ΜΠΑΣΚΕΤ

Κιθ Λάνγκφορντ στο Sport24.gr: "Γέρος; Όλα φαίνονται στο παρκέ"

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - REAL MADRID (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - REAL MADRID (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Κιθ Λάνγκφορντ μιλάει στο Sport24.gr για το μεγάλο απωθημένο του, την ηλικία του και τον Στεφάν Λάσμε, τη συνεργασία με τον Νικ Καλάθη και τη νέα σελίδα που ανοίγει στην καριέρα του με τον Παναθηναϊκό.

Η ανακοίνωση της απόκτησής του από τον Παναθηναϊκό έφερε μεγάλη συζήτηση για την ηλικία του, ωστόσο είναι δεδομένο πώς μιλάμε για μία γνήσια… καλαθομηχανή. Ο λόγος φυσικά για τον Κιθ Λάνγκφορντ ο οποίος έχοντας βάλει τη «σφραγίδα» του στα βραβεία που αφορούν παίκτες με κορυφαίες επιθετικές επιδόσεις, ήρθε στους «πράσινους», όχι επειδή αναζητά την επιβεβαίωση αλλά επειδή θέλει να κάνει το βήμα παραπάνω. Κι αυτό δεν είναι άλλο από έναFinal Four της EuroLeague.

Ο δρόμος για τη Βιτόρια είναι μακρύς και αυτό ο Αμερικανός γκαρντ το γνωρίζει πολύ καλά, ωστόσο δηλώνει έτοιμος να δώσει στο «τριφύλλι» αυτό που χρειάζεται, ώστε να προχωρήσει και να φτάσει στους στόχους του. Με μεγαλύτερη εμπειρία και ωριμότητα από κάθε άλλη χρονιά, πέρα από τη βοήθεια στο σκορ. Αυτό άλλωστε δεν ξεχνιέται ακόμα και αν χρειαστεί να χρησιμοποιήσει το δεξί χέρι όπως θα διαβάσετε παρακάτω. Παίκτες σαν τον Λάνγκφορντ έχει μεγάλο ενδιαφέρον όταν μιλούν, όχι μόνο μέσα στο γήπεδο αλλά κι έξω απ’ αυτό και θα το διαπιστώσετε στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Sport24.gr.

Ο Αμερικανός δεν παρέλειψε να μιλήσει και για το τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» στη μνήμη του ιστορικού ηγέτη του «τριφυλλιού» για το οποίο ετοιμάζονται πυρετωδώς στον Παναθηναϊκό: « Δεν είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ μαζί του ή να τον ζήσω από κοντά αλλά όλα αυτά τα χρόνια που αγωνίζομαι στηνEuroleagueείχα την ευκαιρία να μάθω πολλά πράγματα και να ακούσω διάφορες ιστορίες. Σε αυτό έπαιξε ρόλο και το ότι έχω τον ίδιο μάνατζερ με τον Μάικ Μπατίστ, με τον οποίο έχω μια πολύ καλή σχέση και μάθαινα πολλά πράγματα που αφορούσαν τον Παναθηναϊκό», είπε και πρόσθεσε: « Ξέρω καλά πόσα είχε πετύχει και πως είχε χτίσει μια σπουδαία ομάδα. Την πρώτη φορά που έπαιξα ως αντίπαλος του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ τον είδα για πρώτη φορά και η αλήθεια είναι πως πάντα ήθελα να γίνω μέλος της οικογένειας του Παναθηναϊκού. Είναι μεγάλη μου τιμή που συμμετέχω σε αυτό το τουρνουά».

«ΠΑΙΖΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΙΚΤΕΣ ΜΟΥ»

Αυτό που απασχολεί τον Τσάβι Πασκουάλ αυτή την περίοδο είναι η ετοιμότητα της ομάδας του κι εκεί πήγε στη συνέχεια η κουβέντα αφού απομένει λίγος χρόνος για τα επίσημα παιχνίδια. « Τώρα κοιτάμε τα δύο φιλικά που ακολουθούν. Θα είναι η πρώτη φορά που όλοι θα θέλουν να κερδίσουμε. Και αυτό θα θέλει και ο κόσμος μας που θα βρίσκεται εδώ και ουσιαστικά θα παίξουμε πρώτη φορά μπροστά του. Εμείς όμως και σε αυτά τα ματς αυτό που έχουμε ως βασικό μας στόχο είναι να βρούμε τη χημεία μας. Γι' αυτό δουλεύουμε κάθε μέρα. Επέστρεψαν και οι διεθνείς και πρέπει να καλύψουμε το χαμένο έδαφος. Ο προπονητής θα μας προετοιμάσει κατάλληλα και θα είμαστε έτοιμοι», σχολίασε ο Αμερικανός κι αναφέρθηκε στη δική του παρουσία στους «πράσινους» λέγοντας « Είναι καλά εδώ. Δεν είναι εύκολα, κάτι που είναι φυσιολογικό. Έχω πολλά να μάθω. Είμαι έμπειρος, παίζω σε αυτό το επίπεδο για πάρα πολλά χρόνια. Είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία για εμένα. Η μεγάλη διαφορά με τις προηγούμενες ομάδες είναι το επίπεδο του κλαμπ. Γενικότερα. Όλες οι λεπτομέρειες εδώ είναι προσεγμένες και είναι ότι καλύτερο για έναν αθλητή. Κάθε στιγμή εδώ πρέπει να είσαι επαγγελματίας. Μέσα κι έξω από το γήπεδο. Σε κάθε φάση της ζωής σου, 24 ώρες την ημέρα. Αυτό δεν γινόταν παλιότερα. Εδώ κάθε μέρα πρέπει να ξέρεις πως ο κόσμος σε βλέπει και πρέπει να είσαι σωστός. Και αυτό είναι κάτι που μ’ αρέσει και το σέβομαι».

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ / ΠΑΟ - ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ / ΠΑΟ - ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Οι εκτελεστικές του ικανότητες σε συνδυασμό με την ηλικία του, σαφώς και είναι τα δύο θέματα που έχουν συζητηθεί περισσότερο στη χώρα από τη στιγμή που αποκτήθηκε από τον Παναθηναϊκό. Πρώτα όμως τον ρωτήσαμε αν είναι μόνο σκόρερ. « Όλα τα χρόνια που παίζω μπάσκετ έκανα πολλά άλλα πράγματα πέραν του να σκοράρω. Σίγουρα ο κόσμος ρίχνει το ενδιαφέρον του σε αυτό που κάνω καλύτερα. Αν σε κάποιο ματς σκοράρω 20 πόντους ή παραπάνω θα μείνουν σε αυτό. Δεν θα σταθούν στο αν ήμουν καλός συμπαίκτης. Το σκοράρισμα είναι ένα θέμα… ταμπού για την Ευρώπη. Για αρκετούς ανθρώπους. Θα συνεχίσω να είμαι ο ίδιος παίκτης. Όλοι όμως εδώ βλέπουν ότι δεν είμαι ένας παίκτης που σουτάρει σε κάθε φάση. Είμαι ένας… επιθετικός σκόρερ, αλλά μπορώ να κάνω ότι μου ζητηθεί. Δε θα πάρω το βραβείο του καλύτερου αμυντικού, γιατί δεν είμαι αυτός ο παίκτης, αλλά θα προσπαθήσω να δώσω ασίστ και να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου», εξήγησε.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε και στη μέχρι τώρα συνεργασία του με τον Καλάθη: « Ελπίζω να είμαστε οι καλύτεροι. Το κακό είναι ότι δεν είχαμε πολύ χρόνο μαζί λόγω των Εθνικών ομάδων και μόνο στο ματς με την Κλουζ παίξαμε μαζί για 18 λεπτά. Είναι εξαιρετικός παίκτης και μπορούμε να κάνουμε σπουδαία πράγματα. Ο κόουτς έχει πλάνο και εμείς θα είμαστε όλο και καλύτεροι».

Όσο για το ερώτημα αν είναι «γέρος» ο Λάνγκφορντ ήταν ξεκάθαρος: «Λογικά όταν κάποιος γίνεται 35 ή 36 το πρώτο σχόλιο που κάνουν είναι αυτό. Η κριτική είναι μέσα στο παιχνίδι. Πάντα όμως υπάρχουν και εξαιρέσεις. Αν κάποιος με δει να παίζω δεν πρόκειται να πει ούτε για εμένα ούτε για τον Λάσμε ότι είμαστε οι μεγαλύτεροι στην ηλικία. Όλα φαίνονται στο παρκέ…»

ΤΟ FINAL FOUR, O ΟΣΦΠ ΚΑΙ ΤΟ... ΟΠΛΟ ΣΤΟ ΔΕΞΙ

« Μου λείπει τοFinal Four και γι' αυτό ήρθα. Χωρίς δεύτερη σκέψη. Σε ατομικό επίπεδο έχω κάνει τα πάντα. Έχω κάνει πολλά. Για να καταφέρω να θεωρηθώ όμως ένας από τους κορυφαίους Αμερικανούς που ήρθαν στην Ευρώπη θα πρέπει να πάω στοFinal-4 και γιατί όχι να το κατακτήσω. Το θέλω πάρα πολύ. Αυτός είναι ο στόχος μου», η απάντηση του χωρίς δεύτερη σκέψη στην ερώτηση για τους στόχους του φορώντας τη φανέλα του Παναθηναϊκού, ενώ για το αν ανυπομονεί να ζήσει την ατμόσφαιρα των ντέρμπι με τον Ολυμπιακό είπε: « Ακούω πάρα πολλά για τον Ολυμπιακό, αλλά ακόμα δεν έχω να πω κάτι. Είναι γνωστή η κόντρα όλα αυτά τα χρόνια, αλλά θα έχω πολλά περισσότερα να πω αφού παίξω για πρώτη φορά. Να το ζήσω και από μέσα».

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ / ΠΑΟ - ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ / ΠΑΟ - ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο επίλογος στη συζήτηση δεν θα μπορούσε να μην αφορά τις ικανότητές του στην επίθεση, εκεί όπου υπογράμμισε πώς δεν εκτελεί μόνο με το αριστερό κι έδωσε το σύνθημα για τη νέα σεζόν: « Μπορώ να τη βάλω και με το δεξί. Είμαι αριστερόχειρας, αλλά δυο τρεις φορές σε κάθε παιχνίδι θα το κάνω και με το δεξί. Σκοπός είναι να κερδίζει η ομάδα κι εγώ θα είμαι εκεί για να τη βοηθήσω».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ