ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Καλάθης: "Ο Παναθηναϊκός ήταν η Νο1 επιλογή μου"

Καλάθης: "Ο Παναθηναϊκός ήταν η Νο1 επιλογή μου"

Ο Νικ Καλάθης μίλησε για την... εύκολη απόφαση της ανανέωσης του συμβολαίου του με τον Παναθηναϊκό, ενώ ο Στεφάν Λάσμε εξήγησε ποια ήταν η επίδραση του Τζέιμς Γκιστ στην επιστροφή του στο "τριφύλλι".

Η επίσημη "πρώτη" του Παναθηναϊκού για τη νέα σεζόν πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο ΟΑΚΑ, με τον Τσάβι Πασκουάλ και τους παίκτες του να δίνουν τις πρώτες ατάκες για τους στόχους που υπάρχουν και το πώς θα φτάσει το "τριφύλλι" στην επίτευξή τους. Πέραν του Ιωάννη Παπαπέτρου , ο οποίος απάντησε σε αρκετές ερωτήσεις αναφορικά με τη διαδρομή που έκανε από το ΣΕΦ στο ΟΑΚΑ, μεγάλο ενδιαφέρον είχαν κι όσα είπε ο Νικ Καλάθης.

Ο ηγέτης των "πρασίνων" θα συνεχίσει στην Αθήνα για τρία ακόμη χρόνια, κάτι που όπως τόνισε ήταν πολύ εύκολη απόφαση για τον ίδιο και την οικογένειά του.

- Τρία χρόνια ήταν εύκολη απόφαση ή ήταν σίριαλ η παραμονή σου στον Παναθηναϊκό για τρία χρόνια ακόμα;

" Είναι υπέροχο, είμαι χαρούμενος. Για μένα ήταν εύκολη απόφαση, είχαμε μια κουβέντα με τον πρόεδρο αλλά στο τέλος της ημέρας ήταν η Νο1 επιλογή μου να μείνω εδώ και είμαι χαρούμενος".

- Με το ρόστερ που έχει φέτος ο Παναθηναϊκός περιμένεις μια καλύτερη χρονιά;

" Νομίζω πως ναι. Έχουμε καλό ρόστερ και αρκετά υποτιμημένο, έχουμε πολλά παιδιά που είναι μεγάλοι, που ξέρουν πως παίζεται το παιχνίδι αφού αγωνίζονται χρόνια στην EuroLeague. Το να πάρεις τον Κιθ, τον Λάσμε, τον Παπαπέτρου, αυτοί οι παίκτες ξέρουν πως να παίξουν, ξέρουν πως να κερδίζουν. Δεν πήραμε παιδιά χωρίς εμπειρία στην EuroLeague. Για μένα είναι ωραίο να παίζω μαζί με παίκτες που ξέρουν μπάσκετ και θα μας πάνε ένα βήμα μπροστά. Ο Παπαγιάννης θα μας βοηθήσει. Έχουμε ένα γεμάτο ρόστερ και νομίζω θα είμαστε πετυχημένοι".

- Πως νιώθεις που είσαι ο παίκτης με τα περισσότερα χρόνια στην ομάδα;

" Είμαι χαρούμενος που είμαι μέλος της ομάδας, του κλαμπ για τόσο καιρό. Πάει να πει ότι κάνω κάτι καλά. Είναι τιμή μου. Για μένα είναι καλό να καθοδηγώ τους συμπαίκτες μου και τους νέους παίκτες που ήρθαν τώρα για το τι πρέπει να περιμένουν και να είμαι εδώ για αυτούς. Να είμαι ο ηγέτης εντός και εκτός παρκέ και να είμαι εδώ για όποιον θέλει βοήθεια. Έχω εμπειρία από καλές και κακές στιγμές και είναι σημαντικό".

- Τα τελευταία χρόνια μια λεπτομέρεια, ιδίως την περσινή σεζόν σας στέρησαν το Final Four, τη φετινή σεζόν θα ξεκινήσετε με το χτίσιμο της ομάδας, αλλά θα είναι ο πρώτος στόχος το Final Four;

" Ναι σίγουρα. Πρέπει να ξεκινήσουμε δυνατά, κάθε προπόνηση και καλύτεροι. Έχουμε πολλούς παίκτες που θέλουν να πάνε στο Final Four, αυτός θα είναι και ο πρώτος στόχος μας φέτος. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι γιατί όπως είπατε και πέρυσι μείναμε εκτός για κάποια σουτ. Πρέπει να είμαστε υγιείς γιατί έχουμε και μια μεγάλη σε ηλικία ομάδα. Και να είμαστε έτοιμοι την κατάλληλη στιγμή".

Καλάθης: "Ο Παναθηναϊκός ήταν η Νο1 επιλογή μου"

ΛΑΣΜΕ: "ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΠΙΑ ΤΟΣΟ ΑΓΡΙΟ ΝΙΑΤΟ"

Από την πλευρά του, ο Στεφάν Λάσμε σημείωσε αρχικά πως " ρεαλιστικά όχι αλλά περίμενα ότι κάποια στιγμή θα επιστρέψω εδώ. Υπήρχε μεγάλη πίεση ιδεατό. Ήταν μεγάλη ευκαιρία για μένα να γυρίσω. Μίλησα με τον πρόεδρο είχαμε και τον Γκιστ μου άρεσε και το πλάνο για τη νέα σεζόν. Όταν πήρα το συμβόλαιο στα χέρια μου, τους σταμάτησα όλους. Αμέσως πήρα τηλέφωνο το Γκιστ και τον ρώτησα αν πιστεύει ότι πρέπει να πω "ναι". Ξέρεις τι απάντησε; Μου λέει "τελείωνε αμέσως, υπόγραψε". (γελάει)

Εν συνεχεία σημείωσε ότι " είμαι ευχαριστημένος που είμαι Όλοι αλλάζουν και εγώ έχω αλλάξει σαν άνθρωπος, δεν είμαι τόσο άγριο νιάτο. Το μπάσκετ αλλάζει. Αλλά ακόμα θέλω να παίζω".

Σε ερώτηση που του έγινε για το Final Four κι αν αυτός είναι ο μεγαλύτερος στόχος που υπάρχει στην ομάδα, απάντησε αρχικά χαμογελώντας πως " ήμουν προετοιμασμένος γι αυτή την ερώτηση, είχα σκεφτεί από πριν να απαντήσω "ουδέν σχόλιο", για να προσθέσει πως "είναι νωρίς να μιλήσουμε για το Final Four. Θέλουμε να κερδίσουμε, όλοι θέλουν να γίνουν Πρωταθλητές Ευρώπης, υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερις - πέντε καλές ομάδες. Είμαι συγκεντρωμένος και γνωρίζω ότι υπάρχουν αρκετοί καλοί παίκτες και έχουν κίνητρο να κερδίσουμε κάθε παιχνίδι. Ιδίως αυτά στην έδρα μας, με τον κόσμο μας. Να δουλέψουμε".

Ενώ αναφορικά με το γεγονός πως πλέον πρέπει να λειτουργήσει κι ως δάσκαλος για τους νεότερους κι εν προκειμένω για τον Γιώργο Παπαγιάννη, απάντησε: " Τον ξέρω καιρό γιατί έχουμε και τον ίδιο μάνατζερ. Υπάρχουν αρκετοί ταλαντούχοι παίκτες όπως υπήρχαν και την άλλη φορά. Θέλει να μάθει, ακούει και θεωρώ πως θα είναι καταπληκτικός. Νομίζω πως θα είναι μια χρονιά αποκάλυψη για αυτόν".

MEDIA DAY ΤΗΣ ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ / EUROKINISSI)
MEDIA DAY ΤΗΣ ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

ΛΑΝΓΚΦΟΡΝΤ: "Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΙΞΩ"

Τέλος, ο Κιθ Λάνγκφορντ δήλωσε αρχικά: " Δεν υπάρχει κανένα άγχος, είναι ωραίο να είμαι σε αυτή την πλευρά πλέον. Δύο χρόνια που ήμουν στην Ούνικς Καζάν, όλοι με αγνοούσαν, οπότε καλύτερα τώρα. Απ όσα έχω δει, έχω διαβάσει και έχω ακούσει, ο κόσμος πιστεύει ότι έχω τελειώσει, ότι δεν μπορώ να παίξω και ότι τελείωσε η καριέρα μου. Ότι είμαι κακός παίκτης. Δεν έχω καμία πίεση πάνω μου, είμαι ενθουσιασμένος που έρχομαι εδώ "καθαρός" και έτοιμος να παίξω. Προσπαθώ να αγνοώ όλα αυτά, γιατί είμαι της άποψης πως άμα χρησιμοποιείς τέτοιου είδους ατάκες και κουβέντες για κίνητρο, αυτό δεν κρατάει πολύ. Κοιτάζω περισσότερο πιο μακριά. Στο παρελθόν ίσως το έκανα λίγο, αλλά πιστεύω ότι όλα βγαίνουν από μέσα μου".

Και συνέχισε αναφορικά με όσα μπορεί να δώσει στη νέα ομάδα του: " Όταν κάνεις κάτι πολύ καλά, τότε ο κόσμος αγνοεί τα άλλα πράγματα που μπορεί να κάνεις επίσης καλά. Ο κόσμος βλέπει ότι σκοράρω και σουτάρω, μένει σε αυτό και δεν εστιάζει σε άλλα πράγματα που μπορώ να προσφέρω στο γήπεδο. Έχω υπάρξει σε μεγάλες ομάδες, με παράδοση και έκανα άλλα πράγματα. Όσο μεγαλώνεις, έχει σημασία να προσαρμόζεσαι. Τώρα, είμαι μεγαλύτερος ηλικιακά και είναι η σειρά μου να προσαρμοστώ. Αυτό που πρέπει να κάνω είναι να βοηθήσω τον Νικ (Καλάθη) και να τον βοηθήσω να πάει ακόμη πιο μακριά".

Ενώ σε ερώτηση για το πόσο έχει αλλάξει ο ίδιος στο πέρασμα των ετών, σημείωσε: " Είμαι ρεαλιστής, δεν είμαι πια αυτός που μπορεί να σκοράρει απέναντι σε δύο ή τρεις παίκτες που είναι πάνω του. Μπορώ όμως να είμαι συνεπής εκτελεστικά, να σουτάρω καλά. Να βοηθήσω την ομάδα και να έχω επίδραση στο παιχνίδι της. Ο Νικ (Καλάθης) είναι αυτός που ηγείται, υπάρχουν παιδιά που έχουν εμπειρία και ποιότητα. Οπότε τέλος ποια τα "νταμπλ τιμ" και η υπερβολική πίεση πάνω μου. Υπάρχουν κι άλλοι εδώ...".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ