ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Παύλος των (δεκάδων) τίτλων

Ο Παύλος των (δεκάδων) τίτλων
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο άνθρωπος που άλλαξε την ιστορία του μπασκετικού Παναθηναϊκού δεν είναι πια εδώ, αλλά όσα "έχτισε" θα συντροφεύουν για πάντα τη μεγάλη του αγάπη -μαζί με την οικογένεια του. Η πορεία των επιτυχιών και η ομάδα που έκανε την Ευρώπη να παραμιλάει.

Οι πρώτες ώρες της Κυριακής (10/6) ίσως να είναι οι πιο δύσκολες στην ιστορία του Παναθηναϊκού και σίγουρα από τις δυσκολότερες στον ελληνικό αθλητισμό. Ο ιστορικός ηγέτης του "τριφυλλιού" δεν θα είναι εδώ στην προσπάθεια που κάνει η μεγάλη του αγάπη για να κατακτήσει το 37ο Πρωτάθλημα, ωστόσο πλέον έχει τις βάσεις, ώστε να κάνει ακόμα πιο πλούσια την τροπαιοθήκη της τα επόμενα χρόνια κι εκείνος να χαίρεται από εκεί ψηλά για το δικό του δημιούργημα, έχοντας δώσει πλέον την σκυτάλη στον γιο του Δημήτρη.

Αυτές τις βάσεις που έβαλε ο κύριος Παύλος από το 1992 όταν η μπασκετική ομάδα έγινε αυτόνομη και ξεκίνησε να δημιουργεί τη δική της "αυτοκρατορία", κατακτώντας πολλούς τίτλους αλλά και φέρνοντας στη χώρα μας τα μεγαλύτερα ονόματα από τον χώρο της καλαθοσφαίρισης, ώστε να κάνει παντοδύναμο τον αγαπημένο του Παναθηναϊκό. Άλλωστε, όπως είχε τονίσει επανειλημμένως η οικογένεια του και η ομάδα του "τριφυλλιού" ήταν οι μεγάλες του αγάπες.

Ο Παύλος Γιαννακόπουλος ήθελε τον Παναθηναϊκό μεγάλο και με τον αδελφό του Θανάση, ξεκίνησαν να φτιάχνουν μία ομάδα η οποία δεν είχε απλά ως στόχο να βρεθεί στην κορυφή της Ελλάδας αλλά ήθελε να βρίσκεται στην κορυφή της Ευρώπης. Ήθελε να γνωρίζουν παντού ποιος είναι ο Παναθηναϊκός. Η συμφωνία με τον Ντομινίκ Ουίλκινς τον Αύγουστο του 1995 ήταν η απόδειξη πως ο Παύλος Γιαννακόπουλος δεν έκανε απλά όνειρα για την ομάδα του, πραγματοποιούσε τα όνειρα, όχι μόνο τα δικά του αλλά και τον φίλων του Παναθηναϊκού.

Η υπομονή λίγων ετών άξιζε τον κόπο, αν και ο κύριος Παύλος ποτέ δεν σκέφτηκε το χρήμα και τον χρόνο που σπαταλούσε χωρίς όρια για τον Παναθηναϊκό. Ακόμα και τα εμπόδια τα οποία μπήκαν στον δρόμο του, τα πρώτα χρόνια στην διοίκηση του "τριφυλλιού".

Ο Παύλος των (δεκάδων) τίτλων

Από το 1998 που ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στα πρωταθλήματα, ήταν θέμα χρόνου να γίνει το αφεντικό και στην Ευρώπη. Η πράσινη δυναστεία με γοργούς ρυθμούς κατάφερε να συγκεντρώσει πάνω της όλα τα βλέμματα και να γίνει η πιο επιτυχημένη ομάδα στον ελληνικό αθλητισμό. Ακολούθησαν τα ευρωπαϊκά το 2000, το 2002, το 2007, το 2009 και το 2011.

Ο Παναθηναϊκός έφτασε τους έξι ευρωπαϊκούς τίτλους κάνοντας τον κόσμο του υπερήφανο, μαζί κατέκτησε επίσης 13 πρωταθλήματα, 9 κύπελλα και 1 διηπειρωτικό. Κι όλα ξεκίνησαν από το πάθος του Παύλου Γιαννακόπουλου. Ο κύριος Παύλος που ήταν για όλο τον κόσμο, ο οποίος τον αποθέωνε σε κάθε ευκαιρία…

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ