ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο νέος Παναθηναϊκός: "Θα κάνουμε προσπάθεια να τον κρατήσουμε ζωντανό"

Ο νέος Παναθηναϊκός: "Θα κάνουμε προσπάθεια να τον κρατήσουμε ζωντανό"
EUROKINISSI

Η συνέντευξη Τύπου του Παναθηναϊκού της νέας εποχής έβγαλες αρκετές ειδήσεις σε όλα τα επίπεδα. Γενικοί Διευθυντές οι Αλβέρτης και Διαμαντίδης, τέλος και επίσημα Παππάς και Τόμας, στα "πράσινα" ο Φόστερ.

Ο Παναθηναϊκός της νέας εποχής αρχίσει σιγά-σιγά να παίρνει μορφή. Οι "πράσινοι" παρέθεσαν την πολυαναμενόμενη συνέντευξη Τύπου παρουσία των Τάκη Τριαντόπουλου (Πρόεδρος), Φραγκίσκου Αλβέρτη, Δημήτρη Διαμαντίδη, Γιώργου Βόβορα και Ιωάννη Παπαπέτρου, βγάζοντας αρκετές ειδήσεις.

Η αρχή έγινε με την ανακοίνωση του ρόλου που θα έχουν οι Αλβέρτης και Διαμαντίδης, οι οποίοι θα είναι οι γενικοί διευθυντές της ομάδας. Στην συνέχεια ωστόσο βγήκαν ακόμα μεγαλύτερες ειδήσεις, αφού έγινε γνωστό ότι ο Νίκος Παππάς θα αποχωρήσει έπειτα από εφτά χρόνια, ενώ παρελθόν αναμένεται να αποτελέσουν και οι Τζίμερ Φρεντέτ και Ντεσόν Τόμας. Παράλληλα, ανακοινώθηκε η συμφωνία με τον Μάρκους Φόστερ, ενώ υπήρξαν ακόμα αναφορές στην σχέση της ομάδας με την EuroLeague, το μπάτζετ της νέας σεζόν και τους στόχους της.

Οι αρχικές τοποθετήσεις των πέντε ανδρών:

Τάκης Τριαντόπουλος (Πρόεδρος): " Θέλω να ξεκινήσω, κάνοντας μια γενική τοποθέτηση για τη σημερινή κατάσταση. Πριν από λίγο καιρό ο κ. Γιαννακόπουλος ανακοίνωσε ότι σταματάει οποιαδήποτε ενασχόληση και χρηματοδότηση της ΚΑΕ, όπως επίσης ότι πωλείται η ομάδα. Μου ζητήθηκε τότε να αναλάβω μαζί με τον κ. Μάνο Παπαδόπουλο την επόμενη μέρα του Παναθηναϊκού. Ο δικός μου ρόλος θα ήταν καθαρά τεχνοκρατικός, να αξιοποιήσω δηλαδή όσο το δυνατόν καλύτερα τους πόρους που θα είχαμε στα χέρια μας. Δέχθηκα να αναλάβω, έχοντας την εμπειρία της προηγούμενης θητείας μου στην ομάδα, από το 2015 έως το 2017. Η ενασχόλησή μου θα είχε καθαρά με αυτό το κομμάτι, το επιχειρηματικό. Πριν από λίγες μέρες όμως, ο κ. Μάνος Παπαδόπουλος αποφάσισε να παραιτηθεί για προσωπικούς λόγους. Ζήτησε μάλιστα να αποχωρήσει άμεσα.

Ο νέος Παναθηναϊκός: "Θα κάνουμε προσπάθεια να τον κρατήσουμε ζωντανό"
EUROKINISSI

Υπό τον φόβο να δημιουργηθεί ένα μεγάλο κενό, συμφώνησα με τον κ. Γιαννακόπουλο να αναλάβω τη θέση του προέδρου. Αθλητικός παράγοντας δεν υπήρξα ποτέ, ούτε εμπειρία τέτοια έχω. Οπότε χρειάζονταν κάποιες δυνατές παναθηναϊκές προσωπικότητες. Γι αυτό ήρθαν ο κ. Αλβέρτης κι ο κ. Διαμαντίδης. Μαζί ξεκινήσαμε τον σχεδιασμό για την επόμενη δύσκολη σεζόν, λόγω της αποχώρησης της οικογένειας Γιαννακόπουλου και της κατάστασης λόγω κορονοϊού. Ο κ. Γιαννακόπουλος μάς έδωσε το ελεύθερο να κινηθούμε όπως εμείς επιθυμούμε για όλα τα θέματα, όπως με την EuroLeague και τη Θύρα 13. Ήδη έχουμε υπογράψει την αναγνώριση του Συνδέσμου, ως ΚΑΕ. Μόνο ενωμένοι μπορούμε να προχωρήσουμε στη δύσκολη χρονιά που έρχεται. Δίπλα μας θα έχουμε ανθρώπους που έχουν τη δική τους ιστορία και αγάπη στον Παναθηναϊκό.

Εγώ θα είμαι ο πρόεδρος, ο κύριος Αλβέρτης και ο κύριος Διαμαντίδης θα είναι οι δύο Γενικοί Διευθυντές, οι General Managers, όπως αναφέρεται στην EuroLeague. Τον ρόλο του επιχειρηματικού διευθυντή αναλαμβάνει ο κύριος Σταύρος Ντίνος, ο οποίος βρίσκεται εδώ και χρόνια δίπλα μας. Ο μέχρι πρότινος επιχειρηματικός διευθυντής, κ. Βασίλης Παρθενόπουλος, θα μείνει στο Διοικητικό Συμβούλιο".

Φραγκίσκος Αλβέρτης (Γενικός Διευθυντής): " Έχω έρθει πολλές φορές σε αυτό το τραπέζι. Σίγουρα είχαμε να πούμε διαφορετικά πράγματα. Τα τελευταία 33 χρόνια, εκ των οποίων στα 30 ήμουν και είμαι παρών, από τον κ. Παύλο, τον κ. Θανάση, τον κ. Κώστα μέχρι τον Δημήτρη, ο Παναθηναϊκός έχει καταφέρει κάτι που είναι σπάνιο και μοναδικό: κατάφερε να δημιουργήσει κάτι που δεν είναι εύκολο, απ' ότι διαπίστωσα στη συνέχεια. Την έννοια της οικογένειας που δουλεύει για τον κοινό στόχο. Τα πράγματα μπορεί να είναι επαγγελματικά, αλλά στο μυαλό όλων είναι η λειτουργία της ομάδας σαν οικογένεια. Η κληρονομιά της οικογένειας Γιαννακόπουλου είναι τεράστια, έχει δημιουργηθεί μια παναθηναϊκή κουλτούρα. Είναι το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον που είναι τα 700 παιδάκια που είναι στην Ακαδημία.

Ο νέος Παναθηναϊκός: "Θα κάνουμε προσπάθεια να τον κρατήσουμε ζωντανό"
EUROKINISSI

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι χρειαζόμαστε τον κόσμο, κι εννοώ την αγάπη του. Θα την στηρίξουμε την ομάδα ακόμη και στις δυσκολίες, όπως αυτές που έρχονται την επόμενη χρονιά. Θέλουμε να φτιάξουμε μια παναθηναϊκή ομάδα, που θα παλεύει με αξιοπρέπεια και αγωνιστική διάθεση. Η φιλοσοφία μας είναι μια ομάδα που θα εκπέμπει υγεία και περηφάνεια. Δεν γίνεται να πρωταγωνιστείς συνέχεια. Το έχουμε πει: στις χαρές και στις λύπες μαζί. Εκεί είναι που πρέπει να στηρίξουμε την ομάδα. Είναι δύσκολα; Ενδεχομένως. Δεν πρέπει να τα παρατήσουμε, αλλά πρέπει να παλέψουμε ο καθένας από το πόστο του. Έχουμε υποχρέωση και στα νέα παιδιά που έρχονται από πίσω".

Δημήτρης Διαμαντίδης (Γενικός Διευθυντής): " Μετά από πολλά χρόνια είμαι κι εγώ στην ίδια θέση, αλλά σε διαφορετικό ρόλο. Είμαι πολύ χαρούμενος που γύρισα. Είναι κάτι διαφορετικό από αυτό που έκανα σε αυτή την ομάδα. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε την κατάσταση, όλοι μαζί. Ξέρουμε τι γίνεται, προσπαθούμε να βρούμε λύσεις. Δεν είναι εύκολο, αλλά είμαστε εδώ για να παλέψουμε. Μετά από 33 χρόνια η οικογένεια Γιαννακόπουλου δεν είναι εδώ, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να παλέψουμε για να δώσουμε πίσω όσα πήραμε.

Ο νέος Παναθηναϊκός: "Θα κάνουμε προσπάθεια να τον κρατήσουμε ζωντανό"
EUROKINISSI

Όπως αντιλαμβάνεστε όλοι, είναι δύσκολο όλο αυτό. Είμαστε όμως υποχρεωμένοι να παλέψουμε και στις δύσκολες στιγμές πρέπει να είμαστε παρόντες. Όπως είπε κι ο Φραγκίσκος, σημασία δεν έχουν οι τίτλοι και πώς θα λεγόμαστε. Σημασία έχει να βοηθήσουμε τους πάντες, τους προπονητές, τους παίκτες. Θα γίνουν και λάθη, αυτό είναι λογικό. Θέλουμε τον κόσμο στο πλευρό μας, με κάθε τρόπο. Ως μέρος αυτής της ομάδας, θα προσπαθήσω να βοηθήσω για να πετύχει τους στόχους της. Μακάρι στο τέλος να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε ένα σύνολο που θα βγάζει υγεία και θα παλεύει μέχρι τέλους. Εύχομαι να έχουμε υγεία και όλα να πάνε καλά".

Γιώργος Βόβορας (προπονητής): "Θα ξεκινήσω με αυτό που ένιωσα από την πρώτη στιγμή που ήρθα στην ομάδα, ότι εδώ είναι μια οικογένεια. Αυτό το καινούργιο γκρουπ ανθρώπων που θα έρθουν στην ομάδα να καταλάβει ότι ο Παναθηναϊκός είναι μια οικογένεια. Αγωνιστικά, θεωρώ ότι η ομάδα πρέπει να χτιστεί με τρία χαρακτηριστικά: η αθλητικότητα, το μεγάλο κίνητρο των παικτών και η πνευματική δύναμη. Ίσως η EuroLeague είναι το πιο σκληρό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Αν δεν είσαι σκληρός πνευματικά, δεν μπορείς να φτάσεις στον στόχο που έχεις. Αυτό το πρότζεκτ που θέλουμε να χτίσουμε από την αρχή, πρέπει να στηρίζεται σε δύο πράγματα: στην ενέργεια και την ομαδικότητα. Αν μπορώ να βάλω έναν τίτλο, θα ήταν ότι θέλω να κάνουμε μια τίμια και παναθηναϊκή προσπάθεια. Να βλέπει ο κόσμος ότι λέμε λίγα, αλλά παλεύουμε πολύ.

Ο νέος Παναθηναϊκός: "Θα κάνουμε προσπάθεια να τον κρατήσουμε ζωντανό"
EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός μού έδωσε την ευκαιρία να εξελιχθώ και να μεγαλώσω, και τώρα να ηγηθώ. Θέλω να ευχαριστήσω τον κύριο Δημήτρη Γιαννακόπουλο και τον κύριο Μάνο Παπαδόπουλο, όπως επίσης τους κύριους Πεδουλάκη, Πασκουάλ και Πιτίνο, που με βοήθησαν να εξελιχθώ τόσο ως προπονητής όσο και ως άνθρωπος. Γνωρίζω τις δυσκολίες αυτού του πρότζεκτ. Θεωρώ ότι είμαι έτοιμος, ειδικά όταν έχω την ευλογία να έχω δίπλα μου ανθρώπους όπως ο Φραγκίσκος και ο Δημήτρης".

Ιωάννης Παπαπέτρου (αρχηγός Παναθηναϊκού): " Είμαι χαρούμενος που θα είμαι κομμάτι αυτής της προσπάθειας. Θέλω να σταθώ στο ότι όταν έχεις ανθρώπους δίπλα σου σαν αυτούς, που παλεύουν και μάχονται, σίγουρα δεν έχεις να φοβηθείς κάτι. Για μένα θα είναι μια πολύ ωραία χρονιά, θέλουμε να είμαστε μαχητικοί και να βγάζουμε το κλίμα της οικογένειας. Ανυπομονώ να ξεκινήσει η σεζόν".

Ο νέος Παναθηναϊκός: "Θα κάνουμε προσπάθεια να τον κρατήσουμε ζωντανό"
EUROKINISSI

Οι απαντήσεις στις ερωτήσεις που τέθηκαν:

Για την σχέση του Παναθηναϊκού με την EuroLeague ο Τάκης Τριαντόπουλος τόνισε: " Αυτά που εκφράσαμε για την EuroLeague έχουν να κάνουν με τα πιστεύω μας. Αυτά που είπαμε με τον κύριο Μπερτομέου είναι πως πλέον ό,τι συζήτηση είναι να γίνεται, θα πρέπει να γίνεται εσωτερικά, χωρίς να υπάρχουν όλες αυτές οι δημόσιες αντιδικίες που βλάπτουν το προϊόν. Ο κύριος Μπερτομέου μάς είπε ότι είναι πρόθυμος για οποιαδήποτε συζήτηση. Θέλουμε να τις κάνουμε αυτές τις συζητήσεις, χωρίς να δημιουργείται φασαρία. Κι εμείς από την πλευρά μας, πιστεύουμε ότι βασικό είναι να είμαστε ενωμένοι και ήρεμοι, δίχως εξωγενή φασαρία που δημιουργεί προβλήματα στην ομάδα. Από την πλευρά του Παναθηναϊκού δεν πρόκειται να ξανακούσετε κάτι για την EuroLeague".

Για το ύψος του μπάτζετ της νέας σεζόν ο Τάκης Τριαντόπουλος σχολίασε: "Προφανώς μια βάση που κινούμαστε, υπάρχει. Επειδή μόλις την προηγούμενη Παρασκευή καταλήξαμε στη βάση αυτή, αυτό θα χτίζεται μέρα με τη μέρα. Από εκεί και πέρα συζητώντας με τους χορηγούς, θα δούμε τι θα γίνει. Θέλουμε να βγάλουμε διαρκείας, ενημερώνοντας βέβαια τον κόσμο για τα δεδομένα σε περίπτωση που δεν μπορούν να μπουν στο γήπεδο. Η βάση σε οικονομικό επίπεδο, έχει μπει".

Για το θέμα του μπάτζετ τοποθετήθηκε και ο Φραγκίσκος Αλβέρτης, προσθέτοντας: " Οτιδήποτε είναι να κάνουμε, θα το κάνουμε με βάση την υγεία στις υποχρεώσεις μας. Θέλουμε να είμαστε εντάξει απέναντι στους ανθρώπους που θα έρθουν και θα βρίσκονται κοντά μας. Να τους κοιτάμε στα μάτια. Αυτό είναι υγεία. Δεν θέλουμε να απλώσουμε τα πόδια πιο μακριά από το πάπλωμα".

Για το τι θα γίνει με τις μετοχές του Παναθηναϊκού μετά την αποχώρηση του Μάνου Παπαδόπουλου: " Οι μετοχές δεν μπορούν να μείνουν στον κύριο Παπαδόπουλο. Έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την επιστροφή των μετοχών στον κύριο Γιαννακόπουλο, γιατί υπάρχει ασυμβίβαστο. Σε ό,τι αφορά στην πώληση, έχει ξεκινήσει η δουλειά για την παρουσίαση ενός πλάνου για το τι είναι ο Παναθηναϊκός. Έχουμε αναθέσει σε δύο μεγάλες εταιρείες την εύρεση πιθανών αγοραστών. Ήδη δύο funds έχουν δείξει ενδιαφέρον, υπάρχει ένα πολύ πρώιμο ενδιαφέρον γι αυτό. Το τι προθέσεις έχει ο κ. Γιαννακόπουλος για το μέλλον δεν το γνωρίζω".

Για το ρόστερ της ομάδας τη νέα σεζόν ο Γιώργος Βόβορας τόνισε: " Υπάρχουν τα συμβόλαια του Παπαπέτρου, του Παπαγιάννη και του Μήτογλου, που θέλουμε να χτίσουμε την ομάδα γύρω τους. Έχουμε τον Καλαϊτζάκη που θέλουμε το καλύτερο γι αυτόν. Εν συνεχεία είναι ο Νίκος Παππάς που έληξε το συμβόλαιό του, όπου απόφαση είναι ότι δεν θα συνεχίσει στην ομάδα την επόμενη σεζόν. Είναι κι ο Βουγιούκας, που μέσα στις επόμενες μέρες θα ξεκαθαρίσει την απόφασή του. Έχουμε τον Μπεντίλ, που θα είναι στην ομάδα. Έχουμε κάνει κάποια πλάνα για την επόμενη μέρα. Σύντομα θα έχουμε εξελίξεις σε πολλά θέματα, όπως ο Φόστερ, ο οποίος θα είναι στην ομάδα, αφού έχουμε ήδη συμφωνήσει μαζί του".

Για το θέμα του Τζίμερ Φρεντέτ ο Τάκης Τριαντόπουλος σχολίασε: " Για το θέμα του Φρεντέτ, δεν έχουμε νεότερη εξέλιξη. Έχουμε μιλήσει με τον παίκτη και τους εκπροσώπους του, ψάχνουν να βρουν ομάδα. Πήρε μια παράταση γι αυτό. Του έχουμε δώσει το ελεύθερο να διαπραγματεύεται. Περιμένουμε τις εξελίξεις. Σε ό,τι αφορά στη συστράτευση, η δική μας πόρτα είναι πάντα ανοιχτή. Όσον αφορά στην πολιτική για το θέμα της ΕΟΚ, δεν θέλω να το συζητήσουμε τώρα. Θα το δούμε εν καιρώ τι είναι καλύτερο για την ομάδα, κι αυτό θα στηρίξουμε".

Για τον Ντεσόν Τόμας ο Τάκης Τριαντόπουλος δήλωσε: "Είμαστε ένα βήμα πριν από τη λύση του συμβολαίου".

Για το θέμα της απουσίας του Ολυμπιακού ο Φραγκίσκος Αλβέρτης τόνισε: "Πρόκειται για δική του απόφαση, που σίγουρα επηρεάζει το προϊόν. Εμείς κοιτάμε την επόμενη σεζόν μας. Είναι κάποια πράγματα που είναι εκτός από τα δικά μας χέρια".

Για το ίδιο θέμα ο Δημήτρης Διαμαντίδης σχολίασε: " Όλοι θέλουμε να έχουμε ένα δυνατό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Δεν είναι όμορφο ότι φεύγουν κάποιες ομάδες από το πρωτάθλημα. Λόγω των καταστάσεων δεν κατέστη δυνατό να είναι το πρωτάθλημα, όπως το θέλουμε. Σε ό,τι αφορά στον Ολυμπιακό, θα συμφωνήσω με τον Φραγκίσκο, έχει πάρει μια απόφαση που είναι δική τους. Δεν είναι κάτι που μπορούμε να επηρεάσουμε ή μας αφορά".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ