ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μπλακ άουτ και ήττα για Παναθηναϊκό, 73-70 από τη Χίμκι

GOMELSKY CUP / ×ÉÌÊÉ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
GOMELSKY CUP / ×ÉÌÊÉ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Παρά το ρεσιτάλ του Μάρκους Ντένμον στην τελευταία περίοδο, ο Παναθηναϊκός Superfoods δεν τα κατάφερε απέναντι στη Χίμκι για το Gomelsky Cup. Το μπλακ άουτ στο τελευταίο δίλεπτο έφερε την "πράσινη" ήττα στη Μόσχα (73-70).

Ο Κρις Σίνγκλετον (αρχικά) και ο Μάρκους Ντένμον (εν συνεχεία) έκαναν τη διαφορά για τον Παναθηναϊκό Superfoods στο φιλικό με τη Χίμκι, αλλά δεν έφταναν. Οι δύο ξένοι του "τριφυλλιού" ανέλαβαν για μία ακόμη φορά επιθετικές πρωτοβουλίες, εξελίχθηκαν σε ηγετικές φυσιογνωμίες, αλλά στο τέλος η ρωσική ομάδα ήταν αυτή που πήρε τη νίκη (73-70) στον α' ημιτελικό του Gomelsky Cup.

Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ πέταξε στα σκουπίδια το +6 του 38ου λεπτού, χάνοντας στο φινάλε την ευκαιρία να στείλει τον αγώνα στην παράταση, αφού το τρίποντο του Νικ Καλάθη στην εκπνοή βρήκε το σίδερο.

Αν στα "συν" της βραδιάς ήταν η δράση των δύο αυτών ξένων της ομάδας, στα "πλην" θα μπορούσαν κάλλιστα να καταγραφούν τόσο η χαμένη μάχη των ριμπάουντ (22 έναντι 40!), όσο και τα λάθη που έγιναν στην τελική ευθεία του αγώνα κι έφεραν τη ρωσική ανατροπή. Μπορεί ο συνολικός αριθμός (8) να είναι πολύ μικρός για την ελληνική ομάδα, αλλά αξίζει να σημειωθεί πως τα μισά εξ αυτών έγιναν στην τελευταία περίοδο. Κρατήστε επίσης τις 9/17 βολές στον αγώνα.

Την Πέμπτη (28/9), στην πρόβα τζενεράλε τους στα φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας, οι "πράσινοι" θα αντιμετωπίσουν την Νταρουσάφακα (17:00).

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο τρόπος με τον οποίο ξεκίνησαν τον αγώνα οι "πράσινοι" ήταν εντυπωσιακός αφού το +10 (0-10) προέκυψε μόλις στο 3ο λεπτό της αναμέτρησης. Διαφορά που πάντως δεν διατήρησαν για αρκετή ώρα, δεδομένης της υπεροχής της Χίμκι στα ριμπάουντ. Η ρωσική ομάδα επένδυσε στις δεύτερες επιθέσεις που είχε, για να μαζέψει τη διαφορά και να φτάσει στο -3 (16-19) με την ολοκλήρωση της α' περιόδου, που βρήκε τον Αλεξέι Σβεντ να παίρνει τα πρώτα του λεπτά τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Αυτός ήταν κι ο λόγος που το παιχνίδι άλλαξε πλήρως εικόνα στο πρώτο πεντάλεπτο της β' περιόδου, με το δικό του σουτ τριών πόντων να δίνει το προβάδισμα στη Χίμκι για πρώτη φορά μέχρις εκείνο το σημείο (22-21 στο 15'). Ο Τσάβι Πασκουάλ κάλεσε τάιμ άουτ σε εκείνο το σημείο, κι η αντίδραση των παικτών του ήταν άμεση. Με τον Κρις Σίνγκλετον να ξεχωρίζει, ήρθαν τα 3/3 τρίποντα και το +8 (24-32) στο 18ο λεπτό.

Το "πράσινο" προβάδισμα έπεσε στους τέσσερις (32-36) με την ολοκλήρωση του α' μέρους, που βρήκε το "τριφύλλι" να χάνει κατά κράτος τη μάχη των ριμπάουντ (11 έναντι 24).

Η συγκεκριμένη στατιστική κατηγορία συνέχισε να κάνει "ζημιά" στον Παναθηναϊκό Superfoods στη γ' περίοδο, παρά τις προσπάθειες των Κρις Σίνγκλετον, Τζέιμς Γκιστ και Ζακ Όγκαστ. Ο πρώτος πήρε πρωτοβουλίες, έξτρα βοήθειες από τον Νικ Καλάθη, αλλά η Χίμκι δεν άφηνε το "τριφύλλι" να ξεφύγει στο σκορ. Ακόμη κι όταν προέκυψε το +7 (39-46 στο 27') της ομάδας του Τσάβι Πασκουάλ, η αντίδραση ήταν άμεση για να φέρει το νέο ρωσικό προβάδισμα (53-52) με την ολοκλήρωση του δεκαλέπτου.

Ο αγώνας ήταν -για τα καλά- ντέρμπι, με τις δύο ομάδες να κάνουν πλέον πιο εύκολα το λάθος, δεδομένης της κούρασης που προέκυπτε εν τη εξελίξει του αγώνα. Στην τελική ευθεία του αγώνα, ο Μάρκους Ντένμον ήταν αυτός που φώναξε "παρών". Ο νεοαποκτηθείς γκαρντ (που έπαιξε με τον Νίκο Παππά στο πλευρό του, κατά βάση) είχε 3/3 τρίποντα σε διάστημα δύο λεπτών, για να δώσει στην ομάδα του το +6 (62-68) με 2'24'' για το φινάλε.

Οι περσινές παθογένειες έκαναν όμως ξανά την εμφάνισή τους, το "τριφύλλι" υπέστη μπλακ άουτ από εκείνο το σημείο κι έπειτα, με αποτέλεσμα η νίκη να καταλήξει στα χέρια της Χίμκι. Ο Τσαρλς Τζένκινς ήταν αυτός που "έγραψε" το τελικό σκορ με 2/2 βολές στα 3.1'', αφού στην τελευταία επίθεση του σαρανταλέπτου ο Νικ Καλάθης βρήκε το σίδερο από τα 6μ75.

Τα δεκάλεπτα: 16-19, 32-36, 53-52, 73-70.

ΧΙΜΚΙ (Μπαρτζώκας): Σβεντ 18 (3 τρίπ., 6 ριμπ., 5 ασ.), Χάνεϊκατ 1, Βιάλτσεφ, Μάρκοβιτς 12 (2 τρίπ., 6 ασ.), Σκοκόλοφ 7 (3/8 βολ.), Μόνια 3 (1), Γκιλ 10 (7 ριμπ.), Τοντόροβιτς 4, Ζούμπκοφ, Άντερσον 6 (7 ριμπ.), Τζένκινς 12 (2).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ SUPERFOODS (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 19 (4/5 τρίπ., 6 ριμπ.), Ρίβερς 3 (1/7 σουτ), Παππάς 2, Ντένμον 22 (5/6 τρίπ.), Γκιστ 7 (4/5 δίπ.), Βουγιούκας 2, Γκάμπριελ 3, Όγκαστ 4, Λοτζέσκι 2, Καλάθης 6 (3/9 σουτ, 6 ασ.), Αντετοκούνμπο 2.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ