ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Όγκαστ: "Θέλω νίκη στο ΣΕΦ και... υποδοχή στο ΟΑΚΑ"

GOMELSKY CUP / ×ÉÌÊÉ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
GOMELSKY CUP / ×ÉÌÊÉ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Ζακ Όγκαστ ετοιμάζεται για το πρώτο ντέρμπι "αιωνίων" της καριέρας του, δηλώνοντας ανυπόμονος αλλά και προετοιμασμένος για κάθε συνθήκη που θα βιώσει εντός κι εκτός παρκέ.

Η πρώτη εμπειρία του Ζακ Όγκαστ από το κορυφαίο επίπεδο, θα είναι στο πλέον αφιλόξενο -για τον ίδιο και τους συμπαίκτες του- γήπεδο της Ευρώπης: το ΣΕΦ. Έστω κι αν αυτή η πρώτη φορά δεν θα περιλαμβάνει την παρουσία οπαδών του Ολυμπιακού στις εξέδρες (λόγω τιμωρίας). Ο ομογενής σέντερ είχε την ευκαιρία να μπει στο κλίμα των νέων δεδομένων τον τελευταίο ενάμιση μήνα, με την παρουσία του στην προετοιμασία του Παναθηναϊκού Superfoods, πλην όμως από εδώ και πέρα τα πράγματα σοβαρεύουν. Κάτι που γνωρίζει και αντιλαμβάνεται απόλυτα.

Στα φιλικά προετοιμασίας δεν είχε μεγάλο χρόνο συμμετοχής, δείχνει να ξεκινά από το Νο3 για τη θέση του σέντερ του "τριφυλλιού", αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι. Έδειξε άλλωστε με το "καλημέρα" της νέας σεζόν, στο Βενετόκλειο, πως είναι έτοιμος ανά πάσα ώρα και στιγμή. Βλέπετε, απέναντι στον Κολοσσό H Hotels για τους "8" του Κυπέλλου Ελλάδας αγωνίστηκε μόλις δέκα λεπτά (όλα στη γ' περίοδο), αλλά κατάφερε να σημειώσει 6 πόντους και να μαζέψει 9 ριμπάουντ σε αυτό το διάστημα.

"Κάναμε καλή προετοιμασία, δώσαμε δυνατά φιλικά, οπότε είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου απέναντι σε πολύ υψηλού επιπέδου αντιπάλους. Ειδικά οι αγώνες στο Gomelsky Cup ήταν ιδανικοί για να μπω στο κλίμα των απαιτήσεων της EuroLeague και των κορμιών που θα βρω απέναντί μου φέτος", δήλωσε αρχικά στο Sport24.gr ο νεοαποκτηθείς σέντερ που ετοιμάζεται να μπει στο κλίμα των ντέρμπι την Κυριακή (8/10, 19:30). Κι απ' ότι φαίνεται είναι καλά... διαβασμένος: " Πρέπει να πάμε στο ΣΕΦ, όντες απόλυτα συγκεντρωμένοι. Κάθε φορά που μπαίνω στο γήπεδο, θέλω να δείχνω ποιος είμαι και να στέλνω μήνυμα προς όλους ότι είμαι εδώ για να κάνω τη διαφορά για την ομάδα μου. Είναι η πρώτη μου χρονιά σε αυτό το επίπεδο, στην EuroLeague, οπότε είμαι ενθουσιασμένος και ανυπομονώ για τα πρώτα παιχνίδια. Θέλω όλοι να μάθουν το όνομά μου".

Τι περιμένει από την παρουσία του στον Παναθηναϊκό Superfoods σε προσωπικό επίπεδο; " Θα έχω την ευκαιρία να δουλέψω πολύ το παιχνίδι μου. Να βελτιωθώ σημαντικά από την στιγμή που θα έχω τη δυνατότητα να δουλεύω καθημερινά με τόσο καλό επιτελείο προπονητών και συμπαίκτες με μεγάλη ποιότητα και εμπειρία. Ανυπομονώ για όσα έρχονται φέτος", θα απαντήσει δείχνοντας να απολαμβάνει την εμπειρία της Media Day του "τριφυλλιού", στο περιθώριο της οποίας έγινε η συνέντευξη. Είναι πρωτόγνωρες καταστάσεις άλλωστε για εκείνον, αφού πλέον αντιλαμβάνεται πως βρίσκεται στο κέντρο της προσοχής του κόσμου -με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

" Παίρνω πολλή αγάπη καθημερινά. Είμαι ευγνώμων για όλο αυτό, αλλά παραμένω ταπεινός. Ξέρεις, κι εγώ έτσι ήμουν μικρός, έβλεπα με θαυμασμό τους επαγγελματίες και ήθελα αυτόγραφα και φωτογραφίες. Τώρα τις ζητάνε από μένα, νιώθω λίγο περίεργα, αλλά μου αρέσει" (γελάει), επισημαίνει αμέσως μετά.

ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΟ - ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ: EUROKINISSI)
ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΟ - ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Επιστρέφοντας σε όσα προσδοκά να παρουσιάσει στο παρκέ για να βοηθήσει το "τριφύλλι" να φτάσει μέχρι την κατάκτηση των τριών τίτλων που διεκδικεί, εξηγεί πως " ο κόσμος με ξέρει περισσότερο για την δράση μου επιθετικά, αλλά κι αμυντικά θέλω να κάνω πολλά πράγματα. Όταν θέλεις να διεκδικήσεις και να κατακτήσεις τίτλους, όταν θες να έχει σημαντικό ρόλο σε μια ομάδα όπως είναι ο Παναθηναϊκός, τότε το πιο σημαντικό είναι η άμυνα. Από εκεί ξεκινούν όλα, αυτή θα καθορίσει πόση ώρα θα βρίσκεται στο γήπεδο και πόσο σημαντικός μπορείς να είσαι για την ομάδα σου. Μιλάμε για άλλο επίπεδο και άλλες απαιτήσεις σε σχέση με αυτά που είχα μάθει μέχρι πέρσι. Θέλω να είμαι συνεπής στις δύο πλευρές του παρκέ και να προσφέρω όσο το δυνατόν περισσότερο".

Σίγουρα πάντως, χρειάζεται την απαραίτητη στήριξη και βοήθεια από τους "παλιούς". Ποιοι είναι εκείνοι που τον έχουν πάρει από κοντά στα αποδυτήρια; " Ο Νικ (Καλάθης) και ο Τζέιμς (Γκιστ) είναι αυτοί που με έχουν πάρει από κοντά και με βοηθούν περισσότερο να προσαρμοστώ στις απαιτήσεις της ομάδας, αλλά και τη ζωή στην Αθήνα. Μου λένε τι πρέπει να κάνω και τι όχι. Ειδικά ο Νικ είναι σαν δάσκαλος για μένα στο γήπεδο, με καθοδηγεί και μου λέει πως να κινούμε χωρίς την μπάλα για να είμαι έτοιμος για τις συνεργασίες", απαντάει κι αμέσως μετά προσθέτει:

" Η EuroLeague είναι πολύ διαφορετική σε σχέση με την TBL ή το Basketball Champions League. Σε θέμα ταχύτητας και εκρηκτικότητας, θεωρώ ότι είμαι σε πολύ καλό βαθμό ετοιμότητας, αλλά θα πρέπει την ίδια ώρα να είμαι εξίσου έτοιμος σε άλλους τομείς".

Εστιάζοντας τώρα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, δείχνει να είναι ενήμερος για την αντιπαλότητα και την κόντρα που υπάρχει ανάμεσα στις δύο ομάδες. Καλά... διαβασμένος κοινώς. " Έχω δει κάτι τρελά πράγματα, ξέρω ότι η αντιπαλότητα είναι μεγάλη. Μπορώ να σου πω ότι μου αρέσουν τέτοιες ατμόσφαιρες, τέτοια γήπεδα, γεμάτα κόσμο. Μου δίνουν ενέργεια και με εξιτάρουν να παίξω με μεγάλη ένταση. Το παιχνίδι του ΣΕΦ θα είναι σημαντικό, ξέρουμε τι έχουμε μπροστά μας. Μπορεί το γήπεδο να είναι άδειο λόγω τιμωρίας, αλλά αυτό δεν σημαίνει. Είναι ένας παράγοντας τον οποίο πρέπει να διαχειριστούμε και να μην πιαστούμε στον "ύπνο", να είμαστε έτοιμοι από το πρώτο λεπτό για τη μάχη", αναφέρει και συνεχίζει: " Είδα σε video τι έγινε πέρσι, με τους πυρσούς και τα καπνογόνα. Αλλά εντάξει, αυτή τη φορά δεν θα έχουμε τέτοια".

Ταυτόχρονα όμως, ξέρει τι συνεπάγεται μια νίκη στο ΣΕΦ. Ο Τζέιμς Γκιστ φρόντισε να του δείξει το video που είχε "ανεβάσει" πέρσι με την αυτοκινητοπομπή από το ΣΕΦ μέχρι το ΟΑΚΑ , μετά τη νίκη των "πρασίνων" στον πέμπτο τελικό του πρωταθλήματος. (γελάει) " Το είδα και έπαθα πλάκα. Όλη η πόλη τρελαίνεται. Τα γουστάρω αυτά, με εξιτάρουν. Θέλω να τα ζήσω κι εγώ, με τον κόσμο στον δρόμο και το ΟΑΚΑ. Είμαι ενθουσιασμένος που αποτελώ μέρος μιας ομάδας που έχει τέτοιο κόσμο από πίσω της".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ