ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Μήτογλου δεν είναι ουρανοκατέβατος

Ο Μήτογλου δεν είναι ουρανοκατέβατος

Ο Ντίνος Μήτογλου φώναξε "παρών" στο πρώτο ντέρμπι της καριέρας του, με την εμφάνισή του πάντως να μην θεωρείται... έκπληξη εντός του Παναθηναϊκού Superfoods. Τα διαρκή μηνύματα, η εμπιστοσύνη του Τσάβι Πασκουάλ και ο "καθηγητής".

Στο πρώτο ντέρμπι της καριέρας του, ο Ντίνος Μήτογλου ξέφυγε από τον γενικό κανόνα που θέλει τους παίκτες (κυρίως τους νεαρού) να... ψάχνονται. Στα 7'58'' που αγωνίστηκε ήταν κάτι παραπάνω από συνεπής στον ρόλο του , έδωσε στον Τσάβι Πασκουάλ τη δυνατότητα να ξεκουράσει τον Κρις Σίνγκλετον και επιβεβαίωσε πως είναι "εδώ".

Τα διαπιστευτήρια που έδωσε στο ΟΑΚΑ δεν ήταν κάτι που χρειάζονταν πάντως στον Παναθηναϊκό Superfoods προκειμένου να πειστούν για το ταλέντο, την ετοιμότητα και την ικανότητά του να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της χθεσινής (29/1) βραδιάς. Πολύ απλά γιατί στο "τριφύλλι" έχουν διαπιστώσει από νωρίς την ωριμότητα στον τρόπο σκέψης του και τον επαγγελματισμό που βγάζει στην καθημερινότητά του.

Τι σημαίνει αυτό; Η δουλειά που κάνει καθημερινά στο παρκέ είναι το ένα στοιχείο. Το βασικότερο όλων όμως είναι το πνευματικό, ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρεται και κινείται εντός της ομάδας. Μακριά από την (σχετική) αφέλεια που θα μπορούσε να τον συνοδεύει λόγω ηλικίας, λειτουργεί σαν "παλιός". Πολύ απλά γιατί "μεγάλωσε" απότομα την προηγούμενη τριετία στο Wake Forest.

Ο Μήτογλου δεν είναι ουρανοκατέβατος

ΑΠΑΡΝΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ

Όταν ανακοινώθηκε η απόκτησή του από τον Παναθηναϊκό Superfoods, το scouting report έκανε λόγο για έναν εξαιρετικό σουτέρ τριών πόντων. Κάτι που θα μπορούσε να επιδιώξει να επιβεβαιώσει σε κάθε ευκαιρία που βρίσκεται στο παρκέ, κυρίως στους αγώνες του πρωταθλήματος.

Δεν το κάνει όμως, έχοντας αντιληφθεί απόλυτα τον ρόλο που (πρέπει να) έχει φέτος και τη σημασία που δίνει ο Τσάβι Πασκουάλ στα "μικρά πράγματα" κάθε αναμέτρησης. Ήτοι, στα ριμπάουντ και τη συνέπειά του στην αμυντική τακτική.

Από εκεί, έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του 45χρονου τεχνικού και σταδιακά προσθέτει περισσότερα λεπτά συμμετοχής στις πλάτες του. Παρουσιάζει, δηλαδή, μια διαφορετική πτυχή του εαυτού του.

Η ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

Βάσει του καλοκαιρινού σχεδιασμού, ο 21χρονος φόργουορντ αποτελεί το τρίτο "τεσσάρι" του Παναθηναϊκού Superfoods, όντας πίσω από τους Κρις Σίνγκλετον και Κένι Γκάμπριελ.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως αντιμετωπίζεται από τους συμπαίκτες του με λιγότερη αξία ή σημασία. Πολύ απλά γιατί εντός των αποδυτηρίων έχει κερδίσει τον σεβασμό και την εκτίμηση. Κάτι που αποφέρει την ανάλογη αντιμετώπιση σε ζητήματα που αφορούν την απόδοσή του. Κι αναφερόμαστε στους συμπαίκτες του.

Αυτός που τον έχει "από κοντά" και φροντίζει σε κάθε ευκαιρία να του μιλάει για να τον βοηθάει να αντιλαμβάνεται τα λάθη και τις αδυναμίες του, είναι ο Κρις Σίνγκλετον. Δίχως να του... ζητηθεί μάλιστα, ο 29χρονος φόργουορντ έχει πάρει επί προσωπικού την ωρίμαση και την εξέλιξη του συμπαίκτη του, κάτι που αποτυπώθηκε ξεκάθαρα στο Βελιγράδι. Εκεί όπου ο Ντίνος Μήτογλου έκανε το ντεμπούτο του στην EuroLeague.

Ο Μήτογλου δεν είναι ουρανοκατέβατος

Ο Κρις Σίνγκλετον, που βρισκόταν στον πάγκο, τον φώναξε αμέσως κοντά του, του μίλησε, τον χτύπησε ελαφρά στο στήθος και του ζήτησε να πιστέψει στον εαυτό του. Πολύ απλά γιατί νιώθει ως ένα βαθμό... υπεύθυνος για εκείνον -και λόγω θέσης.

ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ

Τα 7'58'' που αγωνίστηκε στο ντέρμπι συνδυάστηκαν λοιπόν με τη δική του μεγάλη συνεισφορά και τα εύσημα που κέρδισε από συμπαίκτες και προπονητές. Η δική του αντίδραση; " Δεν σταματάει η δουλειά για μένα, οφείλω να συνεχίσω στον ίδιο ρυθμό και να αποδεικνύω πράγματα καθημερινά", όπως σχολίαζε μετά το τέλος της αναμέτρησης. Για να γίνει η σύνδεση με όσα αναφέραμε πιο πάνω, για τον επαγγελματισμό και τη νοοτροπία του.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ