ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο 6ος πρωταθλητής με μειονέκτημα έδρας

Ο 6ος πρωταθλητής με μειονέκτημα έδρας

Ο Παναθηναϊκός Superfoods κατέκτησε το πρωτάθλημα για 5η φορά στην ιστορία του έχοντας μειονέκτημα έδρας. Μόνο 6 φορές σε 31 σεζόν έχει συμβεί συνολικά κάτι τέτοιο στη Stoiximan.gr Basket League.

Από τη σεζόν 1986-87 και μετά, από τότε δηλαδή που καθιερώθηκε η Α1 (και αργότερα Stoiximan.gr Basket League) και εφαρμόστηκε για πρώτη φορά το σύστημα των Playoffs, μόνο έξι φορές έχει κατακτήσει μία ομάδα το πρωτάθλημα δίχως να έχει το πλεονέκτημα έδρας σε σειρά τελικών. Και ο Παναθηναϊκός το έχει κάνει στις πέντε από αυτές τις περιπτώσεις!

Η πρώτη ήταν το 1999, όταν οι "πράσινοι" κατέκτησαν το πρωτάθλημα μέσα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στον πέμπτο τελικό. Η δεύτερη ήταν δέκα χρόνια αργότερα, το 2009, όταν οι "πράσινοι" έφτασαν στο πρωτάθλημα με 3-1 νίκες. Με το ίδιο σκορ (3-1) κατέκτησαν τον τίτλο και το 2011, ενώ το 2013 "σκούπισαν" τη σειρά με τον Ολυμπιακό (3-0), νικώντας τον δύο φορές μέσα στο ΣΕΦ.

Η πέμπτη ήταν φυσικά χθες το βράδυ, με τον Παναθηναϊκό να κερδίζει με επιβλητικό τρόπο μέσα στο Φάληρο (82-71) και να κάνει το 3-2 στους τελικούς, ακριβώς όπως το 1999. Η άλλη ομάδα που έχει σπάσει το πλεονέκτημα έδρας σε σειρά τελικών είναι ο Ολυμπιακός. Συνέβη πάντως πολλά χρόνια πίσω, το 1993. Στις υπόλοιπες 25 σειρές τελικών η ομάδα με το πλεονέκτημα έδρας ήταν στο τέλος και αυτή που πανηγύρισε το πρωτάθλημα.

BASKET LEAGUE / ÔÅËÉÊÏÓ / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / ÔÅËÉÊÏÓ / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Οι υπόλοιποι αριθμοί του "πράσινου" θριάμβου

Άξια αναφοράς είναι και κάποια άλλα στοιχεία που αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ στην ιστοσελίδα του σχετικά με τον πρωταθλητή Παναθηναϊκό:

* Το 16ο του πρωτάθλημα (και 35ο συνολικά) στην STOIXIMAN.GR Basket League πανηγύρισε ο Παναθηναϊκός Superfoods που παράλληλα κατέκτησε και το ένατο (και 10ο συνολικά) νταμπλ στα χρόνια του επαγγελματικού μπάσκετ.

* Για τον Παναθηναϊκό Superfoods φετινό ρεκόρ ήταν οι 35 προσπάθειες έξω από τα 6,75μ., ενώ για πρώτη φορά στους τελικούς και δεύτερη φορά στα πλέι οφ είχε διψήφιο αριθμό εύστοχων τριπόντων.

* Με τα δύο μπλοκς που έκανε οΓιάννης Μπουρούσηςστο ΣΕΦ έφτασε τα 221 στην παρουσία του στη λίγκα και «έπιασε» στην 6η θέση των κορυφαίων μπλοκέρ στην ιστορία της STOIXIMAN.GR Basket League τοΓουόλτερ Μπέρι. Οι επόμενοι «στόχοι» του είναι ο 4ο2Δημήτρης Διαμαντίδης(με 227) και ο 5οςΚώστας Τσαρτσαρήςμε (με 224).

* Το πρώτο του double double στο ελληνικό πρωτάθλημα σημείωσε οΜάικ Τζέιμςπου τελείωσε το τελευταίο παιχνίδι της φετινής σεζόν με 11 πόντους και 10 ριμπάουντ. Επίσης ξεπέρασε και τα 100 ριμπάουντ στη λίγκα μετρώντας πλέον 105.

* ΟΚέι Σι Ρίβερςξεπέρασε τα 50 εύστοχα τρίποντα με τον Παναθηναϊκό Superfoods στη λίγκα καθώς με τα τρία εύστοχα που είχε στο ΣΕΦ έφτασε τα 52 (στα 125).

* ΟΑντώνης Φώτσηςανέβηκε στη 17η θέση των παικτών με τα περισσότερα παιχνίδια στη λίγκα καθώς έφτασε τις 352 συμμετοχές και ξεπέρασε κατά μία τον Κώστα Χαραλαμπίδη.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ