ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Non stop στο ντέρμπι ο Παναθηναϊκός

Non stop στο ντέρμπι ο Παναθηναϊκός
INTIME SPORTS

Η αποστολή του Παναθηναϊκού έφτασε στην Ελλάδα το βράδυ του Σαββάτου (17/10), με τον Σάσα Τζόρτζεβιτς και τους παίκτες του να προετοιμάζονται σε μορφή... fast forward για το ντέρμπι της Δευτέρας (19/10, 20:30) με τον Ολυμπιακό.

Η ήττα από τη Λοκομοτίβ Κουμπάν χάλασε το σερί του Παναθηναϊκού στη φετινή αγωνιστική περίοδο, αλλά μπορεί να αποδειχθεί... μεταμφιεσμένη ευλογία . Το "τις πταίει" της προχθεσινής (16/10) αναμέτρησης, θα το αναλύσουν οι προπονητές του "τριφυλλιού" -με πρώτο και καλύτερο τον Σάσα Τζόρτζεβιτς, προκειμένου να μην επαναληφθούν τα ίδια λάθη.

Πέραν αυτού όμως, το Νο1 ζητούμενο για τους "πράσινους" είναι να παρουσιαστούν γεμάτοι ενέργεια από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Το κουραστικό ταξίδι στο Κρασοντάρ και η ένταση του αγώνα, που ήταν πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με αυτή του Ολυμπιακού με την Τσεντεβίτα (σ.σ.: προσθέστε ακόμη ότι ο Παναθηναϊκός έπαιξε την Παρασκευή, ενώ οι "ερυθρόλευκοι" την Πέμπτη), είναι δύο στοιχεία που επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση των παικτών.

Με τον Σάσα Τζόρτζεβιτς να πηγαίνει σε rotation εννιά παικτών στα τρία πρώτα παιχνίδια πάντως, είναι σαφής ο τρόπος προσέγγισης αγώνων με υψηλό βαθμό δυσκολίας. Όχι ότι "καίγονται" μονομιάς οι "μικροί" (σε καμία περίπτωση), αλλά είναι σαφές πως τη δεδομένη χρονική στιγμή ο προπονητής του Παναθηναϊκού έχει επιλέξει να πάει στα... σίγουρα. Κάτι που του βγήκε στις δύο πρώτες αναμετρήσεις (με Ολυμπιακό και Άρη), αλλά όχι στην τρίτη (με τη Λοκομοτίβ Κουμπάν). Όχι όμως σε βαθμό που θα τον κάνει να διαφοροποιήσει τη λειτουργία της ομάδας, μέχρι νεωτέρας.

Όπως και να έχει, μοιάζει δύσκολο να δούμε κάτι διαφορετικό από αυτά που παρουσίασαν οι "πράσινοι" μέχρι στιγμής. Δηλαδή την τάση να πιέζουν πολύ την μπάλα και τις πάσες μέσα ή έξω από το καλάθι, με στόχο να τρέξουν στο ανοιχτό γήπεδο. Όπως επίσης το ότι ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα θα πάρει αρκετές φορές την μπάλα με πλάτη στο καλάθι, ειδικά αν δεν αγωνιστεί ο Οθέλο Χάντερ -οπότε θα τεθεί θέμα φθοράς του Πάτρικ Γιανγκ.

Από εκεί και πέρα, η ψυχολογική προσέγγιση του ντέρμπι δεν αλλάζει. Ακόμη κι αν ο Παναθηναϊκός κέρδιζε στο Κρασνοντάρ, είναι σταθερές οι βάσεις πάνω στις οποίες δομείται το πλάνο του Σάσα Τζόρτζεβιτς. Όπως το ότι μία νίκη επί του Ολυμπιακού θα ξαναφτιάξει άμεσα την αυτοπεποίθηση των "πρασίνων", στο τέταρτο διαδοχικό πολύ απαιτητικό παιχνίδι του Παναθηναϊκού μέσα σε δέκα ημέρες.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ