ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μπαλτάκος: "Γι' αυτό συνεχίζουμε στην Euroleague"

Μπαλτάκος: "Γι' αυτό συνεχίζουμε στην Euroleague"

Το ευρωπαϊκό μπάσκετ βρίσκεται σε φουλ διεργασίες και ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Τάκης Μπαλτάκος, μίλησε για την απόφαση των "πράσινων" να συμμετάσχουν στην Euroleague της επόμενης δεκαετίας.

Οι διεργασίες για το μέλλον του ευρωπαϊκού μπάσκετ συνεχίζονται, με τη FIBA να προχωρά με το project του Champions League και τον Παναθηναϊκό να ενημερώνει ότι θα συμμετάσχει τελικά στην Euroleague της νέας εποχής, αυτό το υπερ-πρωτάθλημα της Ευρώπης .

Στο μεταξύ, ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Τάκης Μπαλτάκος, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή "Ώρα των Πρωταθλητών" της NOVA, όπου αναφέρθηκε στην απόφαση των "πράσινων" να συνεχίσουν να πορεύονται με την Euroleague Basketball .

"Δεν έχουμε δει τις δύο διοργανώσεις. Αν είχαμε δει την δεύτερη διοργάνωση, ίσως θα είχαμε άλλη αντιμετώπιση. Η FIBA το λέει, αλλά δεν το έχουμε δει. Εμείς δεν υπογράψαμε στις 10/11, όταν υπέγραψαν οι άλλες δέκα ομάδες. Ο λόγος έγκειται στο ότι ο Παναθηναϊκός είναι ο πολυνίκης με έξι πρωταθλήματα Ευρώπης και θέλουμε να σκεφτόμαστε πάντα το καλό της ομάδας. Επρόκειτο για ένα συμβόλαιο για 10 χρόνια. Ηταν απαραίτητη η περίσκεψη. Επιπλέον δεν είχαμε λάβει μέρος στις διαπραγματεύσεις. Αν βλέπαμε πως υπήρχε ένα άλλο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, ίσως να το σκεφτόμασταν. Δεν το είδαμε αυτό. Επειδή κινδύνευε η ομάδα να υποστεί ζημιά, σκεφτήκαμε πως ήρθε η ώρα να υπογράψουμε" ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εν συνεχεία ο αντιπρόεδρος της "πράσινης" ΚΑΕ μίλησε για:

το αν η ομάδα δέχθηκε πιέσεις, είτε από την Euroleague είτε από την FIBA: "Οχι. Εκείνοι που θα μπορούσαν να πιέσουν, ξέρουν πολύ καλά πως δεν υπάρχει τρόπος να πιέσεις τον Παναθηναϊκό. Ουδείς μας πίεσε και πολύ καλά έκαναν, γιατί το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό από αυτό που ήθελαν".

την "κόντρα" που είχε τα τελευταία χρόνια ο Παναθηναϊκός με την Euroleague: "Σίγουρα υπάρχει μία εξομάλυνση. Οι διαδικασίες που ακολουθήσαμε κατευθύνονται σε αυτόν τον σκοπό. Με την διαφορά πως η εξομάλυνση με μία ομάδα που έχει έξι πρωταθλήματα Ευρώπης, δνε πρέπει να είναι υποταγή. Θέλαμε να γίνει εξομάλυνση από θέση ισχύος και πιστεύω ότι τα καταφέραμε".

το πόσο διαφέρουν οικονομικά οι προτάσεις της Euroleague και της FIBA: "Είναι κοντά. Στην αρχή ήταν μεγάλη διαφορά. Η Euroleague το ισοφάρισε και το πέρασε κατά λίγο σε βάθος χρόνου. Το κύριο σημείο, όμως, είναι οι ομάδες. Δεν είναι τι λεφτά θα πάρεις, αλλά με ποιες ομάδες θα παίξεις. Το βασικό είναι ποιες ομάδες μετέχουν".

τον φόβο κυρώσεων : "Αυτό που ακούω από την πλευρά της FIBA είναι πως θα διεκδικήσουν το δίκιο τους με νομικό τρόπο. Κάθε ομοσπονδία έχει π.χ. τη δύναμη να αποκλείσει ομάδες ή να προσφύγουν στην ολυμπιακή επιτροπή".

αν υπάρχει κίνδυνος για τα εθνικά πρωταθλήματα: "Απειλούνται λίγο τα εθνικά πρωταθλήματα. Εμάς, ως Παναθηναϊκός μας ενδιαφέρει απολύτως το ελληνικό πρωτάθλημα. Αυτό ενδιαφέρει και τους φιλάθλους. Δεν θέλουμε να πληγεί το ελληνικό πρωτάθλημα. Υπάρχει κίνδυνος; Ναι υπάρχει".

τις περισσότερες αγωνιστικές υποχρεώσεις των ομάδων τη νέα σεζόν: "Είναι δύσκολο. Είναι κάτι που μας απασχολεί. Αυτές οι έξι αγωνιστικές κάπου πρέπει να χωρέσουν. Είναι κάτι που δεν έχει συζητηθεί ακόμα".

τις βλέψεις του Παναθηναϊκού: "Η προοπτική είναι ξεκάθαρη. Να τα πάρουμε όλα. Ο στόχος είναι το 3/3 και αυτό θα πετύχουμε".

τις συγκρίσεις του Σάσα Τζόρτζεβιτς με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς: "Αυτοί γνωρίζονται πολύ καλά. Είναι φίλοι μεταξύ τους. Το να φτάσει τον Ομπράντοβιτς είναι πολύ δύσκολο. Εχει την δυνατότητα να τον αντικαταστήσει επάξια. Σημασία έχει τι κάνουν οι ομάδες τον Μάιο. Εχουμε ξεκίνησε πολύ δυαντά εξαιτίας των δύο ματς μτον Ολυμπιακό. Δεν πρέπει η ομάδα να συνεχίσει σε αυτό τον ρυθμό επί 9 μήνες, γιατί τον Μάιο οι παίκτες θα είναι τελειωμένοι".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ