάρα πολύ καλός τελικός και ότι ο κόσμος θα μιλάει για αυτόν τον τελικό.

Παρά το ότι έχουμε κερδίσει αυτόν τον τίτλο πρέπει να προετοιμαζόμαστε για τους προημιτελικούς της Ευρωλίγκα οπότε από αύριο πρέπει να προετοιμαζόμαστε για τα επόμενα παιχνίδια. Μετά από αυτό το παιχνίδι ο οποίος γνωρίζει ότι έπαιξε πολύ άσχημα ήρθε και μου είπε ότι κόουτς θα δουλέψω πολύ σκληρά.

Από την εμπειρία μου τόσα χρόνια μπορώ να σας πω ότι προχτές κάναμε μια από τις καλύτερες προπονήσεις των τελευταίων ετών. Χτες κάναμε μία από τις χειρότερες. Όταν συμβαίνει αυτό τα πράγματα είναι δύσκολα.

Να πω ότι είμαι ικανοποιημένος για το γεγονός ότι η ατμόσφαιρα ανάμεσα στους παίκτες ήταν εξαιρετική και είμαι υπερήφανος για αυτό".

Στη συνέχεια ο Ζοτς έκανε ένα από τα γνωστά ξεσπάσματά του και αναφέρθηκε στο κομμάτι του κόσμου: " Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους φιλάθλους μας. Αλλά για αυτά που έγιναν τι να πούμε.

Το θέμα είναι πως τα περνάνε όλα αυτά μέσα. Πάντα μιλάμε μετά τον τελικό για αυτά, αλλά αύριο δεν θα μιλάει κανείς για αυτά. Όλα ξεκινάνε από τα σχολεία και τους τρόπους που μαθαίνουν στα παιδιά. Αν κάποια μέρα αγωνιστούμε εδώ σε ένα γεμάτο γήπεδο θα είναι μια μεγάλη νίκη για το μπάσκετ".

Για το εάν του είπε κάτι ο Θανάσης Γιαννακόπουλος σχετικά με το μέλλον: " Ήταν πολύ χαρούμενος. Ήταν χτες στην προπόνηση όπως κάνει πάντα πριν από μεγάλα παιχνίδια".

Για το τι είπε στους παίκτες και τα τρικ που χρησιμοποίησε για να γυρίσει το παιχνίδι:

Προσπάθησα να ηρεμήσω τους παίκτες. Τους είπα ότι δεν είναι δυνατόν να γυρίσεις το παιχνίδι. Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια αλλά απέχουμε πολύ από αυτό. Είμαστε μια φυσιολογική ομάδα που έχει τα προβλήματά της και κάνει τα λάθη της".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ