Οκτώ μήνες στον Τζέιμς Γκιστ

Ο Αθλητικός Δικαστής που δικάζει θέματα του ΕΣΑΚΕ ανακοίνωσε την τιμωρία του Τζέιμς Γκιστ για χρήση ινδικής κάνναβης, θέτοντάς τον εκτός δράσης για τους επόμενους οκτώ μήνες. Η τιμωρία του θα σταλεί στη FIBA.

Οκτώ μήνες μακριά από τα παρκέ θα μείνει, εν τέλει, ο Τζέιμς Γκιστ για τη χρήση ινδικής κάνναβης. Ο Αμερικανός φόργουορντ/σέντερ βρέθηκε θετικός σε δείγμα που έδωσε μετά τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, με τον Απόλλωνα Πατρών. Αν και υπότροπος μάλιστα, δεν επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι που τον ήθελα να τιμωρείται με έναν χρόνο αποχής από κάθε είδους δράση, με την επιστροφή του πλέον να τοποθετείται στις αρχές Δεκεμβρίου. Ο παίκτης απολογήθηκε αρχικά, με τον δικηγόρο του, Μιχάλη Δημητρακόπουλο να επισημαίνει πως "ουδέποτε έκανε χρήση ουσιών".

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Στον Gist James, καλαθοσφαιριστή της ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. ΚΑΕ, επιβάλλονται οι ακόλουθες ποινές, για χρήση της απαγορευμένης διεγερτικής ουσίας της Δ9-τετραυδροκανναβινόλης (κανναβινοειδές), 11-Νορ-Δ9-τετραυδροκανναβινόλης -9-καρβολικού οξέως,  ήτοι για παράβαση άρθρων 128Β, 128Γ, 128Ζ παρ. 1 α', 3, 4 και 128Η παρ. 2.1 στοιχ. β, δ, ε, στ και ζ  του νόμου 2725/1999, τα οποία προστέθηκαν με τα άρθρα 58 και 59 του νόμου 3057/2002, σε συνδυασμό με το άρθρο 99 του Πειθαρχικού Κανονισμού της Ε.Ο.Κ. και το άρθρου 10.7.1 του ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙ ΑΝΤΙΝΤΟΠΙΝΓΚ της FIBA όπως ισχύει:

α. Προσωρινή απαγόρευση συμμετοχής σε κάθε είδους αθλητικές συναντήσεις και διοργανώσεις όλων των αθλημάτων για οκτώ (8) μήνες, από την ημερομηνία λήψης του Α' δείγματος (5-4-2015).

β. Στέρηση κάθε είδους παροχών και ευεργετημάτων της Πολιτείας και των αθλητικών Ομοσπονδιών και των τυχόν φορολογικών απαλλαγών, καθώς επίσης και διακοπή τυχόν υποτροφίας που έχει χορηγηθεί για χρονικό διάστημα ενός (1) έτους, από την ημερομηνία λήψης του Α' δείγματος.

γ. Επιστροφή κάθε οικονομικής παροχής που τυχόν του δόθηκε από την ημέρα τέλεσης της παράβασης.

δ. Χρηματικό πρόστιμο χιλίων (1.000,00) ΕΥΡΩ.

ε. Έκπτωση και αποκλεισμός από συμμετοχή σε διοίκηση, όργανο ή επιτροπή οποιουδήποτε αθλητικού φορέα ή σωματείου αθλητών για δύο (2) χρόνια".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΦΟΡΓΟΥΟΡΝΤ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΟΥ

Δημητρακόπουλος: "Καμία προσφυγή για τον Γκιστ"

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

Όταν ο Βασίλειος Κωστέτσος, η Claudia Schiffer και ο Axl Rose τα πίνανε στο La Mamunia

Οργασμός 90s καλτίλας στο βίντεο που δεν πρέπει να λείπει από κανένα ελληνικό σπίτι.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ