ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ντένμον, η συνέπεια κάνει τη διαφορά

GOMELSKY CUP / ×ÉÌÊÉ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
GOMELSKY CUP / ×ÉÌÊÉ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Μάρκους Ντένμον δείχνει να κερδίζει με το "καλημέρα" το στοίχημα του Τσάβι Πασκουάλ για τη θέση "2". Το ισορροπημένο παιχνίδι, η συνέπεια στις δύο πλευρές του παρκέ και η σύγκριση με τον Τζέιμς Φελντέιν.

Δύο είναι τα στοιχεία που μένουν από το φιλικό του Παναθηναϊκού Superfoods με τη Χίμκι για το Gomelsky Cup. Ένα θετικό και ένα αρνητικό. Από τη μία η συνέπεια που -συνεχίζει να- δείχνει ο Μάρκους Ντένμον στο γήπεδο, από την άλλη η (κατά κράτος) χαμένη μάχη των ριμπάουντ. Το δεύτερο ήταν ένα πρόβλημα που προέκυψε την ώρα του αγώνα, το άλλο ένα στοιχείο που κάνει την εμφάνισή του από αγώνα σε αγώνα. Με την ίδια συνέπεια.

Οι "πράσινοι" έχουν δώσει τέσσερα φιλικά που με Ούνικς Καζάν (63-65), ΤΣΣΚΑ Μόσχας (60-68), Αναντολού Εφές (102-97) και Χίμκι (70-73), με τον νεοαποκτηθέντα γκαρντ να ξεχωρίζει σε κάθε μία από αυτές τις αναμετρήσεις. Όχι απαραίτητα γιατί αποδεικνύεται σε "πρώτο βιολί", μα πολύ περισσότερο ότι δείχνει να κερδίζει το στοίχημα της συνέπειας. Δεν αποκτήθηκε άλλωστε με σκοπό να αποτελέσει πρώτη επιλογή στο μπροστινό μέρος του παρκέ, αλλά μια λύση που θα διατηρεί την ισορροπία. Ένας παίκτης που δεν θα ζητήσει πολλές μπάλες για να βρει ρυθμό, για να νιώσει χρήσιμος και να έχει σημαίνοντα ρόλο στο παιχνίδι της ομάδας.

Η "σούμα" από τα συγκεκριμένα φιλικά είναι η εξής: 57 πόντοι (14.3 μ.ο.), 4/7 δίποντα (57.1%), 13/22 τρίποντα (59.1%), 10/11 βολές (90.9%), 7 ριμπάουντ (1.8 μ.ο.), 14 ασίστ (3.5 μ.ο.), 5 λάθη (1.3 μ.ο.).

Η ουσία βέβαια δεν αντικατοπτρίζεται μόνο από τους αριθμούς, αλλά κι από αυτά που δείχνει στο γήπεδο. Κι επειδή προέκυψε στο ρόστερ ως αντικαταστάτης του Τζέιμς Φελντέιν, είναι λογικό να γίνονται συγκρίσεις. Στις οποίες βγαίνει -κατά κράτος- νικητής. Είτε μιλάμε για τη συνέπεια στο επιθετικό κομμάτι, είτε για τους τρόπους εκτέλεσης, είτε για τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιεί το σώμα και τα χέρια του στο πίσω μέρος του παρκέ.

Η αυτοπεποίθηση με την οποία εκτελεί άλλωστε είναι ευδιάκριτη. Δείτε για παράδειγμα πως ευστόχησε σε τρία διαδοχικά σουτ τριών πόντων απέναντι στη Χίμκι. Όλες οι εκτελέσεις ήταν μετά από ντρίμπλα (κάτι που δεν είχε σε τόσο μεγάλο βαθμό ο Τζέιμς Φελντέιν), δημιουργώντας παράλληλα έξτρα χώρο με μικρές και γρήγορες κινήσεις με τα πόδια.

Καλώς ή κακώς αυτό στο οποίο εστιάζουν οι περισσότεροι έχει να κάνει με τον αριθμό που γράφει η στατιστική στους πόντους, στο τέλος των αγώνων. Η συνεισφορά του όμως δεν περιορίζεται σε αυτό, παρότι αποκτήθηκε για να συνδράμει κατά βάση σε αυτό.

Στις πρώτες του ημέρες ως παίκτης του Παναθηναϊκού Superfoods, ο 27χρονος γκαρντ είχε εξηγήσει πως νιώθει έτοιμος για να αρπάξει την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε. Στην πράξη (έστω στα φιλικά) αποτυπώνει στο παρκέ τα λόγια που είχε χρησιμοποιήσει.

Πάνω απ όλα βέβαια είναι το περίφημο "consistency". Η περίφημη "συνέπεια" που αναζητούν οι προπονητές σε βάθος χρόνου από τους παίκτες τους. Αυτή είναι που δημιουργεί στους προπονητές την αίσθηση εμπιστοσύνης για κάποιους παίκτες, αυτή που σε πολλές περιπτώσεις μεταφράζεται από τον κόσμο ως "κόλλημα". Αν ένας παίκτης κάνει τη δουλειά του στο γήπεδο για μεγάλο διάστημα της σεζόν, όταν -κάποια στιγμή- περάσει περίοδο ντεφορμαρίσματος, δεν θα δει την εμπιστοσύνη του προπονητή να αναιρείται. Θα παραμένει "εκεί" με σκοπό να κάνει αυτό που ξέρει.

Κι ο Μάρκους Ντένμον δίνει την εντύπωση ενός παίκτη που μπορεί να έχει τέτοιο ρόλο στο "τριφύλλι". Για αρχή ως β' ρόλος, με τη δυνατότητα να βγει πιο μπροστά. Ούτως ή άλλως, στην παρούσα φάση είναι σε κατάσταση κατανόησης της φιλοσοφίας, του βάρους της φανέλας και του "πρέπει" που συνοδεύει κάθε ενέργειά του στις δύο πλευρές του παρκέ. Ο χρόνος κυλά υπέρ του και τον καθιστά μέρα με τη μέρα πιο σημαντικό για τη νέα του ομάδα.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ