ΜΠΑΣΚΕΤ

Μπουντούτσνοστ - Παναθηναϊκός: Πρωταγωνιστές - "καμικάζι"

Μπουντούτσνοστ - Παναθηναϊκός: Πρωταγωνιστές - "καμικάζι"
EUROKINISSI

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για τον Παναθηναϊκό, που βρήκε λύσεις με παίκτες οι οποίοι μπήκαν στην πορεία στο παιχνίδι και πηγαίνει στο ματς με τον Ολυμπιακό έχοντας καλύτερη ψυχολογία.

Με μία νίκη απέναντι στη Μπούντουτσνοστ φυσικά και δε λύνει όλα τα προβλήματα αλλά ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ , έκανε αυτό το οποίο έπρεπε, παίρνοντας το θετικό αποτέλεσμα σε μία δύσκολη έδρα. Πρώτα απ’ όλα επειδή δε χωρούσε άλλο στραβοπάτημα τη δεδομένη στιγμή και ειδικά από μία ομάδα που δεν έχει υψηλούς στόχους στη EuroLeague .

Για 30 λεπτά η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ έδειχνε πώς οδεύει γι’ ακόμα ένα δύσκολο βράδυ, ωστόσο όταν χρειάστηκε… πάτησε το γκάζι και κάπως έτσι πηγαίνει με άλλη ψυχολογία στο πρώτο ντέρμπι της χρονιάς απέναντι στον Ολυμπιακό και ιδιαιτέρως σημαντικό την επόμενη εβδομάδα. Οι "πράσινοι" αναζητούν την ταυτότητά τους και τη σταθερότητα, ωστόσο βάζουν κάποιες βάσεις βελτιώνοντας την άμυνα τους. Άλλωστε σε αυτόν τον τομέα είχαν μεγαλύτερη συνέπεια σε σχέση με την επίθεση όπου υπήρχε πρόβλημα μέχρι να μπουν τα σουτ.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο όμως… τιμώρησαν τους αντιπάλους τους από μακριά, με τον Ντεσόν Τόμας στο καλύτερο του παιχνίδι φέτος, τον Ιωάννη Παπαπέτρου και τον Νίκο Παππά να δίνει ενέργεια στις δύο πλευρές του γηπέδου παίζοντας ακόμη και πόιντ γκαρντ. Σε αυτή τη σημαντική προσπάθεια ο Νικ Καλάθης είχε συνεισφορά καθώς άγγιξε το νταμπλ-νταμπλ δίνοντας ώθηση στους συμπαίκτες του και φυσικά παρουσίασε διαφορετικούς πρωταγωνιστές οι οποίοι ήρθαν από τον πάγκο κι έβγαλαν την ομάδα από το αδιέξοδο. ΗEuroLeagueέχει δρόμο και τώρα ο Παναθηναϊκός έχει μια καλή ευκαιρία να μπει στο σωστό δρόμο συνεχίζοντας τις νίκες στη διοργάνωση, αυτή τη φορά απέναντι στον Ολυμπιακό.

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΒΡΑΔΥ

Για να δούμε τα πράγματα πιο αναλυτικά, σε ακόμα ένα εκτός έδρας παιχνίδι ο Παναθηναϊκός έκανε όσα δεν έπρεπε στο ξεκίνημα. Αρχικά με τον Λοτζέσκι στο "2" και τον Αντετοκούνμπο στο "3", προσπάθησε να βρει ενέργεια και σκορ. Σε συνδυασμό με την καλή του άμυνα κατά διαστήματα κατάφερε να πάρει το προβάδισμα παρά το διαγωνισμό λαθών από τις δύο ομάδες, ωστόσο γι’ ακόμα ένα παιχνίδι δεν πήρε τίποτα από τον Τζέιμς Γκιστ και τον Στεφάν Λάσμε.

ΜΠΟΥΝΤΟΥΤΣΝΟΣΤ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ / ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΜΠΟΥΝΤΟΥΤΣΝΟΣΤ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ / ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η είσοδος του Γιώργου Παπαγιάννη έδωσε μια ώθηση στην ομάδα του "τριφυλλιού" και λύσεις επιθετικά. Φυσικά αυτό είναι αισιόδοξο μήνυμα για τη συνέχεια, ώστε ο Πασκουάλ να υπολογίζει ακόμη περισσότερο στο νεαρό σέντερ. Παρόλα αυτά, με εξαίρεση το ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου όπου ο Παναθηναϊκός ξέφυγε με εννέα πόντους διαφορά, δεν μπόρεσε να επιβάλλει το ρυθμό. Με δυσκολία έβρισκε διαδρόμους στο πέντε εναντίον πέντε, με συνέπεια οι γηπεδούχοι να φέρουν το ματς στα ίσια στο τέλος του πρώτου μέρους (31-31).

ΑΜΥΝΑ, ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΥΣΤΟΧΙΑ

Με τον τρόπο που εξελισσόταν η αναμέτρηση, οι "πράσινοι" έφερναν στη μνήμη εικόνες από παλιότερους εκτός έδρας αγώνες οι οποίοι δεν είχαν ευχάριστο τέλος. Το σκηνικό του αγώνα όμως, ανατράπηκε στη τελευταία περίοδο όπου η ομάδα του "τριφυλλιού" αφού έκανε καλή δουλειά αμυντικά, βρήκε πόντους από τα 6.75. Σταμάτησε τις αβίαστες κακές επιλογές και βελτίωσε για τα καλά τη σχέση ασίστ-λάθη. Η διαφορά ποιότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν δεδομένη, οπότε από τη στιγμή που η διαφορά άρχισε να γίνει ήταν πιο δύσκολο για τους γηπεδούχους να επιστρέψουν.

Βέβαια δε το έβαλαν κάτω αλλά ο Παναθηναϊκός διατήρησε το προβάδισμα στα τελευταία κρίσιμα λεπτά, φτάνοντας στην επικράτηση. Φυσικά, είναι ανεπίτρεπτο να σπαταλάει με άνεση διψήφιες διαφορές. Πλέον έχει το χρόνο μπροστά του να βελτιωθεί, ωστόσο πρέπει να το κάνει άμεσα. Η αποστολή στηEuroLeagueέχει δυσκολίες και προκλήσεις όπως αυτή κόντρα στον Ολυμπιακό όπου οι "πράσινοι" θα έχουν την ευκαιρία να βελτιώσουν κι άλλο τη ψυχολογία του όπως και την εικόνα τους. Προέχει όμως το ματς με τον Προμηθέα…

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ