ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Καλάθης: "Οι συμπαίκτες μου το έκαναν εύκολο"

Καλάθης: "Οι συμπαίκτες μου το έκαναν εύκολο"

Ο Νικ Καλάθης αναδείχθηκε MVP της EuroLeague για τον μήνα Νοέμβριο, αλλά φρόντισε να μοιράσει τα εύσημα στους συμπαίκτες του στον Παναθηναϊκό Superfoods.

Ο 28χρονος γκαρντ έκανε θραύση τον μήνα Νοέμβριο μετρώντας τέσσερα νταμπλ - νταμπλ και μετά την ανάδειξή του σε πολυτιμότερο παίκτης της διοργάνωσης μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Euroleague για τη διάκρισή του.

Ο Νικ Καλάθης δεν ξέχασε τους συμπαίκτες του που τον διευκόλυναν να αναδειχθεί... Mr. Νοέμβριος , έκανε έναν μικρό απολογισμό της πορείας της ομάδας του και τόνισε πως ο Παναθηναϊκός Superfoods θα παλέψει για την κατάκτηση της EuroLeague.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο 28χρονος διεθνής γκαρντ για:

...την ανάδειξή του σε MVP της Euroleague για τον μήνα Νοέμβριο: "Σας ευχαριστώ, σημαίνει πολλά. Προφανώς, νιώθω καλά με το πώς αγωνίζομαι τώρα, έχω αυτοπεποίθηση αυτήν την στιγμή, αλλά και οι συμπαίκτες μου έκαναν τη δουλειά εύκολη για εμένα, ευστοχώντας στα σουτ και παίζοντας εξίσου καλά. Νιώθω πως αυτό το βραβείο είναι για εμένα και τους συμπαίκτες μου".

...το πώς αντέδρασε η ομάδα του μετά την ήττα από την Μπασκόνια στη Βιτόρια: "Ηταν σκληρό για εμάς που ηττηθήκαμε με αυτόν τον τρόπο από την Μπασκόνια. Γνωρίζαμε πως έπρεπε να αρχίσουμε να παίζουμε καλύτερα και πως ήμασταν ικανοί για αυτό. Αρχίσαμε να παίζουμε το μπάσκετ, που γνωρίζαμε πως μπορούμε να παίξουμε".

...τη νίκη επί της ομάδας του επί του Ολυμπιακού και το πόσο δύσκολο πνευματικά είναι να αντιμετωπίζει πολλές φορές τον Ολυμπιακό μέσα στη σεζόν: "Αυτό είναι πάντα ένα σκληρό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Όπως είπες, παίζουμε 10-12 ματς κάθε χρόνο και είναι δύσκολο να αγωνιζόμαστε στην έδρα τους, αλλά πάντα έχουμε αυτοπεποίθηση και και να πάρουμε τη νίκη. Ηταν ένα βήμα που μας έβαλε πραγματικά στο σωστό δρόμο και πλέον έχουμε πέντε σερί νίκες. Ηταν επίσης σημαντικό γιατί πήραμε μια εκτός έδρας νίκη, γιατί θα χρειαστούμε όσες περισσότερες γίνεται. Κάθε ματς της EuroLeague μακριά από την έδρα του μπορεί να είναι δύσκολο".

...την άνετη νίκη επί της Χίμκι και τα 17 εύστοχα τρίποντα της ομάδας: "Νιώθω πως είχαμε ένα εξαιρετικό πλάνο από τον κόουτς Πασκουάλ. Φυσικά, ήταν σημαντικό να βγάλουμε τον Αλεξέι Σβεντ εκτός παιχνιδιού και να προσπαθήσουμε να κάνουμε δύσκολα τα πράγματα για εκείνον, ώστε να μην κάνει όσα του αρέσουν. Στην έδρα μας ο κόσμος μας δυσκολεύει κάνει το γήπεδο ένα δύσκολο μέρος για να αγωνιστούν οι αντίπαλες ομάδες. Είχαμε την σωστή νοοτροπία και ήταν πολύ δύσκολο για την Χίμκι να κάνει όσα ήθελε".

...τη νίκη επί της Αναντολού Εφές και αν σκέφτηκε πως αγγίζει το τριπλ - νταμπλ: "Πρέπει να πω πως το παιχνίδι ήταν πολύ κλειστό. Δεν είχα ιδέα. Ενιωσα ότι μπορεί να είμαι κοντά, αλλά δεν το σκεφτόμουν πραγματικά, γιατί ήταν ένα ματς που το προβάδισμα άλλαζε χέρια. Εύχομαι να ήμασταν μπροστά με 20 πόντους ή κάτι τέτοιο και κάποιος να μου έλεγε: «πάρε ένα ριμπάουντ», αλλά το ματς ήταν πολύ κλειστό σε όλη τη διάρκειά του και το πιο σημαντικό ήταν ότι πήραμε τη νίκη".

...το αν το ματς στην Πόλη με την Αναντολού Εφές ήταν το καλύτερό του με την φανέλα του Παναθηναϊκού: "Ναι, έτσι αυτό πιστεύω, σίγουρα. Βάσει στατιστικών, αυτό ήταν σίγουρα το κορυφαίο μου παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό κι ένα από τα καλύτερα της καριέρας μου".

...τη σημασία της νίκης επί της Ρεάλ Μαδρίτης: "Βρισκόμασταν πίσω και ξέραμε ότι επιστρέφοντας από τα αποδυτήρια θα πρέπει να παίξουμε καλύτερη άμυνα, γιατί είχαμε δεχθεί 54 πόντους στο πρώτο μέρος. Ξέραμε ότι αν παίξουμε άμυνα, θα επιστρέψουμε και τα καταφέραμε τελικά. Κάποιοι παίκτες έβαλαν μεγάλα σουτ στο τέλος και πήραμε τη νίκη".

...το παιχνίδι με τη Μάλαγα και το ότι στο δεύτερο ημίχρονο πήρε την ομάδα στους ώμους του: "Νιώθω ότι στην ομάδα μας, ο καθένας μπορεί να κάνει step up σε οποιαδήποτε στιγμή. Ήμουν επιθετικός κι ένιωθα καλά, αλλά όπως είπα σε αυτό το ματς μέτρησαν πολύ τα μεγάλα σουτ που βάλαμε στην τελευταία περίοδο με πολλούς, διαφορετικούς παίκτες. Ο Κένι (σ.σ. Γκάμπριελ) μπήκε στο παρκέ και πέτυχε τρίποντο, ο Παππάς έκανε το ίδιο, ο Λοτζέσκι, ο Ρίβερς, ο Σίνγκλετον. Όλοι έπαιξαν εξαιρετικά. Ο Γκιστ ήταν παντού! Όπως είπα, κάθε φορά μπορεί οποιοσδήποτε να βάλει ένα μεγάλο σουτ ήτα να βγάλει μία μεγάλη φάση και αυτό κάνει την ομάδα πολύ επικίνδυνη".

...το γεγονός πως είναι πρώτος στις ασίστ, καθώς έχει μοιράσει 57 έτοιμα καλάθια στους συμπαίκτες του: "Ξέρεις, τα παιδιά βάζουν τα σουτ. Όπως είπα, οι συμπαίκτες μου το κάνουν πιο εύκολο για μένα. Έχουμε πολλούς σουτέρ, παίκτες που παίζουν pick n' roll, άλλους που ποστάρουν. Έχουμε πολλούς παίκτες που βάζουν σουτ, όταν είναι ελεύθεροι. Για μένα, είναι πολύ εύκολο να δίνω τόσες ασίστ σε αυτή την ομάδα. Το spacing είναι σημαντικό επίσης και ο κόουτς φροντίζει να έχουμε σωστές αποστάσεις, για να βρίσκουμε καλές προϋποθέσεις οι σουτέρ. Αυτό βοηθά πολύ".

...τη συνεργασία του με τον Τζέιμς Γκιστ: "Εχουμε μια σπουδαία συνεργασία και πολύ καλή αντίληψη ο ένας για το παιχνίδι του άλλου. Ξέρω τι πρόκειται να κάνει σε συγκεκριμένες συνθήκες, ενώ κι αυτός ξέρει το ίδιο για μένα. Με διαβάζει. Είμαστε πολύ καλοί φίλοι και έχουμε μία σύνδεση που λίγοι παίκτες έχουμε. Γι' αυτό λοιπόν φτιάχνουμε τέτοιες φάσεις μαζί. Ο, τι κάνουμε, πρέπει να το κάνουμε σωστά και πρέπει να συνεχίσουμε έτσι".

...το ότι η ομάδα του είναι κοντά στο να φτάσει στο καλύτερο φετινό σερί: "Είμαι πολύ ενθουσιασμένος για το μέλλον, να δω πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα φέτος. Προφανώς, η χρονιά είναι μεγάλη και θα υπάρχουν σκαμπανεβάσματα. Ελπίζω ότι παιχνίδι-παιχνίδι θα βελτιωνόμαστε. Νομίζω ότι έχουμε την ομάδα για να είμαστε στο top επίπεδο, να παλέψουμε για τον τίτλο. Ελπίζω να μείνουμε υγιείς και να συνεχίσουμε. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι με τη σωστή νοοτροπία".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ