ΜΠΑΣΚΕΤ

Μπερτομέου για Παύλο Γιαννακόπουλο: "Αξεπέραστο ό,τι έκανε για το ευρωπαϊκό μπάσκετ"

ΤΟΥΡΝΟΥΑ "ΠΑΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ" / ΕΚΔΗΛΩΣΗ - GALA (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
ΤΟΥΡΝΟΥΑ "ΠΑΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ" / ΕΚΔΗΛΩΣΗ - GALA (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Τζόρντι Μπερτομέου μίλησε με πολύ όμορφα λόγια για τον Παύλο Γιαννακόπουλο με αφορμή το 1ο τουρνουά που θα διεξαχθεί στη μνήμη του ιστορικού παράγοντα του Παναθηναϊκού.

Ο Τζόρντι Μπερτομέου και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έθαψαν το τσεκούρι του πολέμου , με την παρουσία του Προέδρου της EuroLeague στην Αθήνα για το 1ο τουρνουά "Παύλος Γιαννακόπουλος" - το οποίο ανοίγει σήμερα την αυλαία του - να είναι η ξεκάθαρη απόδειξη για αυτό.

Ο ισχυρός άνδρας της EuroLeague έδωσε το παρών και στο γκαλά που έγινε χθες το βράδυ (26/9) ενόψει της έναρξης του τουρνουά και είχε να πει κάποια πράγματα για τον Παύλο Γιαννακόπουλο, τον οποίο χαρακτήρισε "φίλο" του και μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μπερτομέου: "Είχα την τιμή και το προνόμιο να είμαι φίλος με τον Παύλο για αρκετά χρόνια. Η προσωπικότητά του και η κληρονομιά που αφήνει πάνε πιο πέρα από τον Παναθηναϊκό, πιστεύω πως ότι έκανε για αυτό το κλαμπ αλλά βασικά κυρίως ό,τι έκανε για το ευρωπαϊκό μπάσκετ ήταν κάτι μοναδικό και αξεπέραστο. Όλη η οικογένεια του ευρωπαϊκού μπάσκετ θα πρέπει να εκφράσει την ευγνωμοσύνη της για όσα μας έδωσε και βοήθησε στο να φτάσουμε σε αυτό που είναι το ευρωπαϊκό μπάσκετ σήμερα. Θα πρέπει όλοι να τιμούμε τη μνήμη του.

Όταν μάθαμε τα νέα για την απώλεια του Παύλου Γιαννακόπουλου ήμασταν όλοι συντετριμμένοι. Σε όλη την Ευρώπη έγινε αυτό. Είχε επιρροή σε όλο το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Πήγε τον Παναθηναϊκό σε ένα επίπεδο που δεν είχε βρεθεί κανένας πριν, τον έκανε μια πραγματική υπερδύναμη του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Σε όλη την Ευρώπη αναγνώριζαν τι έκανε συνολικά για το μπάσκετ και αυτό ήταν κάτι που έβγαινε από τα σύνορα της Ελλάδας και ταξίδεψε σε όλη την Ευρώπη”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ