ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο καλός και ο ανέτοιμος

Ο καλός και ο ανέτοιμος

Το Sport24.gr αναλύει την επιστροφή του Παναθηναϊκού Superfoods στην αγωνιστική δράση με τον Καλάθη να κλέβει την παράσταση και τον Τζέιμς να είναι ακόμα πίσω πνευματικά.

Mετά από δύο εβδομάδες μόνο με προπονήσεις κι έπειτα απ’ όσα είχαν συμβεί, ήταν ερωτηματικό η αντίδραση που θα είχαν οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ στον πρώτο ημιτελικό τηςStoiximan.grBasketLeagueαπέναντι στην ΑΕΚ . Φυσικά και δεν καθήλωσαν με την απόδοσή τους, ωστόσο παρουσίασαν καλύτερη εικόνα από το αναμενόμενο.

Με εξαίρεση το δεύτερο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός ακολούθησε το πλάνο του και προσπάθησε να δείξει πράγματα, σε μία περίοδο όπου αναζητά σταθερές στο παιχνίδι του, ώστε να πατήσει και να προετοιμαστεί για την συνέχεια όταν θα κρίνεται ο τίτλος. Με τον Γιάννη Μπουρούση να επιστρέφει ορεξάτος κάνοντας νταμπλ-νταμπλ και τον Κρις Σίνγκλετον να δείχνει από το ξεκίνημα τις διαθέσεις του οι «πράσινοι» έκαναν το πρώτο βήμα ενώ απόλυτα έτοιμος παρουσιάστηκε ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος. Δίκαια πάντως, τα βλέμματα στράφηκαν πάνω στο Νικ Καλάθη.

Ο αρχηγός του «τριφυλλιού» ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του σε πόντους κι έχει μεγάλο ενδιαφέρον ο τρόπος που προσέγγισε το παιχνίδι κόντρα στην Ένωση που το αντιμετώπισε με την τακτική της Φενέρ. Ο Καλάθης έπαιξε καλές άμυνες, μοίρασε στους συμπαίκτες του και όταν έφτιαξε την ψυχολογία του, πήρε το σουτ από τα 6.75 χωρίς να εκβιάζει προσπάθειες. Σε αντίθεση με τον έμπειρο γκαρντ, ο Μάικ Τζέιμς δεν είχε ανάλογη προσέγγιση στο ματς, δείχνοντας πως είναι εκτός κλίματος σε άμυνα κι επίθεση, ειδικά στο δεύτερο δεκάλεπτο και βέβαια είναι ένα ζήτημα η δική του ετοιμότητα κυρίως πνευματικά ενόψει των μαχών που θα κρίνουν τον τίτλο.

Από κει και πέρα, παρά το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός είχε μόλις ένα εύστοχο τρίποντο έφτασε τους 80 πόντους, προσπαθώντας να παίξει περισσότερο στοχευμένα, με υπομονή και καλή κυκλοφορία επιθετικά. Παράλληλα ο Πασκουάλ επέλεξε να κλείσει το ροτέισον από τη στιγμή που η ΑΕΚ αντέδρασε και παρουσία ανταγωνιστική εικόνα στη δεύτερη περίοδο.

Περιμένει να βγουν μπροστά

Είναι δεδομένο πως είχε αρνητικά σημεία η ομάδα του «τριφυλλιού», τα οποία πρέπει να διορθώσει όπως για παράδειγμα τα κενά διαστήματα ενώ περιμένει και από άλλους παίκτες να βγουν μπροστά στις επόμενες αναμετρήσεις. Όπως και να έχει μετά απ’ όσα συνέβησαν το τελευταίο διάστημα ήταν ένα κρίσιμο τεστ για τους «πράσινους», ο πρώτος ημιτελικός με την ΑΕΚ, οπότε θα έχει ενδιαφέρον η συνέχεια, ώστε να φανεί αν ο Παναθηναϊκός μπορεί να κάνει βήματα μπροστά στο κομμάτι της ετοιμότητας του, κάτι το οποίο είναι στόχος του Πασκουάλ.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ