ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ομπράντοβιτς: "Με άλλαξε σαν άνθρωπο ο Παύλος Γιαννακόπουλος"

Ομπράντοβιτς: "Με άλλαξε σαν άνθρωπο ο Παύλος Γιαννακόπουλος"

Ο Ζέλικο Ομρπάντοβιτς, αφού ευχαρίστησε προσωπικά τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, μίλησε για την επιρροή που είχε ο Παύλος Γιαννακόπουλος στην καριέρα και την προσωπικότητά του.

Ειδικό βάρος είχαν στη συνέντευξη Τύπου του δεύτερου ετήσιου τουρνουά "Παύλος Γιαννακόπουλος" τα λόγια του επί σειρά ετών πρώην προπονητή του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, Ζέλικο Ομπράντοβιτς

Ο τεχνικός της Φενέρμπαχτσε, στην πρώτη του τοποθέτηση είπε: "Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δημήτρη προσωπικά που με προσκάλεσε εδώ μαζί με την ομάδα, δεύτερη φορά σε αυτό το τουρνουά για να τιμήσουμε τη μνήμη ενός ανθρώπου που προσέφερε τόσα πολλά στο μπάσκετ. Για μένα προσωπικά αυτό το τουρνουά είναι ιδιαίτερο γιατί τιμά τη μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλου. Ξέρετε τα συναισθήματά μου για τον Παύλο Γιαννακόπουλο, για τον Θανάση για όλους, άρα είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι μέρος αυτού του τουρνουά. Ελπίζω όλες οι ομάδες που έχουν έρθει εδώ να περάσουν καλά πριν αρχίσουν τα παιχνίδια, δεν ξέρω πόσο έτοιμοι είμαστε να παίξουμε, τα αποτελέσματα δεν έχουν τόση σημασία αλλά είμαι σίγουρος ότι θα είναι ωραία παιχνίδια".

Σε ερώτηση που του έγινε για το πόσο δύσκολο είναι να συνδυάσει το αγωνιστικό και το συναισθηματικό κομμάτι στο τουρνουά, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είπε: "Το πιο σημαντικό είναι το συναισθηματικό κομμάτι. Όταν έχεις καθημερινή επαφή με έναν άνθρωπο επί 13 χρόνια, γιατί κάθε μέρα βρισκόμασταν σε επικοινωνία, μιλούσαμε και για την ομάδα και για προσωπικά μας θέματα, σίγουρα είναι πολύ ξεχωριστό και το θυμάμαι κάθε φορά που γυρνάω στο ΟΑΚΑ. Σκέφτεσαι πρώτα το συναισθηματικό δέσιμο και μετά το παιχνίδι. Το δύσκολο είναι το συναισθηματικό κομμάτι".

Στο... αίτημα προς τους προπονητές να χρησιμοποιήσουν μία φράση που χαρακτηρίζει τον Παύλο Γιαννακόπουλο, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είπε: "Θα επαναλάβω κάτι που έχω πει πάρα πολλές φορές. Θα το ξαναπώ. Το να είσαι από μία ομάδα που ήσουν χρόνια και είχες τόσες εμπειρίες, εκείνο που σε κρατάει να συνεχίζεις είναι ότι πάντα υπάρχει ένας άνθρωπος που τρέχει και κάνει τα αδύνατα δυνατά για να μπορέσει να βοηθήσει τους πάντες. Αυτός ήταν ο Παύλος Γιαννακόπουλος. Πάντα ερχόταν και κανόνιζε οτιδήποτε μας απασχολούσε. Ο κύριος Παύλος προσπαθούσε να βοηθήσει τον καθένα από εμάς. Κάθε φορά μας ηρεμούσε όλους σε κάθε κατάσταση. Προσωπικά, εμένα με άλλαξε. Σαν άνθρωπο, σαν προπονητή. Μιλούσαμε πολύ, μου έχει μιλήσει για τη ζωή του. Για το πώς ξεκίνησε η οικογένεια, για τη στιγμή που έχασαν τον πατέρα του. Ήταν ένας άνθρωπος που με βοήθησε να αλλάξω”.

Σφαιρόπουλος: "Άψογη η οργάνωση του τουρνουά"

Από την πλευρά του, ο τεχνικός της Μακάμπι Τελ Αβίβ, Γιάννης Σφαιρόπουλος ανέφερε: "Εκ μέρους όλων των μελών της ομάδας της Μακάμπι και της διοίκησης, θέλουμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας για την πρόσκληση στο τουρνουά. Τιμούμε όλοι μαζί τη μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλου που έχει προσφέρει τόσα πολλά στον Παναθηναϊκό, στο μπάσκετ, όπως επίσης τιμούμε όλη την οικογένεια φυσικά και τον κύριο Θανάση και όλους που τόσα χρόνια συμβάλλουν στην ανάπτυξη του ευρωπαϊκού μπάσκετ και του Παναθηναϊκού. Όσο για τα ματς, είναι ευκαιρία να βγάλουμε συμπεράσματα, δεν έχουμε παίξει παιχνίδια επιπέδου Ευρωλίγκας, είναι τα πρώτα τεστ που θα κάνουμε και ανεξαρτήτως αποτελέσματος θα βγάλουμε συμπεράσματα για το τι πρέπει να διορθώσουμε. Όσο για την οργάνωση του τουρνουά, εγώ πρώτη φορά συμμετέχω, είναι άψογη και ευχαριστούμε πολύ".

Όσο για τη φράση που θα χαρακτήριζε τον Παύλο Γιαννακόπουλο, ο Έλληνας τεχνικός είπε: "Ένας κύριος, ένας τζέντλεμαν. Έχεο κερδίσει τον σεβασμό όλων των ανθρώπων του μπάσκετ. Έχει κερδίσει τον σεβασμό όλων στο μπάσκετ".

Μεσίνα: "Τους τιμούμε για όσα έκαναν"

Ο προπονητής της Αρμάνι Μιλάνο Ετόρε Μεσίνα από μέρους του, είπε: " Κι εγώ θα ήθελα να ευχαριστήσω πάρα πολύ τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο που μας προσκάλεσε να τιμήσουμε τη μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλου αλλά και όλες τις οικογένειες για όσα έκαναν για το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Για εμάς είναι εξαιρετική ευκαιρία να παίξουμε απέναντι σε μεγάλες ομάδες της Ευρωλίγκας και ελπίζω όλοι οι παίκτες να απολαύσουν τους αγώνες και να είναι υγιείς για να αντεπεξέλθουν στα παιχνίδια της σεζόν".

Ο Ετόρε Μεσίνα, παράλληλα, απάντησε και στο... αίτημα για μία φράση που θα χαρακτήριζε τον Παύλο Γιαννακόπουλο, λέγοντας: "Ίσως σας φανεί παράξενο, αλλά όλα αυτά τα χρόνια δεν είχα την ευκαιρία να τον γνωρίσω από κοντά. Τα πράγματα που μου έλεγε ο καλύτερος προπονητής και φίλος μου, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, για τον κύριο Παύλο πάντα με άγγιζαν και με έκαναν να καταλάβω ότι είναι ένας ξεχωριστός άνθρωπος, ο οποίος είχε τον σεβασμό όλων".

Όσον αφορά στους αρχηγούς των τριών φιλοξενουμένων ομάδων, αυτοί είπαν για το δεύτερο τουρνουά "Παύλος Γιαννακόπουλος".

Τζον Ντι Μπαρτολομέο (Μακάμπι): "Είμαι χαρούμενος εδώ πέρα και συμμετέχουμε και στο δεύτερο τουρνουά στη μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλου. Είναι τουρνουά υψηλού επιπέδου, με σπουδαίες ομάδες, παίκτες και προπονητές. Καλή τύχη σε όλους".

Αντρέα Τσιντσιαρίνι (Αρμάνι): "Είναι απόλαυση να είμαι εδώ για αυτό το σημαντικό τουρνουά. Θα ήθελα να ευχηθώ καλή τύχη σε όλες τις ομάδες. Θα είναι σπουδαίο να παίξουμε απέναντι σε καλές ομάδες".

Μελίχ Μαχμούτογλου (Φενέρμπαχτσε): "Αποτελεί μεγάλη τιμή να είμαι μέρος αυτού του τουρνουά".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ