ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μποντίρογκα: "Δεν ξεχνάω το ΣΕΦ και την Μπολόνια"

Μποντίρογκα: "Δεν ξεχνάω το ΣΕΦ και την Μπολόνια"
STOLISVAGGELIS

Λίγη ώρα αφού το "Honouring Our Legacy" ολοκληρώθηκε, ο Ντέγιαν Μποντίρογκα μίλησε στο Sport24.gr για τις επιστροφές... καταστροφές στο ΟΑΚΑ, και τις δύο βραδιές που δεν θα ξεχάσει ποτέ.

Ήρθε για τρίτη φορά μέσα σε έντεκα χρόνια για να συναντήσει τον Παναθηναϊκό. Αυτή τη φορά όμως όχι ως αντίπαλος, αλλά ως ο αγαπημένος της "πράσινης" εξέδρας. Για να πούμε την αλήθεια βέβαια, ουδέποτε έπαψε να είναι τέτοιος. Ακόμη κι όταν αντιμετώπισε το "τριφύλλι" στα Πατήσια (με την Μπαρτσελόνα) και το ΟΑΚΑ (με τη Ρόμα), πάντα υπήρχε κάτι... στην ατμόσφαιρα. Δεν το λέμε εμείς, το λέει κι ο ίδιος!

Ο Ντέγιαν Μποντίρογκα έζησε ξανά ανάλογες στιγμές με αυτές στα Πατήσια και το ΟΑΚΑ. Σαν να μην πέρασε μια μέρα. Η μόνη διαφορά είναι πως ο συναισθηματισμός της βραδιάς ήταν ακόμη πιο μεγάλος, ακόμη πιο έντονος.

Μποντίρογκα: "Δεν ξεχνάω το ΣΕΦ και την Μπολόνια"
STOLISVAGGELIS

Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι εργάστηκαν και οργάνωσαν αυτή τη γιορτή. Ήταν μια πολύ έντονη βραδιά, από συναισθηματικής άποψης", ήταν οι πρώτες του κουβέντες στο Sport24.gr, πριν συνεχίσει λέγοντας πως " είναι μεγάλη μου χαρά να βρίσκομαι ξανά στο ΟΑΚΑ, για τον Παναθηναϊκό. Να βλέπω πάλι τους φιλάθλους της ομάδας και να σκέφτομαι πως είναι τιμή μου που έπαιξα γι αυτούς στην καριέρα μου. Χάρη στον κόσμο και την αγάπη όλων στον Παναθηναϊκό, δεν θα ξεχάσω ποτέ όσα έζησα εδώ. Μου έδωσαν όλοι πολλή αγάπη. Ο Παναθηναϊκός για μένα είναι κάτι ξεχωριστό".

Το τρίπτυχο της επιτυχίας στον Παναθηναϊκό ήταν "αγάπη, αφοσίωση, δουλειά". Με αυτό ως μπούσουλα βάδισε (κι) αυτός όσο φορούσε τη φανέλα με το τριφύλλι. Κι ως αποτέλεσμα " κατακτήσαμε πολλούς τίτλους μαζί", όπως θυμήθηκε, για να προσθέσει: " Έχω υπέροχες αναμνήσεις. Ζήσαμε πολλά, όχι μόνο εγώ αλλά γενικότερα όλοι οι παίκτες που περάσαμε από αυτόν τον σύλλογο. Δεν πρέπει ποτέ να ξεχάσουμε πως η οικογένεια Γιαννακόπουλου έκανε πάρα πολλά γι αυτή την ομάδα. Δεν υπάρχουν πολλοί σύλλογοι στον κόσμο που κάνουν τόσα πολλά, που καταφέρουν τόσα πράγματα στο υψηλότερο επίπεδο. Είμαι περήφανος που υπήρξα κομμάτι της ιστορίας του Παναθηναϊκού".

Η υποδοχή στα Πατήσια

Όταν του ζητήσαμε να μας περιγράψει τι θυμάται από την πρώτη και τη δεύτερη φορά που τιμήθηκε από τον Παναθηναϊκό ξεκαθάρισε πως " είναι διαφορετικές, αλλά πίστεψέ με είναι χαρά μου να επιστρέφω στο ΟΑΚΑ. Μιλάμε για τους καλύτερους οπαδούς. Ό,τι έγινε στα Πατήσια ή πιο μετά όταν ήρθα ως παίκτης της Ρόμα, είναι πάντοτε χαρά μου να βλέπω τους φίλους του Παναθηναϊκού", πριν τονίσει:

" Ήταν μεγάλη μου χαρά που υπήρξα μέρος της τεράστιας ιστορίας του συλλόγου, ώστε να βοηθήσω στα τέσσερα χρόνια που έπαιξα εδώ να "χτίσουμε" -μαζί με τους συμπαίκτες μου- κάτι τόσο ξεχωριστό, την ιστορία του Παναθηναϊκού".

Έχει καθόλου στο μυαλό του ότι μπορεί σε πέντε ή δέκα χρόνια να... ξαναπεράσει μια βόλτα από το ΟΑΚΑ, για να ζήσει κάτι ανάλογο; " Δεν το σκέφτομαι. Απλά έχω στο μυαλό μου τι έζησα απόψε", απάντησε, πριν συνεχίσει λέγοντας πως " όλα αυτά έγιναν χάρη στην οικογένεια Γιαννακόπουλου. Κάθε φορά που έρχομαι, θυμάμαι όσα περάσαμε μαζί. Έχουμε μια ξεχωριστή σχέση. Είναι πολύ συναισθηματικό να βλέπω τον Φραγκίσκο (Αλβέρτη), τον Αντώνη (Φώτση) και τον Δημήτρη (Διαμαντίδη) μετά από τόσα χρόνια".

Η εμφάνισή του στο "Honouring Our Legacy"

Υπάρχουν άραγε λέξεις για να αποτυπώσουν αυτά που είδε, αυτά που άκουσε, αυτά που ένιωσε; " Είναι πολύ δύσκολο να περιγράψω αυτό που αισθάνομαι, αυτό που έχω μέσα στην καρδιά μου", παραδέχθηκε πριν ολοκληρώσει τις δηλώσεις του στο Sport24.gr με μια παραδοχή: " Δεν θα ξεχάσω ποτέ το ΣΕΦ και την Μπολόνια", είπε όταν ρωτήθηκε τι θυμάται πιο έντονα.

Για την ακρίβεια δεν χρειάστηκε καν να ολοκληρώσουμε την ερώτηση. Με το που κατάλαβε περί τίνος επρόκειτο, απάντησε μονομιάς. Μιλάμε άλλωστε για δύο βράδια που καθόρισαν εν πολλοίς το λαμπρό μέλλον του Παναθηναϊκού. Το "διπλό" στο ΣΕΦ και το τρίτο ευρωπαϊκό είχαν -έντονα- (και) τη δική του σφραγίδα.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ