ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Σοφοκλής απέρριψε 1,5 εκατομμύριο για τον Παναθηναϊκό

Ο Σοφοκλής απέρριψε 1,5 εκατομμύριο για τον Παναθηναϊκό

Διαβάστε στο Sport24.gr ποιες προτάσεις απέρριψε ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης για χάρη του Παναθηναϊκού και άλλες "δροσερές" λεπτομέρειες...

Τις τελευταίες ημέρες, ο "Big Sofo" έγινε περιζήτητος. Ακόμη και η Μακάμπι Τελ Αβίβ, η οποία τους προηγούμενους μήνες ήθελε να απεμπλακεί από το συμβόλαιό του, έκανε εντυπωσιακή στροφή εκδηλώνοντας αυτή τη φορά το ενδιαφέρον της να τον διατηρήσει στο ρόστερ της επόμενης χρονιάς.

Τα χρήματα που πρόσφερε ήταν, μάλιστα, περισσότερα από εκείνα που ξόδεψε ο Παναθηναϊκός για να τον αποκτήσει.

Διαβάστε την ανακοίνωση του Σοφοκλή Σχορτσανίτη από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός και τις πρώτες δηλώσεις του Έλληνα σέντερ.

Η πρόταση της Κάχα Λαμποράλ ήταν εντυπωσιακή (περίπου 1 εκατ. ευρώ ετησίως) και αφορούσε διετή συνεργασία. Το γειτονικό Μπιλμπάο, που έχει χτίσει σπουδαία ομάδα τα τελευταία χρόνια, και ο Φώτης Κατσικάρης πρόσθεσε έναν ακόμη Ελληνα διεθνή στο δυναμικό της, τον πολυ-τροπαιούχο (Σιένα, ΤΣΣΚΑ, Μπενετόν, ΑΕΚ) Νίκο Ζήση, ενδιαφέρθηκε πολύ ζεστά για τον θηριώδη σέντερ, αλλά το θέμα δεν προχώρησε. Την πόρτα του χτύπησε κι η Γαλατάσαράι που του πρόσφερε 2ετές συμβόλαιο έναντι 1.8 εκ. ευρώ.

Ως εδώ όλα ακούγονται φυσιολογικά. Μόνο που τις τελευταίες ημέρες μπήκε στο κόλπο της απόκτησής του και μια ομάδα από τη μακρινή… Κίνα, οι Shandong Kingston Lions, οι οποίοι κατετάγησαν 13οι στο πρωτάθλημα, αλλά προφανώς έχουν αρκετά χρήματα να ξοδέψουν. Δεν είναι τυχαίο ότι στο περυσινό ρόστερ αγωνίστηκαν ο πρώην παίκτης της Μακάμπι και της Μπαρτσελόνα Αλαν Αντερσον, καθώς και ο πρώην παίκτης των Ατλάντα Χοκς Οθέλο Χάντερ.

Η Σαντόνγκ πρόσφερε στον Σοφοκλή 1,5 εκατ. δολ. και αυτό γιατί ο νέος προπονητής της, παλαίμαχος διεθνής Γκονγκ Ξιάο Μπιν, ο οποίος αντικατέστησε τον Αμερικανό Μπομπ Γουάις (ναι, αυτόν που έχει κοουτσάρει τους Σπερς, Μάτζικ, Χοκς και Κλίπερς στο ΝΒΑ και υπήρξε ασίσταντ κόουτς στους Σόνικς) είχε εντυπωσιαστεί από τη σωματοδομή του και τον ήθελε στην ομάδα του. Για την ιστορία, στην ποδοσφαιρική ομάδα της Σαντόνγκ (Shandong Luneng Taishan) εργάζεται ως πρώτος προπονητής ο πρώην «Πράσινος» Ολλανδός Χενκ τεν Κάτε!

Ο Σοφοκλής, όμως, ήθελε… Παναθηναϊκό και μπορεί να μην το παραδεχτεί ποτέ ο ίδιος, αλλά γνωρίζουμε πως ήταν το «απωθημένο» του, για αυτό και δέχτηκε πολύ λιγότερα χρήματα εν συγκρίσει με τις υπόλοιπες προτάσεις που είχε στα χέρια του. Η επιθυμία του, άλλωστε, «προδόθηκε» στις 24 Μαρτίου, όταν σε συνέντευξή του στο «Βήμα» είχε δηλώσει:

" Ο Ομπράντοβιτς είναι μεγάλος προπονητής, με τον οποίο οι περισσότεροι αθλητές θα ήθελαν να δουλέψουν κάποια στιγμή στην καριέρα τους. Από την άλλη, στον Παναθηναϊκό αγωνίζεται και ο Διαμαντίδης, με τον οποίο έχουμε παίξει μαζί στον Ηρακλή και στην Εθνική. Με δημιουργό τον Μήτσο, ο Σοφοκλής ξεκινούσε πάντα με δέκα πόντους χάρη στις πάσες του. Ως εκεί. Τώρα είναι αντίπαλοί μου στο παρκέ"...

Βέβαια, η ερώτηση αφορούσε τον Ομπράντοβιτς και τον Διαμαντίδη, ωστόσο η απάντησή του και μάλιστα εν μέσω πλέι οφ Ευρωλίγκας (ΠΑΟ - Μακάμπι) συνιστούσε σαφή ένδειξη ότι είχε αρχίσει να επεξεργάζεται το συγκεκριμένο σενάριο, που κόντεψε να πάρει σάρκα και οστά πριν από δύο καλοκαίρια, αλλά.. σκόνταψε στους ενδοιασμούς του ίδιου του Ομπράντοβιτς, ο οποίος έχοντας ακούσει τόσα και τόσα για τον Σοφοκλή προφανώς δεν ήθελε να συνεργαστεί μαζί του.

Ο Σοφοκλής, όμως, του 2012 δεν έχει καμία σχέση με τον Σχορτσανίτη του 2010 και κυρίως των προηγούμενων ετών. Με τη βοήθεια της συζύγου και μητέρας πλέον του γιου τους, καθώς και ορισμένων ανθρώπων, που έχουν σταθεί δίπλα του σε πολύ δύσκολες στιγμές, ο 27χρονος σέντερ συνειδητοποίησε ότι κάνοντας απλώς τα αυτονόητα (συνεπής στις προπονήσεις και στη διατροφή του) μπορεί να βρίσκεται σε υψηλότατο επίπεδο και όσοι τον γνωρίζουν καλά τολμούν να βάλουν στοίχημα ότι ο διακόπτης γύρισε για τα καλά.

Αυτή τη στιγμή, ετοιμάζεται να ολοκληρώσει την περίοδο αποκατάστασης μετά τον καθαρισμό που υπεβλήθη προσφάτως στον μηνίσκο. Την περασμένη Πέμπτη (28/6), η νέα μαγνητική τομογραφία βγήκε «καθαρή» και σε καθημερινή βάση εμφανίζεται στο ΟΑΚΑ, όχι όμως ακόμη στο κλειστό του μπάσκετ, που θα είναι το νέο «σπίτι» του για τα επόμενα 2+1 χρόνια, αλλά στον χώρο που χρησιμοποιεί ως γυμναστήριο ο… άνθρωπός του, Κώστας Χατζηχρήστος.

Παριστάμενος, μάλιστα, αθλητής, που επίσης βρίσκεται στη φάση αποκατάστασης, έμεινε πρόσφατα με το στόμα ανοικτό, βλέποντας τον Σοφοκλή να ξαπλώνει στον πάγκο και να σηκώνει 180 κιλά χωρίς καν να έχει «ζεσταθεί», αλλά φορώντας τις σαγιονάρες του! Λίγο αργότερα, ξεπέρασε εύκολα τα… 200.

Η γυμναστική συνεχίζεται κατ’ οίκον, όπου έχοντας προμηθευτεί ειδικό ποδήλατο για τα… κυβικά του (παρεμπιπτόντως είχε χρόνια να σταθεροποιηθεί στα 158-160 κιλά) «καταβροχθίζει» τα χιλιόμετρα, ενώ η στροφή του στην καλή αθλητική ζωή ξεπέρασε κάθε προηγούμενο ανακοινώνοντας στη γυναίκα του το πρόγραμμα του… bachelor party στην Κέρκυρα.

Ο γάμος του με την Ειρήνη έχει προγραμματιστεί για τις 18 Αυγούστου –υπολόγιζε πως θα βρισκόταν με την Εθνική στο Καράκας και στο Λονδίνο, για αυτό επέλεξε τη συγκεκριμένη ημερομηνία, αλλά τελικά δεν κλήθηκε από τον Ηλία Ζούρο, ενώ μεσολάβησε και η αρθροσκόπηση στο γόνατο- αλλά όλες τις προηγούμενες ημέρες θα έχει μαζί του τον Χατζηχρήστο.

Ο γυμναστής του Πανιωνίου έχει βάλει αρκετές φορές τον Σχορτσανίτη στον ίσιο δρόμο με τις οδηγίες του, ασχέτως αν μερικές φορές δυσκολεύτηκε να τον επαναφέρει στην τάξη. Απαντες, ωστόσο, ο ίδιος ο αθλητής, ο Παναθηναϊκός και ο προπονητής που επένδυσε στις θηριώδεις δυνάμεις του, Αργύρης Πεδουλάκης, ευελπιστούν ότι δεν θα χρειαστεί ξανά ειδική μεταχείριση. Και από ό,τι φαίνεται, ο «Σόφο» το έχει πάρει απόφαση. Στο χέρι του είναι να αντιστρέψει για πάντα το κλίμα και να γίνει ο πιο κυριαρχικός σέντερ στην Ευρώπη.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ