ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Οικονόμου: "Δεν έχουμε δει πλήρη τον Παναθηναϊκό"

Οικονόμου: "Δεν έχουμε δει πλήρη τον Παναθηναϊκό"
Οικονόμου Νίκος INTIME SPORTS

Ο παλαίμαχος άσος των Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και Μπαρτσελόνα, Νίκος Οικονόμου, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή “Το 10 το κακό” με τον Γιάννη Φιλέρη για τις ελληνικές “μάχες” στην Ευρωλίγκα!

Για την βαριά ήττα του Παναθηναϊκού στην Βαρκελώνη από την Μπαρτσελόνα μίλησε ο παλαίμαχος άσος των πράσινων (και του Ολυμπιακού), Νίκος Οικονόμου. Διαβάστε τι είπε για την Ευρωλίγκα και τον Ιωνικό.

Για το ματς του Παναθηναϊκού: "Ήταν βαριά ήττα. Είναι Παναθηναϊκός. Υπήρχαν ελλείψεις και δικαιολογίες. Δεν έχουμε δει ακόμα όλη την ομάδα, αλλά η ήττα είναι βαριά. Η Μπαρτσελόνα είναι πάρα πολύ δυνατή ομάδα, ειδικά μέσα στο γήπεδο της. Στην έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου πίστεψα ότι θα γυρίσει και ότι δεν θα έφευγε πάλι έτσι. Δεν είχε την ενέργεια; Το πάθος; Μετά είναι σαν να περιμένεις να τελειώσει το παιχνίδι. Το έχω ζήσει. Η Μπαρτσελόνα είναι ομάδα μεγάλης δυναμικότητας. Δεν σε τρόμαζε χθες η Μπαρτσελόνα, ήταν κακός ο Παναθηναϊκός, αλλά πέντε λεπτά δεν φτάνουν εκεί μέσα. Έχει τέσσερις πέντε ψηλούς, καλούς περιφερειακούς η Μπαρτσελόνα".

Για το πως κρίνει τον Παναθηναϊκό έως τώρα: "Για τον Παναθηναϊκό το πιο σημαντικό κομμάτι και αυτό που, έκανε είναι να κερδίσει τον Ολυμπιακό. Δεν τον έχουμε δει καλά έως τώρα. Πρέπει να πας στην Ευρωλίκγκα και να κερδίσεις και εκτός έδρας. Έχει εντελώς άλλο πρόσωπο μέσα στο ΟΑΚΑ. Βέβαια δεν έχουμε δει όλη την ομάδα. Λείπει ο Μποχωρίδης που ο κύριος Τζόρτζεβιτς υπολογίζει. Ο Καλάθης για παράδειγμα έχει πάρα πολύ χρόνο συμμετοχής. Λείπει ο Παππάς που είναι σκόρερ. Αυτός δεν είναι ο ρόλος του Καλάθη και του Διαμαντίδη. Είναι πιο γεμάτος από πέρυσι ο Παναθηναϊκός. Έχει πολύ μεγάλο δρόμο και κανείς δεν θυμάται τι έγινε τον Οκτώβριο, αλλά τι θα γίνει τον Μάιο. Η ομάδα είναι υποχρεωμένη να είναι στις πρώτες θέσεις. Καμία ομάδα τον Οκτώβριο δεν λες ότι είναι έτοιμη. Ούτε ο Παναθηναϊκός, ούτε ο Ολυμπιακός, ούτε η Μπαρτσελόνα".

Για την Ευρωλίγκα: "Είναι νωρίς ακόμα, αλλά μπορούμε να μιλάμε για τις κλασικές ομάδες. Την ΤΣΣΚΑ, την Μπαρτσελόνα. Θέλω να δω το Μιλάνο και την Μακάμπι. Η Λαμποράλ έχει ξεκινήσει καλά".

Για το πόσο έχει αλλάξει η Ευρωλίγκα από την εποχή που έπαιζε: "Οι ξένοι που υπήρχαν τότε ήταν σε ανώτερο επίπεδο από τους τωρινούς. Ήταν δύο οι ξένοι και οι ομάδες έπαιρναν του καλύτερους. Έχει αλλάξει πάρα πολύ το μπάσκετ. Άλλες ταχύτητες, άλλες άμυνες, άλλα σώματα. Όμως πιστεύω ότι ένας καλός παίκτης του τότε, έπαιζε και τώρα. Δεν πιστεύω ότι ο Μποντίρογκα, ο Μπάιρον Σκοτ, ο Πάσπαλιε δεν θα έπαιζε τώρα. Ένας άνθρωπος που μπορεί να βάλει 40 πόντους, μπορεί να τους βάλει και τώρα. Περάσαμε καλά και εμείς, γιατί τότε υπήρχε μεγάλη τρέλα με το μπάσκετ. Και δεν ήταν μόνο Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός. Δεν υπήρχε εύκολο ματς. Με Σπόρτινγκ, Παπάγου και όλες τις ομάδες της Θεσσαλονίκης. Αλλάζουν οι εποχές".

Για τον Ιωνικό: "Είναι πραγματικά ανταγωνιστικό και δύσκολο το πρωτάθλημα. Είναι σχεδόν όλες ισοδύναμες. Δεν σημαδεύεις παιχνίδια όπως στην Α1. Είναι όλα τα παιχνίδια δύσκολα. Υπάρχουν και άνθρωποι που κρατάνε τις ομάδες και είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους. Έχουν μειωθεί αυτά που έλεγαν ότι δεν πληρώνονται ή είναι σε πολύ μικρότερο βαθμό".

Για το τι μπορεί να υποσχεθεί για την ομάδα του: "Δεν μπορώ να δίνω υποσχέσεις. Η ομάδα του προπονητή είναι πάρα πολύ δύσκολη. Προερχόμαστε από μία ήττα που με στεναχώρησε πολύ. Ήμασταν άτυχοι γιατί παίζαμε πέντε παιχνίδια σε δύο εβδομάδες. Έχουμε ρίξει βάρος στις ακαδημίες, έχουμε 140 εγγραφές που είναι πολύ μεγάλο νούμερο".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ