ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Κανένα θέμα με Παπανικολάου

Ο Κώστας Παπανικολάου είναι πλέον ελεύθερος. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως ο Παναθηναϊκός θα ασχοληθεί με την περίπτωσή του. Τι ισχύει στο "τριφύλλι" μετά τον τραυματισμό του Λευτέρη Μποχωρίδη.

Η γιορτή της Τετάρτης (23/9) με το "Honouring Our Legacy" δεν κύλησε όπως περίμεναν στον Παναθηναϊκό. Όχι γιατί υπήρξε... θέμα με τον κόσμο (το κάθε άλλο), αλλά γιατί τραυματίστηκε ο Λευτέρης Μποχωρίδης. Ο 21χρονος γκαρντ ήταν ο μεγάλος άτυχος της βραδιάς, με την ιατρική γνωμάτευση να κάνει λόγο για κάταγμα περόνης.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν να φορέσει άμεσα ειδική μπότα και να ξεκινήσει την αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή στα παρκέ. Κάτι που πάντως δεν πρόκειται να γίνει για τους επόμενους τρεις μήνες, διάστημα στο οποίο υπολογίζεται η αποθεραπεία του. Όπως είναι λογικό, και με δεδομένη την απουσία του Νίκου Παππά μέχρι το φινάλε του 2015, δεν άργησαν να βγουν στην επιφάνεια σενάρια ενίσχυσης. Ειδικά από τη στιγμή που το "τριφύλλι" έχει μία ακόμη θέση ξένου να διαθέσει (σ.σ.: αυτή τη στιγμή το ρόστερ περιλαμβάνει πέντε ξένους).

Εν προκειμένω όμως, δεν υπάρχει κάτι επί της ουσίας. Κι αυτό γιατί στον Παναθηναϊκό δεν θέλουν να περιπλέξουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση όσον αφορά το ροτέισον. Οι αντικειμενικές δυσκολίες για οποιασδήποτε μορφής ενίσχυση είναι αρκετές, άλλωστε.

Πρώτον, η αποστολή βρίσκεται από το πρωί του Σαββάτου (26/9) στην Κίνα, όπου θα παραμένει για πέντε ημέρες, πριν μεταβεί στη Μόσχα, προκειμένου για το "Gomelsky Cup". Τι σημαίνει αυτό; Έλλειψη χρόνου για την ενσωμάτωση οποιουδήποτε αθλητή στη λογική του Σάσα Τζόρτζεβιτς και το αγωνιστικό πλάνο που θέλει να εφαρμόσει. Στο φινάλε της προετοιμασίας και με τα φιλικά παιχνίδια να οδεύουν προς το τέλος τους είναι πολύ δύσκολο να γίνει οποιαδήποτε μεταγραφή. Ο "Σάλε" άλλωστε έχει επικεντρώσει την προσοχή και το ενδιαφέρον του στους παρόντες.

Δεύτερον, η φημολογία που αναπτύχθηκε περί ενδιαφέροντος του Παναθηναϊκού για τον Κώστα Παπανικολάου δεν έχει καμία απολύτως βάση. Κι εδώ οι λόγοι είναι σαφείς: από τη μία η πληρότητα που υπάρχει στη θέση "3" (Σάσα Πάβλοβιτς, Βλάντο Γιάνκοβιτς, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος) κι από την άλλη το υψηλό κασέ του 25χρονου φόργουορντ, ο οποίος στους Χιούστον Ρόκετς αμειβόταν με 4.800.000 δολάρια.

Παρεμπιπτόντως, υπάρχει κάτι ακόμη που μπαίνει στην εξίσωση. Η σαφής τάση του Παναθηναϊκού να δίνει διαρκώς περισσότερες ευθύνες στον αρχηγό της Εθνικής Εφήβων. Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος ξεκινάει φέτος την τέταρτη χρονιά του στο "τριφύλλι", με τις προσδοκίες (και τις απαιτήσεις) να είναι υψηλότερες.

Κάπως έτσι, το κενό στην περιφέρεια θα καλυφθεί εκ των έσω, με τη δυνατότητα των Σάσα Πάβλοβιτς και Βλάντο Γιάνκοβιτς να αγωνιστούν στο "2" να βοηθά σε αυτό. Είπαμε: για το "3" υπάρχει κι ο Χαραλαμπόπουλος

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ