ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Ρίβερς σε career high mode

Ο Ρίβερς σε career high mode
STOLISV

Ο Κέι Σι Ρίβερς είναι αισθητά βελτιωμένος καταγράφοντας -με τη φανέλα του Παναθηναϊκού Superfoods- τους καλύτερους αριθμούς της καριέρας του στην EuroLeague. Η διαφορά σε σχέση με τη θητεία του στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Δεν κάνει πολύ θόρυβο, δεν είναι ο πλέον θεαματικός παίκτης του Παναθηναϊκού Superfoods, αλλά είναι πάντα "εκεί", όποτε χρειαστεί. Από το παιχνίδι με την Μπάμπεργκ όπου ήταν πρώτος σκόρερ του "τριφυλλιού" μέχρις εκείνο με την Αναντολού Εφές, όπου έβαλε το buzzer beater στο τέλος της α' παράτασης, κι αυτό απέναντι στον Ολυμπιακό όπου έβαλε δύο σερί τρίποντα μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα, για το +4 της ομάδας του, το οποίο βέβαια δεν αποδείχθηκε αρκετό.

Ο Κέι Σι Ρίβερς αποδεικνύεται κάτι παραπάνω από χρήσιμος και ουσιαστικός για τους "πράσινους" κάνοντας αυτό που ξέρει καλά -και για το οποίο κερδίζει συμβόλαια στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια: άμυνα και σουτ. Γι αυτό άλλωστε κέρδισε τον τίτλο του "σπεσιαλίστα" τα τελευταία χρόνια στα ευρωπαϊκά παρκέ . Δεν είναι τυχαίο πως η Ρεάλ Μαδρίτης τον επανέφερε άρον άρον στο ρόστερ της πέρσι, με τον παίκτη να μετακινείται από την Μπάγερν Μονάχου στη "Βασίλισσα".

Για να επιστρέψουμε στην "πράσινη" ουσία του πράγματος, ο 29χρονος γκαρντ/φόργουορντ έχει καταφέρει να κερδίσει τον τίτλο του πιο σταθερού (ενδεχομένως) παίκτη του Παναθηναϊκού Superfoods φέτος στην EuroLeague. Εν εξαιρέσει κανείς την πρώτη του εμφάνιση στη διοργάνωση (2π. με 1/4 σουτ) απέναντι στην Ζάλγκιρις, έκτοτε αποδεικνύει πόσο πολύτιμος είναι για την ομάδα του. Από τις τέσσερις σερί διψήφιες εμφανίσεις (16π. με ΤΣΣΚΑ, 18π. με Μπάμπεργκ, 12π. με Ερυθρό Αστέρα, 15π. με Αναντολού Εφές), όπου σούταρε με 50% στα τρίποντα (11/22), μέχρι το buzzer beater καλάθι στο παιχνίδι του "Αμπντί Ιπεκτσί".

Κάτι που βέβαια δεν έκανε για πρώτη φορά στην καριέρα του , αφού είχε βρεθεί ουκ ολίγες φορές σε αντίστοιχη θέση, με θετικό αποτέλεσμα.

Η ουσία είναι πως -ειδικά επί των ημερών του Τσάβι Πασκουάλ- ο Κέι Σι Ρίβερς δείχνει σταθερότητα και επιδόσεις που δεν είχε σημειώσει στο παρελθόν με Χίμκι, Ρεάλ Μαδρίτης ή Μπάγερν Μονάχου. Είναι χαρακτηριστικό πως στο 1/3 της φετινής αγωνιστικής περιόδου στην EuroLeague έχει καλύτερους αριθμούς σε πόντους, σουτ τριών πόντων, αλλά και σε χρόνο συμμετοχής.

Η παρουσία του σε αγώνες σαν αυτόν που ακολουθεί απέναντι στην Μπαρτσελόνα (2/12, 22:00) είναι καταλυτική, ειδικά από τη στιγμή που οι "πράσινοι" θα βρουν απέναντί τους μια ομάδα με μέγεθος στη θέση "3", όπου υπάρχει ο Βίκτορ Κλαβέρ. Ως παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης, ξέρει καλά την ατμόσφαιρα που θα υπάρχει στο "Παλάου Μπλαουγκράνα", αντιλαμβάνεται την υποδοχή που θα επιφυλάξουν οι φίλοι των "μπλαουγκράνα" στον Τσάβι Πασκουάλ.

Παρεμπιπτόντως, το μέγεθός του ευνοεί την τακτική του 44χρονου τεχνικού να παίζει με αλλαγές στα σκριν (όταν λείπει ο Γιάννης Μπουρούσης από το παρκέ), όπως επίσης να απαγορεύει την πιθανότητα παιχνιδιού από το low post, στο αντίπαλο "τριάρι".

Σε όλα αυτά, προσθέστε κάτι ακόμη: παίρνει περισσότερες πρωτοβουλίες και είναι πιο απαραίτητος για το παιχνίδι της ομάδας του, σε σχέση με τη θητεία του στη "Βασίλισσα". Κοινώς, ο Παναθηναϊκός Superfoods είναι για εκείνον ένα ακόμη βήμα προόδου, έχοντας παράλληλα τη δυνατότητα να διεκδικήσει ένα ακόμη ευρωπαϊκό τρόπαιο.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ