ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Χαραλαμπόπουλος μεγάλωσε -κυριολεκτικά

Ο Χαραλαμπόπουλος μεγάλωσε -κυριολεκτικά

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος κλείνει σήμερα (6/1) τα 18 και το Sport24.gr ανατρέχει στις 908 μέρες που βρίσκεται στον Παναθηναϊκό, μιλώντας μαζί του για τα όσα έχει ζήσει μέχρι τώρα...

Ήταν 13 Ιουλίου 2012, όταν η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την απόκτηση του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου. Άγνωστος ακόμα στο ευρύ κοινό, ο 15χρονος τότε φόργουορντ ανηφόριζε στα γραφεία του συλλόγου για να υπογράψει το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο και να ενταχθεί στο "τριφύλλι". Από εκείνη τη στιγμή έχουν περάσει 908 μέρες.

Ανήμερα των γενεθλίων του (σήμερα -6/1- κλείνει τα 18!), το Sport24.gr μίλησε μαζί του και ανέτρεξε στις πιο σημαντικές στιγμές που έζησε ως μέλος των "πρασίνων". Πέραν αυτού όμως, εξετάζει τη ζωή ενός μαθητή της τρίτης λυκείου που μετά -αλλά και κατά τη διάρκεια- το σχολείο, παίρνει την τσάντα του και κάνει προπόνηση στο ΟΑΚΑ.

Ο Χαραλαμπόπουλος μεγάλωσε -κυριολεκτικά
INTIME SPORTS

Άγνωστος μεταξύ... γνωστών, ήταν λογικό να κομπλάρει. Δεν είναι εύκολο πράγμα άλλωστε για ένα παιδί της ηλικίας του να συνειδητοποιήσει πως θα κάνει προπόνηση με παίκτες που μέχρι τότε έβλεπε μόνο στην τηλεόραση. Όπως θυμάται " είχα άγχος όταν μπήκα στο γήπεδο. Εγώ κι ο Γιώργος (Διαμαντάκος) μπήκαμε πρώτοι, πριν καν ανοίξουν τα φώτα. Μόλις άνοιξαν και ήρθαν όλοι οι παίκτες και μας χαιρέτησαν, τότε ήταν που... άρχισα να νιώθω πιο άνετα".

Λίγους μήνες νωρίτερα (για την ακρίβεια, την ημέρα που ανακοινώθηκε η μεταγραφή του) ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με το πράσινο χρώμα. Έστω και ως αντίπαλος! Αντιμετώπισε την εφηβική ομάδα του "τριφυλλιού" σε φιλικό παιχνίδι -στο κλειστό της Γλυφάδας- στα πλαίσια της προετοιμασία της Εθνικής ομάδας των Παίδων, για το Πανευρωπαϊκό της Λετονίας - Λιθουανίας.

Επαγγελματίας μεν, παιδί δε

Τα τελευταία δυόμιση χρόνια έχει ζήσει μοναδικές εμπειρίες, αλλά δεν παύει να είναι... έφηβος. Παρά την ενηλικίωσή του, παραμένει τέτοιος. Πλέον ως... 18χρονος νέος έχει μπροστά του ακόμα περισσότερες προκλήσεις, αλλά και την απαιτούμενη ικανότητα να καταλάβει τί έχει κερδίσει από την παρουσία του στο "τριφύλλι".

Ο Χαραλαμπόπουλος μεγάλωσε -κυριολεκτικά

Έχω αλλάξει εντελώς, μπασκετικά. Κατάλαβα πως το μπάσκετ δεν είναι μόνο να βάζεις τη μπάλα στο καλάθι, αλλά να παίξεις άμυνα, να μην είσαι εγωιστής, να θυσιάζεις τον εαυτό σου για την ομάδα και να κάνεις τους συμπαίκτες σου χαρούμενος -μέσα κι έξω από το παρκέ. Όσον αφορά τον χαρακτήρα μου, θα έλεγα πως έχω γίνει πιο δυνατός και πιο "τσαμπουκάς" απ ότι ήμουν και αυτό με έχει βοηθήσει πάρα πολύ", αναφέρει, πριν επισημάνει πως η ζωή ενός έφηβου μπασκετμπολίστα δεν είναι τόσο απλή όσο μπορεί να ακούγεται. Πόσω μάλλον όταν φοράει τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

" Δεν θα έλεγα ότι είναι εύκολη, αλλά προσωπικά νιώθω τυχερός. Απολαμβάνω ό,τι μου δίνεται μέσα από το μπάσκετ. Φυσικά υπάρχει πολύ πίεση, που είναι δύσκολη να την διαχειριστείς σε αυτή την ηλικία. Όπως είναι λογικό, ένα παιδί της ηλικίας μου απογοητεύεται εύκολα, αλλά έτσι είναι το μπάσκετ. Πρέπει να μάθεις να ζεις με αυτό...", είπε.

Σχολείο, προπόνηση, σχολείο (και ανάποδα)

Το καθημερινό του πρόγραμμα βέβαια δεν παύει να περιλαμβάνει και το σχολείο. Έστω και αν " αυτή τη στιγμή ένα τεστ είναι σίγουρα πιο δύσκολο από μία προπόνηση στον Παναθηναϊκό", όπως λέει γελώντας. Πριν επισημάνει πως " η καθημερινότητα είναι λίγο διαφορετική σε σχέση με τα περισσότερα παιδιά της ηλικίας μου. Ξυπνάω το πρωί για να πάω σχολείο, αλλά πολλές φορές φεύγω κατά τη διάρκεια της ημέρας για να πάω προπόνηση. Μόλις τελειώσω, επιστρέφω για την τελευταία ώρα. Μετά ακολουθεί η απογευματινή προπόνηση. Στο τέλος της ημέρας είτε κάθομαι σπίτι για να ξεκουραστώ είτε πηγαίνω βόλτα με τους φίλους μου. Φυσικά σε λογικά πλαίσια, αφού το ωράριο είναι πολύ συγκεκριμένο".

Κι αν νομίζετε πως τα μυαλά του έχουν πάρει αέρα, κάνετε λάθος. Κι αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με τον χαρακτήρα του, αλλά και με τον τρόπο που μεγαλώνει. " Είναι μεγάλο το βάρος του να αγωνίζεσαι στον Παναθηναϊκό. Αν δεν πατάς τα πόδια σου στο έδαφος, κάπου χάνεσαι! Γι αυτό είμαι ευγνώμων που έχω αυτούς τους γονείς, που ποτέ δεν με άφησαν να νιώσω ότι είμαι κάποιος, αλλά και να απογοητευτώ", κατέληξε.

Ντεμπούτο με κάρφωμα

Ο Χαραλαμπόπουλος μεγάλωσε -κυριολεκτικά
INTIME SPORTS

Έκτοτε, έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι. Έχει κάνει ντεμπούτο σε αγώνα της Euroleague (με αντίπαλο τη Λοκομοτίβ Κουμπάν, στις 13 Δεκεμβρίου 2013), έχει σκοράρει τους πρώτους του πόντους (εφτά μάλιστα) στο προ διμήνου παιχνίδι με τη Φενέρμπαχτσε στην Πόλη.

Όταν άρχισαν όλα...

Όλα τα παραπάνω τα έχετε δει (οι περισσότεροι). Αυτό που δεν έχετε δει είναι τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο να οδηγεί το Αιγάλεω στην κατάκτηση του τίτλου της ΕΣΚΑ, σε επίπεδο Παμπαίδων -με προπονητή τον Γιώργο Κατζιλιέρη. Το έκανε σε ηλικία δεκατεσσάρων ετών, απέναντι στον Πανελλήνιο (54-52). Δείτε το βίντεο που σε μερικά χρόνια θα έχει χαρακτήρα ρετρό.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ