ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

"Ο Μήτογλου θα παίξει σε ένα από τα μεγαλύτερα κλαμπ στον κόσμο"

Wake Forest's Konstantinos Mitoglou (44) reacts in the second half of an NCAA college basketball gameagainst Louisville in Winston-Salem, N.C., Wednesday, March 1, 2017. Wake Forest won 88-81. (AP Photo/Chuck Burton)
Wake Forest's Konstantinos Mitoglou (44) reacts in the second half of an NCAA college basketball gameagainst Louisville in Winston-Salem, N.C., Wednesday, March 1, 2017. Wake Forest won 88-81. (AP Photo/Chuck Burton) AP

Το κολέγιο Wake Forest αποχαιρέτησε τον νέο παίκτη του Παναθηναϊκού, Ντίνο Μήτογλου, με τον προπονητή της ομάδας, Ντάνι Μάνινγκ, να τονίζει ότι ο διεθνής φόργουορντ θα ενταχθεί στο ρόστερ μίας εκ των καλύτερων ομάδων στον κόσμο.

Ο Ντίνος Μήτογλου ανήκει πλέον στον Παναθηναϊκό, αφήνοντας πίσω του το κολέγιο του Wake Forest, στο οποίο φοίτησε για τρία χρόνια. Δείχνοντας λοιπόν κλάση, το κολέγιο του διεθνή φόργουορντ φρόντισε να αποχαιρετήσει τον πρώην φοιτητή και παίκτη του, πλέκοντάς του μάλιστα το εγκώμιο.

" Ο φόργουορντ του Wake Forest, Ντίνος Μήτογλου, δεν θα αγωνιστεί στην senior σεζόν του στο κολέγιο και θα υπογράψει συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό, ένα από τα μεγαλύτερα κλαμπ στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ. Η συμφωνία είναι τετραετής και αξίζει πάνω από 2 εκατ. δολάρια" αναφέρει στον πρόλογο η ανακοίνωση του κολεγίου, πριν βάλει τον Μήτογλου στην ίδια πρόταση με τον μέχρι πρότινος συμπαίκτη του, Τζον Κόλινς, τον οποίο οι Χωκς επέλεξαν στο Νο19 του φετινού ντραφτ: " Ο Μίτογλου γίνεται έτσι το δεύτερο μέλος της ομάδας της σεζόν 2016/17 που υπέγραψε πολυετές συμβόλαιο μετά τον Τζον Κόλινς, που επιλέχθηκε στον πρώτο γύρο του ντραφτ του 2017 από τους Ατλάντα Χωκς".

Κατόπιν τον λόγο πήρε ο προπονητής της ομάδας, ο θρυλικός Ντάνι Μάνινγκ, πλέκοντας το εγκώμιο του Μήτογλου, αλλά και του Παναθηναϊκού: " Είμαστε περήφανοι για τον Ντίνο και ξέρουμε ότι αυτή είναι μία σπουδαία ευκαιρία για αυτόν να επιστρέψει σπίτι του και να παίξει σε ένα από τα μεγαλύτερα κλαμπ στον κόσμο. Ενσωματώθηκε στο αναπτυξιακό πρόγραμμά μας και αποζημιώθηκε γι’ αυτό. Όπως ο Τζον (σ.σ Κόλινς), ο Ντίνος είναι ένα σπουδαίο παιδί που δεν ήταν τόσο ψηλά όταν τον στρατολογήσαμε, αλλά με σκληρή δουλειά στο Wake Forest μπόρεσε να πραγματοποιήσει το όνειρό του και να παίξει ως επαγγελματίας. Αν και είμαστε απογοητευμένοι που βλέπουμε παιδιά να εγκαταλείπουν το πρόγραμμά μας, είμαστε περήφανοι που μπορούμε να τους βοηθήσουμε να φτάσουν σε ένα σημείο όπου θα μπορουν να υπογράψουν ένα συμβόλαιο που θα αλλάξει τα δεδομένα για τις οικογένειές τους για τις γενιές που έρχονται".

(AP Photo/Chuck Burton)

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ