ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ξεπέρασε τον Παπαλουκά ο Καλάθης

Ξεπέρασε τον Παπαλουκά ο Καλάθης
EUROKINISSI

Ο Νικ Καλάθης έγινε ο 15ος πασέρ στην ιστορία του επαγγελματικού πρωταθλήματος, καθώς στη 10 "στροφή" της Stoiximan.gr Basket League άφησε πίσω του τον Θοδωρή Παπαλουκά.

Ο προερχόμενος από τραυματισμό, Νικ Καλάθης στην εκτός έδρας αναμέτρηση του Παναθηναϊκού Superfoods με τον Κολοσσό Ρόδου για την 10η αγωνιστική της Stoiximan.gr Basket μοίρασε 10 ασίστ στους συμπαίκτες του και συνέχισε την ανοδική του πορεία στην σχετική λίστα. Ο 28χρονος διεθνής γκαρντ έφτασε πλέον στις 760 ασίστ και σκαρφάλωσε στην 15η θέση της σχετικής λίστας αφήνοντας πίσω του τον Θοδωρή Παπαλουκά, ο οποίος είχε 753 τελικές πάσες.

Αυτό βέβαια δεν ήταν το μοναδικό ενδιαφέρον στατιστικό στοιχείο, όπως μπορείτε να δείτε και στο αφιέρωμα του ΕΣΑΚΕ:

"Με γρήγορους ρυθμούς –άλλωστε έχει μέσο όρο περιόδου 8,2- ο Νικ Καλάθης «σκαρφαλώνει» στη λίστα των κορυφαίων πασέρ στην ιστορία του επαγγελματικού πρωταθλήματος. Ο διεθνής γκαρντ μέσα από το τελευταίο παιχνίδι του 2017, ανέβηκε στη 15η θέση της προσπερνώντας τον Θοδωρή Παπαλουκά.

Ο Καλάθης είχε 10 ασίστ με τις οποίες έφτασε τις 760 κι έτσι ξεπέρασε τον παλαίμαχο γκαρντ που είχε στην καριέρα του στη Stoiximan.gr Basket League, 753 τελικές πάσες.

Ο Καλάθης ακόμη, είχε τρία επιθετικά ριμπάουντ με τα οποία έφτασε τα 113 στην καριέρα του στο πρωτάθλημα κι ανέβηκε στη 14η θέση της αντίστοιχης λίστας των «πράσινων», ξεπερνώντας τον Λάζαρο Παπαδόπουλο (111).

Ακόμη σήμερα στο Βενετόκλειο…

*Ο Τζέιμς Γκιστ με την 138η εμφάνιση του στην κατηγορία, «έπιασε» στη 13η θέση της λίστας των παικτών του Παναθηναϊκού Superfoods με τα περισσότερα παιχνίδια πρωταθλήματος τον Γιάκα Λάκοβιτς ενώ ξεπέρασε τον Στόγιαν Βράνκοβιτς.

*Σημαντική ήταν η συνεισφορά του Ματ Λοτζέσκι με 12 πόντους, τρία ριμπάουντ αλλά και τέσσερις ασίστ που αποτελούν ρεκόρ περιόδου. Είχε τρεις τελικές πάσες στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο Βίκος Cola.

Ο Γκιστ εξάλλου, με τα δύο σημερινά κλεψίματα του έφτασε τα 119 και έγινε ο 15ος «κλέφτης» στην ιστορία του Παναθηναϊκού Superfoods αφήνοντας πίσω του τον Βασίλη Σπανούλη (118).

Σε ομαδικό επίπεδο…

*Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ σημείωσε τρία αρνητικά ρεκόρ περιόδου. Είχε μόνο πέντε εύστοχα τρίποντα, δύο λιγότερα από τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό και τον Προμηθέα.

*Παράλληλα έκανε περισσότερα λάθη από κάθε άλλο παιχνίδι της στη φετινή Stoiximan.gr Basket League, 18 συνολικά και πέντε περισσότερα από το προηγούμενο αρνητικό ρεκόρ της. Είχε 13 κόντρα στον Γυμναστικό Λάρισας Φάρο.

*Αρνητικό ρεκόρ περιόδου συνιστούν και τα πέντε κλεψίματα των «πράσινων» που είχαν τρεις φορές από επτά".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ