ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Εν αναμονή ενημέρωσης για τους ξένους του ο Παναθηναϊκός στο Κύπελλο (Poll)

Εν αναμονή ενημέρωσης για τους ξένους του ο Παναθηναϊκός στο Κύπελλο (Poll)
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Παναθηναϊκός Superfoods θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ για το Κύπελλο Ελλάδος, περιμένοντας να μάθει αν θα έχει τέσσερις ή έξι ξένους (πιθανότερο σενάριο) στο ρόστερ του.

Από το ΣΕΦ θα πρέπει να περάσει, λοιπόν, ο Παναθηναϊκός Superfoods (στις 16/1) προκειμένου να διατηρήσει τα σκήπτρα του Κυπελλούχου Ελλάδος. Η κληρωτίδα είχε κέφια για να βγάλει το ντέρμπι "αιωνίων", παιχνίδι το οποίο θα γεμίσει ακόμη περισσότερο το πρόγραμμα των μονομαχιών των δύο ομάδων, αφού θα προηγηθεί ο αγώνας για την EuroLeague (στις 6/1) και θα ακολουθήσει αυτός για την Stoiximan.gr Basket League (πιθανότατα στις 30/1).

Οι τρεις αναμετρήσεις πάντως έχουν μια ιδιομορφία. Ενδεχομένως να βρουν το "τριφύλλι" με διαφορετικό ρόστερ, σε ένα από τα τρία παιχνίδια. Πιο συγκεκριμένα, οι "πράσινοι" περιμένουν να μάθουν αν θα διεκδικήσουν την πρόκρισή τους στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος έχοντας τέσσερις (4) ξένους στο ρόστερ τους. Ο λόγος; Ο κανονισμός σχετικά με τη χρησιμοποίηση έξι ξένων στις εντός των συνόρων διοργανώσεις αναφέρει πως τίθεται σε ισχύ στον β' γύρο της Stoiximan.gr Basket League.

Ο αγώνας του Κυπέλλου Ελλάδος όμως θα διεξαχθεί ανάμεσα στην τελευταία αγωνιστική του α' γύρου και την πρώτη αγωνιστική του β' γύρου. Κοινώς υπάρχει μια μικρή σύγχυση σχετικά με το αν το "τριφύλλι" θα μπορέσει να παρατάξει στο ΣΕΦ την ομάδα με όλους τους ξένους στη δωδεκάδα του. Σε πρώτη φάση πάντως το "τριφύλλι" υπολογίζει σε όλους τους ξένους του για το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Αν δεν συμβεί αυτό, τότε οι "πράσινοι" θα έχουν μια σχετική λειψανδρία, κάτι που όμως δεν θα ισχύει για τα άλλα δύο παιχνίδια. Αφενός γιατί στην EuroLeague ο αριθμός των ξένων είναι ελεύθερος και δεν επηρεάζεται από κάτι, αφετέρου γιατί στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ για την regular season της Stoiximan.gr Basket League θα βρισκόμαστε στον β' γύρο του πρωταθλήματος, οπότε κι αρχίζει να ισχύει ο νέος κανονισμός περί των έξι ξένων (σ.σ.: έξι ξένοι δίχως περιορισμούς για τη χώρα προέλευσης ή το διαβατήριο).

Στα ανωτέρω προσθέστε κάτι ακόμη: ο Παναθηναϊκός Superfoods έχει το δικαίωμα να προβεί σε δύο ακόμη αλλαγές στο ρόστερ του μέχρι να ξεκινήσει ο β' γύρος της Stoiximan.gr Basket League. Οι "πράσινοι" έχουν ήδη κάνει μία αλλαγή (Ντιμίτρις Νίκολς αντί Τζέιμς Γκιστ), οπότε μένει να δούμε αν θα αποφασίσει ο Τσάβι Πασκουάλ να εκμεταλλευτεί τις άλλες δύο αλλαγές που έχει δικαίωμα να κάνει. Το πιο πιθανό σενάριο αυτή τη στιγμή αφορά σε αντικατάσταση του Τζέιμς Φελντέιν από τον Μάικ Τζέιμς, στη λογική δηλαδή που υπήρχε πριν την έναρξη των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας.

Θυμίζουμε πως αυτή τη στιγμή δικαίωμα συμμετοχής στις εγχώριες διοργανώσεις έχουν οι Τζέιμς Φελντέιν, Κέι Σι Ρίβερς, Ντιμίτρις Νίκολς και Κρις Σίνγκλετον.

Όπως και να έχει, η ουσία είναι πως στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος μπορεί να δούμε τους "πράσινους" με διαφορετική σύνθεση σε σχέση με τα άλλα δύο παιχνίδια. Έχει κι αυτό το ενδιαφέρον του...

Ψηφίστε στο poll του Sport24.gr για τους ξένους που θέλετε να έχει το "τριφύλλι" στο ΣΕΦ (δικαίωμα τεσσάρων επιλογών), σε περίπτωση που έχει δικαίωμα να χρησιμοποιήσει τους τέσσερις από τους έξι που έχει αυτή στη στιγμή στο ρόστερ του.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ