ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Καράγκουτης για Ομπράντοβιτς: "Ξύπνησε ένα πρωί και είπε αυτόν δεν τον θέλω"

Photo by: Andreas Papakonstantinou / Tourette Photography
Photo by: Andreas Papakonstantinou / Tourette Photography TOURETTE PHOTOGRAPHY

Μια εκ βαθέων εξομολόγηση του Γιώργου Καράγκουτη στο Contra.gr για το μπάσκετ, όσα είδαν τα μάτια του και όσα πέρασε. Μίλησε για Μπόμπαν, Πάσπαλιε και Γιαννάκη. Μίλησε για Ίβκοβιτς και Ομπράντοβιτς. Μίλησε για μια καριέρα που τέλειωσε στα 31 του και την υποψηφιότητά του στην ΕΟΚ και την κρίση του ελληνικού μπάσκετ.

Η συνέντευξη ζωής του Γιώργου Καράγκουτη στο Contra.gr αφορά κάθε πτυχή της καριέρας του στο μπάσκετ: από τον Πανιώνιο του Φάνη, του Μπόμπαν ή του Γιαννάκη και το Παγκόσμιο των Εφήβων ως τον Ηρακλή με τον Διαμαντίδη και το τέλος στο Μαρούσι του Σπανούλη δεν αφήνει τίποτα εκτός.

Στον Παναθηναϊκό του Ζέλικο Ομπράντοβιτς έπαιξε για μόλις μία σεζόν, αλλά πρόλαβε να ζήσει τα πάντα. Τη σχέση του με τον "Ζοτς", κατά την πρώτη χρόνια του στο "τριφύλλι", ιδανική δεν θα την έλεγες. Έληξε άδοξα στο φινάλε του 1999-2000 χωρίς εξηγήσεις ή ερμηνείες.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Καράγκουτης "σ' ένα τουρνουά στην Κύπρο και στο πρώτο ματς που παίξαμε, είχα δύο ευκαιρίες να σουτάρω και δεν το έκανα. Προτίμησα να πασάρω. Ο Ομπράντοβιτς τρελάθηκε, μ' έκανε αλλαγή και φωνάζοντας του Ιτούδη τού ζήτησε να μου πει πως αν δεν σουτάρω, δεν ξαναπαίζω. Έκτοτε βρέθηκα στο περιθώριο, χωρίς άλλο λόγο. Ξύπνησε ένα πρωί ο Ομπράντοβιτς και είπε ότι αυτόν δεν τον γουστάρω. Δεν μπορούσα να το καταλάβω. Δεύτερο ματς, πουθενά εγώ. Ρότζερς-Φώτσης στη θέση. Τρίτο ματς το ίδιο".

Διαβάστε στο Contra.gr όλη τη συνέντευξή του παλαίμαχου φόργουορντ και νυν προπονητή, ο οποίος κατέρχεται στις εκλογές της ΕΟΚ, γιατί είναι η ώρα μηδέν για το ελληνικό μπάσκετ.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ