ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μπαλτάκος: "Γι' αυτό δεν υπογράψαμε"

Μπαλτάκος: "Γι' αυτό δεν υπογράψαμε"

Το ευρωπαϊκό μπάσκετ βρίσκεται σε φουλ διεργασίες και ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Τάκης Μπαλτάκος, μίλησε για τη θέση των "πράσινων" στην πρόταση της Euroleague Basketball σχετικά με τη νέα διοργάνωση.

Όπως έγινε γνωστό την περασμένη Τρίτη (10/11), η Euroleague ήρθε σε συμφωνία με την εταιρεία IMG που θα δώσει χορηγία πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Όλα αυτά με την αλλαγή της διεξαγωγής του τουρνουά που πλέον θα έχει λιγότερες ομάδες αλλά περισσότερη ποιότητα.

Ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Τάκης Μπαλτάκος μίλησε στον ΟΤΕ ΤV, για τις διεργασίες στο ευρωπαϊκό μπάασκετ και αναφέρθηκε στις προθέσεις των "πράσινων".

Ανέφερε, χαρακτηριστικά, πως: "Mας ζητήθηκε να υπογράψουμε ένα δεκαετές συμβόλαιο, κάτι που είναι μεγάλη δέσμευση για τον σύλλογο και υπάρχει ποινή 10 εκατομμυρίων ευρώ αν κάποιος αλλάξει γνώμη και θέλει να σπάσει το συμβόλαιο. Δεν μπορούσαμε να πάρουμε αυτή την απόφαση σε ένα πρωινό. Μιλώ μόνο για τον Παναθηναϊκό, επομένως δεν μπορώ να πω γιατί οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές ομάδες και ο Ολυμπιακός υπέγραψαν".

Πρόσθεσε, δε, πως: "Στο τέλος Νοέμβρη, αρχές Δεκέμβρη θα έχουμε πάρει την τελική μας απόφαση. Θα είναι κακό για το μπάσκετ, όπως έγινε τη σεζόν 2000-01, αλλά είναι πιθανό να δούμε τη FIBA να κάνει τη δική της λίγκα".

Ο Τάκης Μπαλτάκος μίλησε για το μέλλον του ευρωπαϊκού μπάσκετ και το ενδεχόμενο δημιουργίας κλειστής λίγκας: "Το μέλλον θα είναι μια κλειστή λίγκα, όπως το ΝΒΑ. Αυτό είναι προφανές και προς τα εκεί πάνε τα πράγματα. Δεν ξέρω αν η Ευρωλίγκα η FIBA θα την κάνει αυτή τη λίγκα, αλλά στο τέλος θα υπάρχει μια κλειστή λίγκα, κάτι που θα είναι καταστροφικό για τα εθνικά πρωταθλήματα".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ