ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μπατίστ παρόντος, Ντρου απόντος

Μπατίστ παρόντος, Ντρου απόντος
Μπατίστ INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Πέμπτη τον Πανιώνιο, με τον Μάικ Μπατίστ να επιστρέφει και τον Δημήτρη Ιτούδη να τονίζει ότι η διακοπή έκανε καλό στην ομάδα του.

Ο Μάικ Μπατίστ είναι έτοιμος μετά από ενάμιση μήνα να φορέσει ξανά την εμφάνιση του Παναθηναϊκού, σε αντίθεση με τον Ντρου Νίκολας που θα προφυλαχθεί ενόψει Ολυμπιακού.

Οι πράσινοι περιμένουν τον κόσμο του, να τους βοηθήσει στο πρώτο παιχνίδι του 2011, με τον Δημήτρη Ιτούδη να τονίζει ότι η διακοπή του πρωταθλήματος έκανε καλό στους πράσινους.

Ο Πανιώνιος πάντως δεν είναι κακή ομάδα και αυτό τόνισε και ο συνεργάτης του Ζέλικο Ομπράντοβιτς... «Έχουμε να κάνουμε με μια ομάδα που παίζει με ταχύτητα μιας κολεγιακής ομάδας και λόγω της ηλικίας που έχουν οι περισσότεροι παίκτες, αλλά και λόγω του τρόπου παιχνιδιού της», ήταν τα πρώτα λόγια του και συμπλήρωσε «Ακολουθούν πιστά τις εντολές του προπονητή. Έχουν πολύ ψηλό επίπεδο έντασης. Ιδιαίτερα στο πέντε εναντίον πέντε εκτελούν πολύ σωστά τα συστήματά τους. Το παιχνίδι είναι έτσι «στημένο» για τη δημιουργία των τριών γκαρντ, των Βούγιανιτς, Μπατή και ΜακΛίοντ.

Αυτοί οι τρεις έχουν καταστάσεις από πικ εντ ρολ, απομονώσεις και είναι παίκτες που έχουν εμπειρία, ιδιαίτερα ο Βούγιανιτς και ο Μπατής. Στο παιχνίδι του Πανιωνίου είναι πολύ σημαντικά τα τεσσάρια τους, ο Τσιάρας και ο Μπάρλος, οι οποίοι ακολουθούν τη δημιουργία των γκαρντ και γενικότερα της ομάδας. Είναι έτσι στημένο το παιχνίδι, ώστε αυτά τα δύο τεσσάρια να ανοίγουν τις αντίπαλες άμυνες, σουτάροντας από μακριά. Ξέρουμε ότι πρόσφατα έγινε και μια αλλαγή στο ρόστερ.

Έφυγε ο Ελονού και ήρθε ο Κόβιλ που είχε αγωνιστεί στη ΛεΜαν. Ξέρουμε τα στοιχεία του, έχουμε εικόνα από τον παίκτη. Γενικότερα, πρέπει να ανταπεξέλθουμε σ’ αυτό το επίπεδο της αθλητικής συμπεριφοράς που έχει ο Πανιώνιος και στο ανοιχτό γήπεδο, αλλά και στα ματσαρίσματα στο μισό γήπεδο. Είναι μια ομάδα, η οποία παίζει με ψηλό ρυθμό, οπότε πρέπει να αντιδράσουμε σωστά σε αυτό το κομμάτι. Είναι μια καλή αθλητική ομάδα, η οποία παίζει και καλή άμυνα. Έχει και αδυναμίες σίγουρα, πάνω σ’ αυτές δουλεύουμε».

Οι πράσινοι πάντως είναι καλά και αυτό περιμένει και ο Ιτούδης να φανεί στο γήπεδο... «Προπονούμαστε αρκετά καλά σε σχέση με τις απουσίες που έχουμε. Το θετικό είναι ότι ο Μπατίστ ανεβάζει ρυθμούς, ο Νίκολας μπαίνει σταδιακά… Γενικότερα με τις απουσίες που έχουμε η ομάδα ανταπεξέρχεται αρκετά καλά. Είναι ο πρώτος μας αγώνας μετά τη διακοπή, η οποία θεωρώ ότι μας έκανε καλό, κρίνοντας από την εικόνα που είχαμε στις προπονήσεις. Οι παίκτες έχουν φρεσκάδα, φαίνονται ότι είναι ξεκούραστοι. Ελπίζω να μας βγει και στο παιχνίδι, όπως ελπίζω να έχουμε και τον κόσμο κοντά μας από αυτόν τον πρώτο αγώνα της χρονιάς», ολοκλήρωσε.

Το παιχνίδι ξεκινάει στις 17.00 στο ΟΑΚΑ και εισιτήρια θα πωλούνται και σήμερα ως τις 8 το απόγευμα στην θύρα 10 στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας, ενώ αναμένεται νέα ανακοίνωση για αύριο.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ