ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μπιέντοφ: "Ο Ολυμπιακός μάς έδωσε αυτοπεποίθηση"

Μπιέντοφ: "Ο Ολυμπιακός μάς έδωσε αυτοπεποίθηση"

Ο ασίσταντ κόουτς του Παναθηναϊκού, Γκόραν Μπιέντοφ, μίλησε στο Sport24.gr για το βαθύτερο κέρδος της διπλής επικράτησης επί του Ολυμπιακού, αλλά και όσα "χτίζουν" οι "πράσινοι" τη φετινή αγωνιστική περίοδο.

Οι δύο πρώτες εβδομάδες της νέας σεζόν ήταν για τον Παναθηναϊκό κάτι παραπάνω από απαιτητικές, αφού περιελάμβαναν δύο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, δύο εκτός έδρας δοκιμασίες σε Θεσσαλονίκη (με Άρη) και Κρασνοντάρ (με Λοκομοτίβ Κουμπάν), αλλά και την αναμέτρηση με την Καρσίγιακα στο ΟΑΚΑ.

Μέσα σε όλα, μην ξεχνάτε πως οι "πράσινοι" ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους μεταξύ Ασίας και Ευρώπης, λόγω του Euroleague Tour και του "Gomelsky Cup". Με αποτέλεσμα οι παίκτες να είναι αρκετά κουρασμένοι και να μην προπονηθούν όπως ήθελαν ο Σάσα Τζόρτζεβιτς και οι συνεργάτες του.

" Τα ταξίδια πήραν την ενέργεια και τον χρόνο για να προπονηθούμε, αλλά μας έδωσαν την ευκαιρία να είμαστε μαζί, να μάθει καλύτερα ο ένας τον άλλον. Αυτό ήταν ένα θετικό της όλης ιστορίας", δήλωσε αρχικά -μιλώντας στο Sport24.gr- ο Γκόραν Μπιέντοφ, με τον ασίσταντ κόουτς του Παναθηναϊκού να ερωτάται εν συνεχεία για τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του "τριφυλλιού":

" Όλα έχουν να κάνουν με την άμυνα. Μπορεί να κερδίσουμε κάποια παιχνίδια με την επίθεση, αλλά όλα τα σπουδαία κρίνονται στην άμυνα. Έχουμε παίκτες που τους αρέσει η άμυνα. Είναι πολύ σημαντικό αυτό για την ομάδα που "χτίζουμε". Έχουμε εξαιρετικά παιδιά, θα το επαναλάβω πως τους αρέσει να παίζουμε ομαδικά", τόνισε.

Αλήθεια, πέραν της πρόκρισης και του αήττητου στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ, τι άλλο κέρδισε ο Παναθηναϊκός από το 2/2 επί του Ολυμπιακού; Ο Γκόραν Μπιέντοφ απάντησε πως " ο Ολυμπιακός είναι μια πολύ σκληρή ομάδα. Δεν είχαμε χρόνο να ξεκουραστούμε και να προετοιαστούμε όπως θέλαμε. Το γεγονός πως κερδίσαμε δύο φορές τον Ολυμπιακό μέσα σε δέκα ημέρες έφτιαξε πολύ την ψυχολογία και την αυτοπεποίθησή μας. Μας έφερε τα πάντα, ενθουσιασμό, καλή διάθεση, ακόμη και τύχη στην πορεία. Αυτή η ενέργεια και η αυτοπεποίθηση που αποκτήσαμε είναι πολύ σημαντική για εμάς", για να προσθέσει:

" Δεν έχουμε έναν συγκεκριμένο πρώτο σκόρερ, σε κάθε παιχνίδι είναι ένας άλλος. Αυτό κάνει πολύ πιο δύσκολη τη δουλειά των αντιπάλων μας. Αν επικεντρωθούν σε κάποιον, υπάρχει κάποιος άλλος που θα κάνει τη διαφορά. Είτε σκοράροντας, είτε δημιουργώντας".

Μπιέντοφ: "Ο Ολυμπιακός μάς έδωσε αυτοπεποίθηση"
INTIME SPORTS

Μπορεί. Είμαστε μια νέα ομάδα. Ξεκινήσαμε την προετοιμασία χωρίς τέσσερις βασικούς παίκτες και τον προπονητή μας. Πήγαμε απευθείας για ταξίδι στην Κίνα και τη Ρωσία. Έχουμε κάνει μόλις εννιά προπονήσεις όλοι μαζί από το διάστημα που επιστρέψαμε από τα φιλικά. Πλέον έχουμε χρόνο να προπονηθούμε όπως θέλουμε. Σε έναν μήνα περίπου θα είμαστε μεγάλο ποσοστό στον βαθμό που θέλουμε", ανέφερε για να ολοκληρώσει όσα είχε να πει στο Sport24.gr αναφερόμενος στους Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και Γιώργο Παπαγιάννη, που πήραν για πρώτη φορά φέτος χρόνο συμμετοχής στο εντός έδρας παιχνίδι με την Καρσίγιακα:

" Ήταν πολύ απαιτητικό το ξεκίνημά μας, οπότε δεν ήταν εύκολο να μπουν. Θέλουμε να πάρουν ευκαιρίες, είναι πολύ καλοί παίκτες. Στο ελληνικό πρωτάθλημα θα πάρουν αρκετό χρόνο συμμετοχής. Χρειάζεται υπομονή όμως, να μην πιέσει κανείς τα παιδιά. Έχουν μια μεγάλη ευκαιρία να παίζουν στο πλευρό του Δημήτρη Διαμαντίδη, του Νικ Καλάθη και των άλλων παιδιών, οπότε θα πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι και έτοιμοι ανά πάσα ώρα και στιγμή".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ