ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μια πεντάδα απόντες για τον Παναθηναϊκό

Μια πεντάδα απόντες για τον Παναθηναϊκό

Ο τραυματισμός του Τζέιμς Γκιστ στο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα ήρθε να μεγαλώσει το απουσιολόγιο του Σάσα Τζόρτζεβιτς. Μαζί και τα προβλήματα που δημιουργούνται στο rotation από την απουσία πέντε, πλέον, παικτών.

Η βαριά ήττα από την Μπαρτσελόνα αποδεικνύεται το μικρότερο κακό για τον Παναθηναϊκό. Ο τραυματισμός του Τζέιμς Γκιστ στον οπίσθιο μηριαίο δικέφαλο ήρθε στο χειρότερο δυνατό σημείο, για το "τριφύλλι" το οποίο προσπαθεί να βρει την αγωνιστική του ταυτότητα και συνοχή εν μέσω απαιτητικών αναμετρήσεων σε Ελλάδα και Ευρώπη. Μπορεί το παιχνίδι της Κυριακής (1/11, 17:00) απέναντι στον Κολοσσό Ρόδου να είναι χαμηλής επικινδυνότητας, αλλά αυτό που ακολουθεί με αντίπαλο τη Ζιελόνα Γκόρα είναι κάτι παραπάνω από σημαντικό.

Ο εκάστοτε αντίπαλος δεν είναι όμως το μοναδικό πρόβλημα που καλείται να λύσει ο Σάσα Τζόρτζεβιτς, με τη βοήθεια των συνεργατών του. Την τελευταία εβδομάδα προστέθηκαν τρία ακόμη... θέματα για να δυσχεραίνουν το έργο του προπονητή των "πρασίνων", σε ένα σημείο που κάθε χαμένη προπόνηση είναι μέγα πρόβλημα.

Εν αρχή ήταν ο Βλάντο Γιάνκοβιτς, ο οποίος εδώ και μερικές ημέρες ταλαιπωρείται από σπασμούς στην πλάτη, με αποτέλεσμα να απουσιάσει από τους αγώνες με Ρέθυμνο και Μπαρτσελόνα. Ακολούθησε η ατυχία με τον Όγκνιεν Κούζμιτς στην αναμέτρηση στο "Μελίνα Μερκούρη", για να φτάσουμε στο παιχνίδι του "Παλάου Μπλαουγκράνα", από το οποίο ο Τζέιμς Γκιστ αποκόμισε μια θλάση ως ενθύμιο.

Προφανώς οι τρεις προαναφερθείσες απουσίες είναι μείζονος σημασίας για τον Παναθηναϊκό, ειδικά από τη στιγμή που πρόκειται για θέσεις στις οποίες "πονάει" η ομάδα. Ήταν εμφανής η απουσία ενός ακόμη σέντερ, για να στηρίξει τον Μίροσλαβ Ραντούλιτσα, στο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα, άλλωστε. Ο Τζέιμς Γκσιτ έκανε διπλοβάρδιες μεταξύ "4" και "5", αλλά όλο αυτό είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του. Έτσι ο πιο αξιόπιστος -έως τώρα- ψηλός του Παναθηναϊκού θα μείνει στα "πιτς" για δέκα με δεκαπέντε ημέρες. Όσο για τον διεθνή φόργουορντ; Ξεκίνησε εξαιρετικά τη σεζόν, αλλά οι μυϊκοί σπασμοί στην πλάτη τον κρατούν ανενεργό την τελευταία εβδομάδα.

Νέος ρόλος για αρκετούς

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Αφενός ότι ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος θα πάρει πολύ περισσότερο χρόνο συμμετοχής, στις δύο θέσεις των φόργουορντ. Όπως τελείωσε δηλαδή την περσινή αγωνιστική περίοδο, όταν κλήθηκε να '"μπαλώσει" την τρύπα που είχε αφήσει ο Τζέιμς Γκιστ, λόγω της τιμωρίας του. Ομοίως ο Αντώνης Φώτσης (που δεν είναι σε καλή κατάσταση έως τώρα) αποτελεί το μοναδικό καθαρό "τεσσάρι" για τους "πράσινους", που στο "5" έχουν το δίδυμο των Μίροσλαβ Ραντούλιτσα και Γιώργου Παπαγιάννη.

Κι οι παλιοί του απουσιολογίου

Στους τρεις προαναφερθέντες (Βλάντο Γιάνκοβιτς, Όγκνιεν Κούζμιτς, Τζέιμς Γκιστ) προσθέστε τους δύο επί μακρώ απόντες του Παναθηναϊκού. Ο Νίκος Παππάς και ο Λευτέρης Μποχωρίδης συνεχίζουν να μετρούν αντίστροφα για την επιστροφή τους στη δράση. Πλην όμως απέχουν αρκετά ακόμη μέχρι να φτάσουν στο σημείο να θεωρούνται έτοιμοι προς... χρήση από τον Σάσα Τζόρτζεβιτς.

Με αυτά και με αυτά δημιουργείται μια πεντάδα απόντων για το "τριφύλλι", με έναν παίκτη σε κάθε θέση να έχει τεθεί νοκ άουτ αυτό το διάστημα. Στο παιχνίδι με τον Κολοσσό δεν αποκλείεται πάντως να δούμε έναν εκ των Όγκνιεν Κούζμιτς και Βλάντο Γιάνκοβιτς, κάτι το οποίο πάντως θα αποσαφηνιστεί το βράδυ του Σαββάτου (31/10), μετά την ολοκλήρωση της προπόνησης.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ