ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Λοτζέσκι: Ένας πανηγυρισμός, χίλιες λέξεις

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (EUROLEAGUE) (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (EUROLEAGUE) (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ EUROKINISSI

Ο έξαλλος πανηγυρισμός του Ματ Λοτζέσκι μετά το τρίποντο που “σκότωσε” τον Ολυμπιακό έλεγε πολλά. Πλέον, ο Αμερικανός ανήκει στον “αιώνιο” αντίπαλο. Και είχε τους δικούς του λόγους για να “πληγώσει” την πρώην ομάδα του.

Απέμεναν 5 λεπτά για το τέλος του αγώνα του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό . Οι “ερυθρόλευκοι” έκαναν αντεπίθεση διαρκείας και με ένα γκολ-φάουλ του Παπαπέτρου μείωσαν σε 54-58. Το momentum έδειχνε να αλλάζει. Το ΣΕΦ φλεγόταν. Και τότε πήρε την μπάλα ο Ματ Λοτζέσκι, ευστοχώντας σε τρίποντο, κάνοντας το σκορ 54-61. Τα όσα ακολούθησαν εξηγούσαν λίγο-πολύ τα πάντα.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος κάλεσε άμεσα τάιμ-άουτ, ο Λοτζέσκι πήγε πανηγυρίζοντας στον πάγκο και εκεί τον περίμενε ο Νικ Καλάθης, με τον Αμερικανό με το Βελγικό διαβατήριο να μην το σκέφτεται καθόλου: Πήδηξε στον αέρα και χτύπησε στήθος με στήθος με τον συμπαίκτη του.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - PANATHINAIKOS / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - PANATHINAIKOS / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο κόσμος του Ολυμπιακού “εξερράγη” και τον γιούχαρε. Όπως σε έκανε σε όλο το παιχνίδι. Απλώς, αυτή τη φορά τα γιουχαΐσματα ήταν πιο έντονα από κάθε άλλη φορά. Οι φίλοι του Ολυμπιακού θεώρησαν αυτή την κίνηση έλλειψη σεβασμού. Αυτό όμως ήταν το τελευταίο που φάνηκε να ενδιαφέρει τον Λοτζέσκι εκείνη την στιγμή.

Βάζοντας μπροστά το συναίσθημα

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - PANATHINAIKOS / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - PANATHINAIKOS / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / EUROKINISSI) EUROKINISSI


Ο Λοτζέσκι πέρασε τέσσερα χρόνια στον Πειραιά, με καλές και κακές στιγμές. Το καλοκαίρι ωστόσο έφτασε το πλήρωμα του χρόνου για αυτόν. Με το ιστορικό των τραυματισμών του να είναι αρκετά μεγάλο, ο Ολυμπιακός αποφάσισε ότι είχε έρθει η ώρα να χωρίσουν οι δρόμοι τους. Ο Αμερικανός με το βελγικό διαβατήριο πικράθηκε από αυτό το γεγονός, ψάχνοντας στην συνέχεια την καλύτερη επιλογή για την καριέρα του.

Αυτή η επιλογή έμελλε να είναι ο Παναθηναϊκός, αν και νωρίτερα έφτασε μία ανάσα από την Μπαρτσελόνα. Για τους Καταλανούς ωστόσο δεν ήταν ποτέ η πρώτη επιλογή. Οι “πράσινοι” ωστόσο τον περίμεναν με ανοιχτές αγκάλες, δίνοντάς του εκτός από ένα καλό συμβόλαιο και την ευκαιρία να βρει απέναντί του τον Ολυμπιακό. Ο Λοτζέσκι το σκέφτηκε αρκετά, αλλά τελικά συμφώνησε με τους “πράσινους”. Και, πολύ γρήγορα, φρόντισε να κάνει μία πρώτη “απόσβεση”.

Ο χθεσινός αγώνας με τον Ολυμπιακό ήταν ο δεύτερος του διεθνή με την εθνική Βελγίου γκαρντ/φόργουορντ κόντρα στην πρώην ομάδα του. Σε αντίθεση ωστόσο με το παιχνίδι για την Stoiximan.gr Basket League που διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, αυτή τη φορά το γήπεδο ήταν γεμάτο και “έβραζε” εναντίον του. Ο Λοτζέσκι βρέθηκε αμέσως στο επίκεντρο, όπως κάθε παίκτης που κάνει το “λάθος” να αλλάξει στρατόπεδο και συμφωνεί με τον “αιώνιο” αντίπαλο. Ήταν όμως προετοιμασμένος για αυτό. Και, κρίνοντας από την απόδοσή του, μάλλον δεν επηρεάστηκε καθόλου.

Ο παίκτης με το μεγαλύτερο κίνητρο στο παρκέ

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - PANATHINAIKOS / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - PANATHINAIKOS / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / EUROKINISSI) EUROKINISSI


Από την πρώτη στιγμή που μπήκε στο παρκέ ο Λοτζέσκι φαινόταν στα μάτια του ότι έχει τεράστιο κίνητρο. Από τη μία πλευρά είχε μία επιθυμία να δείξει σε όλους ότι η απόφαση του Ολυμπιακού να μην ανανεώσει το συμβόλαιό του ήταν λανθασμένη και από την άλλη να πείσει τους φίλους του Παναθηναϊκού ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να γίνει ο εκτελεστής που έψαχναν.

Ο 32χρονος γκαρντ/φόργουορντ έβαλε το σώμα του στην φωτιά. Δεν δίστασε να κάνει ακόμα και σκληρά φάουλ, φτάνοντας κοντά στο να έρθει στα χέρια με τον (φίλο του) Κώστα Παπανικολάου. Μιλούσε αρκετά. Και, στο τέλος, ξέσπασε. Έχοντας σημειώσει το τρίποντο που “έκοψε” τα πόδια του Ολυμπιακού – αφού από αυτό το καλάθι ξεκίνησε ένα σερί 7-0 του Παναθηναϊκού για να “κλειδώσει” το ματς – έκανε την γνωστή κίνηση που κάνει όποτε ευστοχεί σε τρίποντο με τα τρία του δάκτυλα να δείχνουν προς τα κάτω και κατόπιν πανηγύρισε με τον Καλάθη πιο έντονα από ποτέ. Όλη η πίεση, όλο το παράπονο, όλα τα συναισθήματα αποτυπώθηκαν σε μία στιγμή: Ένας πανηγυρισμός, χίλιες λέξεις.

Ο Λοτζέσκι ήξερε την στιγμή που πανηγύρισε τόσο έντονα με τους συμπαίκτες του ότι θα βρισκόταν στο στόχαστρο. Δεν τον ένοιαζε όμως. Ήξερε εξάλλου καλύτερα από τον καθένα ότι τις αποδοκιμασίες δεν μπορούσε να τις αποφύγει στο ΣΕΦ. Αποφάσισε λοιπόν να τις... απολαύσει, ξέροντας ότι μόλις είχε "πληγώσει" την πρώην ομάδα του, η οποία αποφάσισε ότι δεν τον είχε πλέον ανάγκη. Κι αυτό είναι ένα συναίσθημα που μάλλον δεν θα το άλλαζε εκείνη τη στιγμή με κανένα άλλο.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ